British Airways

A British Airways története egyidős a polgári repülés történetével. A legrövidebb úton elérheti uticélját ha Budapestről British Airwaysre vásárol repülőjegyet, hiszen a BA egyike azon kevés legitársaságoknak, amelyek mind a 6 kontinensre üzemeltetnek repülőjáratokat.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

A British Airways története egyidős a polgári repülés történetével. 1919. augusztus 25-én a British Airways indította a világ első menetrend szerinti repülőjáratát.
A legrövidebb úton elérheti úti célját ha Budapestről British Airwaysre vásárol repülőjegyet, hiszen a BA egyike azon kevés légitársaságoknak, amelyek mind a 6 kontinensre üzemeltetnek repülőjáratokat.
2 fő bázisrepülőtere a London Heathrow és a London Gatwick, de további központjai vannak London City, Edinburgh, Glasgow és Newcastle repülőterein. Jelenleg 268 repülőgépből álló flottát üzemeltet 169 desztinációra. Budapestről a téli menetrendben napi 3, nyáron pedig napi 4 British Airways járatra vásárolhat repülőjegyet Londonba vagy Heathrown keresztül a világ bármely pontjára, Ázsiába, Ausztráliába, Új Zélandra, Észak-, Közép- és Dél-Amerikába, Afrikába. Amennyiben British Airwaysre vásárolt repülőjegyet, London Heathrown a 3-as vagy az 5-ös Terminálon kell majd átszállnia. London Gatwicken az északi, North Terminalt használja a légitársaság. Ha a kedvelt spanyol üdülőhelyekre (pl. Ibiza, Palma ) szeretne repülőjegyet vásárolni, ajánljuk a British Airways leányvállalatát, a BA Cityflyert.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉGEK

2008-ban a transzatlanti utak liberalizációjakor a British Airways megalapította leányvállalatát az OpenSkies-t. Az OpenSkies járataira Párizs Orly repülőteréről vásárolhat repülőjegyet New York JFK és Newark repülőterére.
2011-ben a spanyol Iberiaval, a finn Finnairrel és az amerikai American Airlines-al IAG (International Airlines Group) néven alapított közös vállalatot, ezzel a világ harmadik legnagyobb légivállalatává vált.
Több repülőjárat, több választás, nagyobb rugalmasság. Ha Észak- Amerikába vásárolna repülőjegyet a 4 légitársaság három európai gateway-en keresztül (London, Madrid, Helsinki) kínál kényelmes csatlakozást, nonstop repülést 248 úti célra, ezáltal nem csak könnyebbé téve az utazást az USA-ba és Kanadába, hanem olcsóbbá is téve a repülőjegy vásárlást.
A British Airways és American Airlines a következő városokba üzemeltet napi direkt repülőjáratot London Heathrow-ról: Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Calgary, Chicago, New York JFK, Newark, Dallas, Charlotte, Orlando, Toronto, Chicago, Tampa, Phoenix, Vancouver, Houston, Las Vegas, Seattle, Miami, Orlando, Washington DC.
Az American Airlines és a Finnair közös üzemeltetésű direkt repülőjáratai naponta indulnak Helsinkiből Chicagoba és New Yorkba.
Az Iberia és az American Airlines Madridból és Barcelonaból indít napi direkt repülőjáratokat New Yorkba, Miamiba, Bostonba, Philadelphiaba, Los Angelesbe és Charlotte repülőterére.
Párizs – New York JFK és Párizs-Newark között is repülhet naponta American Airlines-al és British Airways-el.
Németország, Belgium, Hollandia, Olaszország, Görögország, Svájc és Portugália nagyvárosaiból is vásárolhat repülőjegyet az American Airlines által üzemeltetett direkt járatokra.

TÖRZSUTASPROGRAM

Nem számít melyik légitársaság törzsutas programjába regisztrált, American Airlines AAdvantage, British Airways Executive Club, Finnair Plus vagy Iberia Plus, pontjait jóváírják bármelyik légitársaságra vásárolta a repülőjegyét.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Business osztályra vásárolna repülőjegyet? Válassza a valamelyik British Airways járatot!
A hosszútávú repülőjáratokon, a CLUB WORLD (business class) osztály szolgáltatásait választja, biztosan frissen, kipihenten érkezik meg úti céljára. Mindezt a páratlan kényelmet, privát szférát kínáló business class ülések, a fedélzeten felszolgált, a világ elismert séfjei által ihletett menük, a legjobb business várók biztosítják.
A World Traveller Plus kabin – prémimum economy szolgáltatásokat kínál. Nagyobb lábtérrel, extra kiszolgálással gondoskodnak arról, hogy jó formában érkezzen meg célállomására, és kezdje a munkát, ha üzleti útra vásárolt repülőjegyet vagy jól induljon a nyaralás, ha szabadságra utazik.

AKCIÓS BRITISH AIRWAYS JEGYEK

Fedezze fel a világot kevesebbért! Ne hagyja ki, foglaljon kedvező áron economy, premium vagy business osztályú repülőjegyet a British Airways, American Airlines, Iberia és Finnair járataira

London 25.000 Ft-tól
New York 134.000 Ft-tól turista osztály
New York 491.100 Ft-tól business osztály

FRISS HÍREK

Jó hír azoknak, akik British Airways-re vásárolnának repülőjegyet Shanghaiba. 2016 változásokat hoz a London - Shanghai vonalon. Februártól heti háromra növelik a járatok számát a két város között, 2016 nyarától a British Airways flottájának legkorszerűbb tagja, a Boeing 787-9 Dreamliner, üzemel ezen a vonalon.
Első osztályú repülőjegyet vásárlók élvezhetik a Boeing 787-9 Dreamlinerek átalakított, csúcstechnológiás kabinját bárhová is utazzanak, beleértve olyan célállomásokat mint Abu Dhabi, Delhi vagy Kuala Lumpur.

2016 augusztusától a British Airways partnere az Ibéria újból indítja Madrid - Johannesburg járatát. Johannesburg Dél Afrikai Köztársaság legnagyobb városa és kedvelt átszállópont Cape Town, Durban vagy a Krüger Nemzeti Park felé. Johannesburg a tizenegyedik az Ibéria afrikai útvonalhálózatában Lagos, Luanda, Casablanca, Marrakesh, Algir, Accra stb. mellett.

2016. július 14-én új desztináció a British Airways útvonalhálózatában. A London - Teherán Boeing 777-200 járat heti 6 alkalommal üzemel majd Heathrow 5-ös terminálról.

2017. január 3-tól már London Santiago között is közlekedik a British Airways. Az új útvonalon Boeing 787-9 típusú gépekkel 14 óra 40 perc lesz a repülési idő.

ÉRDEKESSÉGEK

Tudta? Ha British Airways valamelyik közép távú járatára vásárolt repülőjegyet prémium osztályra egészen az indulás előtti 24 óráig rendelhet magának fedélzeti menüt.
Az új szolgáltatást már régóta élvezhetik a hosszú távú járatokon utazók, akik már 30 nappal indulás előtt megrendelhetik maguknak a menüt előétellel és desszerttel. Azok, akik nem rendelik meg a menüt a repülőjegy vásárlásakor természetesen továbbra is választhatnak menüt a fedélzeti kínálatból.

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: