British Airways

A British Airways története egyidős a polgári repülés történetével. A legrövidebb úton elérheti uticélját ha Budapestről British Airwaysre vásárol repülőjegyet, hiszen a BA egyike azon kevés legitársaságoknak, amelyek mind a 6 kontinensre üzemeltetnek repülőjáratokat.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

A British Airways története egyidős a polgári repülés történetével. 1919. augusztus 25-én a British Airways indította a világ első menetrend szerinti repülőjáratát.
A legrövidebb úton elérheti úti célját ha Budapestről British Airwaysre vásárol repülőjegyet, hiszen a BA egyike azon kevés légitársaságoknak, amelyek mind a 6 kontinensre üzemeltetnek repülőjáratokat.
2 fő bázisrepülőtere a London Heathrow és a London Gatwick, de további központjai vannak London City, Edinburgh, Glasgow és Newcastle repülőterein. Jelenleg 268 repülőgépből álló flottát üzemeltet 169 desztinációra. Budapestről a téli menetrendben napi 3, nyáron pedig napi 4 British Airways járatra vásárolhat repülőjegyet Londonba vagy Heathrown keresztül a világ bármely pontjára, Ázsiába, Ausztráliába, Új Zélandra, Észak-, Közép- és Dél-Amerikába, Afrikába. Amennyiben British Airwaysre vásárolt repülőjegyet, London Heathrown a 3-as vagy az 5-ös Terminálon kell majd átszállnia. London Gatwicken az északi, North Terminalt használja a légitársaság. Ha a kedvelt spanyol üdülőhelyekre (pl. Ibiza, Palma ) szeretne repülőjegyet vásárolni, ajánljuk a British Airways leányvállalatát, a BA Cityflyert.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉGEK

2008-ban a transzatlanti utak liberalizációjakor a British Airways megalapította leányvállalatát az OpenSkies-t. Az OpenSkies járataira Párizs Orly repülőteréről vásárolhat repülőjegyet New York JFK és Newark repülőterére.
2011-ben a spanyol Iberiaval, a finn Finnairrel és az amerikai American Airlines-al IAG (International Airlines Group) néven alapított közös vállalatot, ezzel a világ harmadik legnagyobb légivállalatává vált.
Több repülőjárat, több választás, nagyobb rugalmasság. Ha Észak- Amerikába vásárolna repülőjegyet a 4 légitársaság három európai gateway-en keresztül (London, Madrid, Helsinki) kínál kényelmes csatlakozást, nonstop repülést 248 úti célra, ezáltal nem csak könnyebbé téve az utazást az USA-ba és Kanadába, hanem olcsóbbá is téve a repülőjegy vásárlást.
A British Airways és American Airlines a következő városokba üzemeltet napi direkt repülőjáratot London Heathrow-ról: Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Calgary, Chicago, New York JFK, Newark, Dallas, Charlotte, Orlando, Toronto, Chicago, Tampa, Phoenix, Vancouver, Houston, Las Vegas, Seattle, Miami, Orlando, Washington DC.
Az American Airlines és a Finnair közös üzemeltetésű direkt repülőjáratai naponta indulnak Helsinkiből Chicagoba és New Yorkba.
Az Iberia és az American Airlines Madridból és Barcelonaból indít napi direkt repülőjáratokat New Yorkba, Miamiba, Bostonba, Philadelphiaba, Los Angelesbe és Charlotte repülőterére.
Párizs – New York JFK és Párizs-Newark között is repülhet naponta American Airlines-al és British Airways-el.
Németország, Belgium, Hollandia, Olaszország, Görögország, Svájc és Portugália nagyvárosaiból is vásárolhat repülőjegyet az American Airlines által üzemeltetett direkt járatokra.

TÖRZSUTASPROGRAM

Nem számít melyik légitársaság törzsutas programjába regisztrált, American Airlines AAdvantage, British Airways Executive Club, Finnair Plus vagy Iberia Plus, pontjait jóváírják bármelyik légitársaságra vásárolta a repülőjegyét.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Business osztályra vásárolna repülőjegyet? Válassza a valamelyik British Airways járatot!
A hosszútávú repülőjáratokon, a CLUB WORLD (business class) osztály szolgáltatásait választja, biztosan frissen, kipihenten érkezik meg úti céljára. Mindezt a páratlan kényelmet, privát szférát kínáló business class ülések, a fedélzeten felszolgált, a világ elismert séfjei által ihletett menük, a legjobb business várók biztosítják.
A World Traveller Plus kabin – prémimum economy szolgáltatásokat kínál. Nagyobb lábtérrel, extra kiszolgálással gondoskodnak arról, hogy jó formában érkezzen meg célállomására, és kezdje a munkát, ha üzleti útra vásárolt repülőjegyet vagy jól induljon a nyaralás, ha szabadságra utazik.

HÍREK

A British Airways több változást is bevezet a „World Traveller Plus”, vagyis a Premium Economy szolgáltatásaiban, amelyek közül a legfontosabb a berendezés, emellett a menü és a fedélzeten minden utas számára biztosított kényelmi kiegészítők. A fedélzeti szórakozásért felelős képernyőket 50%-kal növelték, míg az üléseket láb és fejtámaszát hat különböző módon lehet beállítani a legkényelmesebb utazás érdekében. A British Airways február elsejétől három különböző főételt szolgál fel a fedélzeten, amelyek közül az utasok előre választhatnak 24 órával a repülőgép indulása előtt. Az új fedélzeti ellátáshoz tartozik még, hogy az utasok a párnán és takarón kívül műanyag szemmaszkot, füldugót, zoknit, tollat, fogkefét és fogkrémet is kapnak.

Betöltés folyamatban ...