Kenya Airways

A Kenya Airways Afrika vezető légitársasága, 1977-ben alapították, bázisa Nairobi és évente több mint 4 millió utast szállít. 1995 óta legfontosabb stratégiai partnere a KLM légitársaság.
Kenya Airways légitársaság

A KENYA AIRWAYS LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Kenya Airways Afrika vezető légitársasága, 1977-ben alapították, bázisa Nairobi és évente több mint 4 millió utast szállít. 1995 óta legfontosabb stratégiai partnere a KLM légitársaság.

2007-ben csatlakozott a Sky Team légitársasági szövetséghez, melynek azóta is a tagja. A Kenya Airways büszke arra, hogy a Nairobi Jomo Kenyatta nemzetközi repülőtér új, ultramodern 1A termináljának központján keresztül élen jár Afrika és a világ közötti összekötésében. A légitársaság az évek alatt számos rangos nemzetközi elismerésben és díjban részesült.

ÚTVONALAK

Jelenleg 42 célállomásra üzemeltett járatokat az egész afrikai kontinenst lefedő hálózattal, beleértve az Indiai-óceán fontos szigeteit, például a Seychelle-szigeteket és Mauritiust. A légitársaság 35 afrikai, de ezen kívül európai, ázsiai és amerikai desztinációkra is repül. Nairobi-ból 4 európai nagyváros is elérhető a légitársaság járataival: Párizs, Róma, Amszterdam és London. A járatok budapesti indulással amszterdami vagy párizsi átszállással foglalhatók.

Legnépszerűbb célpontjai: Mombasa, Kilimanjara, Zanzibár, Mauritius, Entebbe, Kisumi, Kigali, Dar es Salaam, Mogadishu

FLOTTA

A Kenya Airways flottája Afrika egyik legfiatalabb flottája mind az utasszállító repülőgépek számát, mind a teljes repülőgép-számot tekintve. Flottája keskeny törzsű Embraer E190, valamint széles törzsű Boeing repülőgépekből, beleértve a zászlóshajó Boeing 787-8 Dreamlinert is.

A légitársaság 1997-ben vette át az első Boeing 737-300-as repülőgépét, belföldi és afrikai regionális járatok kiszolgálására, 2004-ben érkezett meg az első Boeing 777-es gép, 2014-ben pedig az első Boeing 787 Dreamliner is. Az évek során a flotta folyamatosan bővült és modernizálódott, jelenleg a Kenya Airways már 32 repülőgéppel rendelkezik.

FENNTARTHATÓSÁG

A Kenya Airways elkötelezett a fenntarthatóság előmozdítása mellett, a környezetre és a társadalomra gyakorolt pozitív hatások maximalizálásával, energiahatékony technológiákba való befektetésekkel és a karbon lábnyom csökkentésével. Hosszú távú, kulcsfontosságú céljai között szerepel a környezet védelme, az utasok biztonságának biztosítása, valamint társadalmi kötelezettségeinek fenntartható teljesítése. A Kenya Airways önkéntes résztvevője a CORSIA kísérleti fázisainak, 2019 óta figyeli, jelenti és ellenőrzi nemzetközi járatainak szén-dioxid kibocsátását. A fenntartható repülési üzemanyag (Sustainable Aviation Fuel - SAF) Afrikán belüli használatának első tesztelését is a Kenya Airways végezte. A légitársaság csatlakozott a Fly Net Zero programhoz, a szén-dioxid-semlegesség 2050-re való elérésére vonatkozó kötelezettségvállalással.

LEGFRISSEB DÍJAK, ELISMERÉSEK

2023 – Legjobb személyzet - Best Airline Staff in Africa 2023
2022 – Afrika vezető légitársasága - Africa’s Leading Airline at the World Travel Awards 2022
2022 – Afrika vezető légitársasági márkája - Africa's Leading Airline Brand at the World Travel Awards 2022
2022 – Afrika vezető légitársasága, business osztályon (10 egymást követő évben) - Africa's Leading Airline-Business Class World Travel Awards 2022

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A Kenya Airways 2007-ben csatlakozott a Sky Team légitársasági szövetséghez, melynek azóta is a tagja.

SkyTeam légiszövetség további tagjai: Aerolineas Argentinas, Aeromexico, Air Europa, Air France, China Airlines, China Eastern Airlines, Czech Airlines, Delta Airlines, Garuda Indonesia, ITA Airways, KLM, Korean Air, Middle East Airlines, Saudia, Tarom, Vietnam Airlines, Virgin Atlantic, Xiamen Airlines

SZOLGÁLTATÁSOK

A Kenya Airways a magas minőségi színvonalú fedélzeti szolgáltatásairól híres és elkötelezett amellett, hogy kiváló utazási élményt biztosítson utasai számára. Széles törzsű repülőgépeinek business class ülését folyamatosan a világ 10 legjobbja közé szavazzák. A Kenya Airways flottájának zászlóshajója a Boeing 787-8 Dreamliner, mely a kényelemről és magas szintű szolgáltatásairól ismert. A 787-8 alacsonyabb kabinmagassággal és magasabb páratartalommal rendelkezik a régebbi repülőgépekhez képest, ez segít csökkenteni az utasok fáradtságát és kényelmetlenségét a hosszú repülések során. A 787-8 motorjait csendesebbre tervezték, ami békésebb kabinkörnyezetet eredményez, csökkentett zajszinttel. A 787-8 kabinjának világítása a különböző napszakok szimulálására állítható. A belső kialakítás a tágasság érzetét kelti, nagyobb fej feletti tárolórekeszekkel és szélesebb kabinnal. A 787-8 fejlett légszűrő rendszere segít a tisztább kabinkörnyezet fenntartásában, a levegőben szálló részecskék, allergének és szagok eltávolításával. Az ergonomikus ülések és az innovatív utastér-kialakítás gondos mérlegelésével a Kenya Airways célja az utasok közérzetének javítása mind a rövid, mind a hosszú távú járatok során.

BUSINESS OSZTÁLY

Tapasztalja meg az igazi luxust és VIP érzést a Kenya Airways business osztályán, egészen a SkyPriority check-in szolgáltatástól, a Pride és Simba lounge várók exkluzív hozzáféréséig, a Boeing Dreamliner üléseinek teljes vízszintes dönthetőségéig, egészen a változatos afrikai konyha ízeivel való megismerkedésig. A Kenya Airways büszke arra, hogy immár 10 egymást követő évben is Afrika vezető business osztályú légitársaságának választották.

TÖRZSUTAS PROGRAM

A Kenya Airways törzsutas programja az „Asante Rewards”, melynek Ruby, Silver, Gold és Platinum tagsági szintjei számos előnyöket és különféle kedvezményeket biztosítanak a légitársaság utasai számára.

Betöltés folyamatban ...