TAP AIR PORTUGAL

A TAP Portugália vezető légitársasága, a Star Alliance légitársasági szövetség tagja.
TAP Air PORTUGAL

LÉGITÁRSASÁGRÓL

A TAP Portugália vezető légitársasága, a Star Alliance légitársasági szövetség tagja.
Az 1945-ben alapított légitársaság több millió utast szállít, több mint 90 célállomásra. Központja Lisszabonban található, innen indulnak járatai Európa, Afrika, Észak- és Dél-Amerika nagyvárosai felé.

TAP AIR PORTUGAL FLOTTÁJA

A TAP Air Portugal jelenleg a világ egyik legfiatalabb flottájával rendelkezik, mely főként A330neo, A321neo és A320neo géptípusokból áll. A világon az első A330neo géptípus a TAP Air Portugal légitársaság flottájában került, így a TAP utasai elsőként tapasztalhatták meg az innovatív Airspace kabin kényelmét. Az új kabinbelsővel felszerelt A320-asok 40%-kal több helyet biztosítanak a fedélzeten elhelyezett csomagok számára, a nagyobb fej feletti csomagtérnek köszönhetően javult az utasok komfortérzete is.
Az A321neo Long Range keskeny testű repülőgép, amely képes nagy távolságokat repülni és átszelni az Atlanti-óceánt, kihasználva a lisszaboni csomópont kiváltságos elhelyezkedését.
2016-ban a TAP Air Portugal volt az első európai légitársaság, amely Sharklet technológiát telepített a repülőgépekre a hatékonyságnövelés és a CO2-kibocsátás csökkentése érdekében, 2022-ben pedig elsőként állított be SAF (Sustainable Aviation Fuel) üzemanyaggal működő járatokat Portugálián belüli útvonalakra.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

A TAP Air Portugal légitársaság járatain két kabintípus érhető el, a Business Class és Economy, mindkettőre a magas minőségű fedélzeti kiszolgálás jellemző.

STOPOVER PROGRAM

A légitársaság egyik legjobb programja a Portugál Stopover, amely lehetőséget ad az utazás felár nélküli megszakítására akár 10 napos lisszaboni vagy portói tartózkodással. Ezt a kedvező lehetőséget eredetileg az amerikai kontinens és Európa vagy Afrika közötti útvonalakra szánták, de jelenleg kiterjesztették minden európai, interkontinentális és belföldi járatra is.

Naponta közlekednek közvetlen járatok Bécs és Lisszabon között, de számos légitársasággal együttműködve a budapesti indulás is megoldható, akár vasúttal kombinálva, még a Keleti pályaudvarról is.

Betöltés folyamatban ...