Paphos, Ciprus repülőjegy foglalás információk

Paphos (Páfosz) Ciprus 4. legnagyobb városa, a sziget délnyugati partvonalán. Jelentős üdülőváros, mely a Világörökség részévé nyilvánított értékekkel is büszkélkedhet. Multikulturális téren nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen egyaránt közel található Észak-Afrikához és a Közel-Kelethez is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Paphosba és ismerje meg hangulatos halászkikötőjét és a város fölé magasodó erődöt!

Turizmus

Paphos (Páfosz) Ciprus 4. legnagyobb városa, a sziget délnyugati partvonalán. Jelentős üdülőváros, mely a Világörökség részévé nyilvánított értékekkel is büszkélkedhet. Nyugatról és délről a Földközi-tenger, északról és keletről pedig a Tróodosz-hegység vonulatai határolják. Multikulturális téren nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen egyaránt közel található Észak-Afrikához és a Közel-Kelethez is.

A város strandjain a tenger türkizkék és kristálytiszta, vannak nyüzsgőbb, gyerekes családoknak ideálisabb és békésebb, nyugodalmasabb tengerparti fürdőhelyek is a környéken. Paphos tengerpartja elsősorban a Jubilee Shoals névre hallgató hatalmas víz alatti szikláról és annak barlangjairól nevezetes. Gyakran Aphrodité városaként is emlegetik, mivel a mitológia szerint a város közelében található az Aphrodité-szikla (Petra tou Romiou), amely mellett a tengerből kiemelkedve maga a szerelem istennője is született. Itt a vízben a gyakorlott búvárok ámulatba ejtő látványosságokra bukkanhatnak.

Paphosba rengeteg mítosz és látnivaló csábítja a turistákat. Központjában fekszik a hangulatos halászkikötő, annak közelében, a város fölé magasodva az erőd, körülöttük pedig hangulatos, az aznap fogott friss halakból készült finomságokat kínáló tavernák, szabadtéri kávézók. A Kato-páfoszi Régészeti Park ásatási területén napvilágra került leletek közt római kori villák romjai és mozaikok, a Szent Pál-oszlop, rejtélyes kripták, barlangok és királysírok szerepelnek, melyek mind az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek. Feltétlenül csodáljuk meg a Dionysos, Theseus és Aion házakban található mozaikokat, az Odeon színházat, a Bizánci Múzeumot és a helyi Régészeti Múzeumot!

Természetesen a környező településeket is érdemes felfedezni: a közeli Geroskipou faluban egyrészt érdemes felkeresni az ötkupolás bizánci Agai Paraskevi-templomot és a Népművészeti Múzeumot, valamint mindenképp kóstoljuk meg a helyben készült, híres "loukoumi" nevű speciális édességet is! Az Agios Neofytos kolostorban, mely főként az egykori szerzetesek által a hegyből kivájt "Encleistra" révén vált ismertté, gyönyörű 12. és 15. századi bizánci freskókat is láthatunk. De megéri megkóstolni a Chrysorrogiatissa kolostor saját készítésű borait is! Pano Panagiában pedig egy kis múzeum állít emléket Ciprus első elnökének, Makarios érseknek. Ha már itt járunk, egy mesésen szép útvonalon tovább haladva juthatunk el a Cédrusok völgyébe, ahol a csak Cipruson őshonos muflonokot figyelhetjük meg.

A szép fekvésű, tengerpart közeli kis falu, Lempa határában bronzkori település maradványaira leltek, így az itteni tárlat segítségével a bronzkori szigetlakók életébe nyerhetünk bepillantást. Észak felé haladva elérjük Polis üdülővárosát, ahol Aphrodité fürdője és látványos, a Chrysochou-öbölre nyíló ki látás várja a látogatókat. A Paphos környéki síkságon a Tróodos-hegység előtt elterülő banánültetvények látványa fogad, innen pedig az egyik legvadregényesebb vidékre juthatunk, az Akamas-félszigetre, ahol lélegzetelállító szurdokok, lenyűgözően szép sziklás tengerpartok és kiépített gyalogösvények várják a természetjáró turistákat.

Gasztronómia tekintetében elmondható, hogy a ciprusi konyha különleges: a mediterrán jellegű ételeket közel-keleti fűszerekkel ízesítik. Ciprus ételspecialitása az ún. meze (mezze), ami lényegében egy 15-20 fogásból álló hatalmas előétel különféle húsokkal, zöldségekkel, friss salátákkal, mártásokkal és sajtokkal. A ciprusi édességek közül  az ún. karidaki-t (fiatal zölddió fahéjas, szegfűszeges szirupban) és a kitrolemon-t (kandírozott citrusféle) érdemes mindenképpen megkóstolni. Az étkezések mellé híres ciprusi vörös- és fehérborokat is fogyaszthatunk.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A fapados (diszkont) repülőtársaságok közül a Ryanair kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Paphosba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a British Airways, a Siberian Airlines, a LOT, a Finnair vagy a SWISS légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzeti repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A várost a Paphos Nemzetközi Repülőtér (Paphos International Airport (PFO)) szolgálja ki, amely kb. 6,5 km-re délkeletre fekszik tőle. Innen buszokkal juthatunk be Paphosba vagy a környező településekre.

Tömegközlekedés

Paphos tömegközlekedését buszok és hajók biztosítják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Paphos érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Paphos
2018-08-30
2018-09-17
82 200 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-08-23
2018-08-28
126 200 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-08-05
2018-08-28
128 900 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-08-06
2018-08-28
153 700 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-05-11
2018-05-15
170 600 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-06-08
2018-06-15
235 300 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-05-27
2018-06-03
317 300 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-09-02
2018-09-14
95 800 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-09-25
2018-10-03
205 200 HUF/fő-től
Budapest
Paphos
2018-07-30
2018-08-06
213 400 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Régi álma Norvégia varázslatosan szép tájait felfedezni? Utazzon a 3. legnagyobb norvég kikötővárosba, Stavangerbe! Sétálgasson az egyik legrégebbi épen maradt európai óváros macskaköves utcáin, csodálja a színes faházakat és halászbárkákat! Foglaljon olcsó repülőjegyet Stavengerbe és kiránduljon el a varázslatos természetes kilátóhelyre, a Lysefjord fölé nyúló, 600 m magasan lévő világhírű Prédikálószékhez (Preikestolen)!

Algír, Algéria fővárosa, egy gyönyörű természeti környezetben fekvő kikötő a Földközi-tenger partján. Az arab, spanyol és török uralom hatásai, legfőképp pedig az egykori francia gyarmati idők lenyomatai jól látszanak városközpontján. A francia stílusú, vakítóan fehér házak, boulevard-ok, a látványos tengerparti sétány és a Notre-Dame d'Afrique mind ámulatba ejtőek! Foglaljon olcsó repülőjegyet Algírba és élvezze az öbölre nyíló panorámát a középkori fellegvár romjairól!

Régi vágya, hogy eljusson Kalifornia 2. legnagyobb városába, a Csendes-óceán partján elterülő, egész évben kellemes klímájú San Diegoba? Kíváncsi rá, miért tartják az egyik legbarátságosabb és legemberibb amerikai metropolisznak? Szívesen élvezné a pezsgő beach életet a festői szépségű La Jolla tengerparti szakaszán? Foglaljon olcsó repülőjegyet San Diegoba és fedezze fel a világ egyik legnagyobb állatkertjét, a 800 állat- és növényfajnak otthont adó San Diego Zoo-t és Safari Parkját!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Algír, Algéria repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Calgary, Kanada repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dahla, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dallas, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hamilton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong, Kína repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: