LOT Lengyel Légitársaság

A LOT Lengyelország nemzeti légitársasága, 1929-ben alapították, így egyike a világ legrégebbi légitársaságainak, székhelye Varsóban van.

LÉGITÁRSASÁGRÓL

A LOT Lengyel Légitársaság Lengyelország nemzeti  légitársasága. 1929-ben alapították, így egyike a világ legrégebbi légitársaságainak, székhelye Varsóban van.
Flottája Boeing, Embraer és Bombardier repülőgépekből áll, több mint 90 célállomásra repül Európában, a Közel-Keleten, Észak-Amerikában és Ázsiában.
Budapestről már közvetlen járattal érhető el New York és Chicago, mindkét útvonalon Boeing 787 Dreamliner  repülőgépekkel utazhatunk.
 

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A LOT Polish Airlines hivatalos tagja a globális méretű Star Alliance légiszövetségnek. Star Alliance légiszövetség további tagjai: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, EVA AIR, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss International Air Lines, TAP Portugal, Thai Airways International, Turkish Airlines, United Airlines.

TÖRZSUTAS PROGRAM

Ha LOT repülőjegyet vásárol, érdemes belépni a Miles&More törzsutas programjukba, ami lehetővé teszi, hogy a leutazott mérföldek után járó pontokat beváltsa repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra, esetleg autóbérlésre, vagy egyéb kényelmi szolgáltatásra.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

LOT légitársaságra szóló repülőjegy vásárláskor a következő osztályok közül választhatunk: Business, Premium Economy és Economy Class.
A Business Class még nagyobb privát szférát biztosít. Lehetőséget nyújt a Business Lounges használatára világszerte, valamint Priority check-in, security fast track és elsőbbségi beszállás is része a kiemelt szolgáltatásoknak. A fedélzeten kényelmes és tágas dönthető ülések, egyéni 15.4’’ képernyő, USB port, elektromos csatlakozó, fejhallgató, exkluzív éttermi menü teszi kellemessé az utazást, és mindezek mellett még több Miles & More mérföld kerül jóváírásra.
A Premium Economy kabinban széles és tágas ülések, gazdag menüválaszték várja az utasokat a hagyományos turista osztálynál magasabb színvonalon, az átlagosnál nagyobb kényelmet nyújtva.
Az Economy Class, mindenki számára elérhető megoldás, állítható fejtámlájú ülések, modern fedélzeti szórakoztató lehetőségek teszik komfortossá az utazást.
Azok az utasok, akik a legkedvezőbb áron szeretnének repülőjegyet vásárolni, utazhatnak feladott poggyász nélkül, de természetesen a hosszabb időre utazóknak lehetőségük van feladott poggyászt tartalmazó repülőjegyet választani, az üzleti utazók pedig módosítható repülőjegyet is vásárolhatnak turista osztályra.

ÉRDEKESSÉGEK

Az OAG szakmai szervezet mérése alapján a LOT járatainak több, mint 88%-a a menetrend szerint előírt időben szállt fel és landolt. Ezzel a teljesítménnyel a LOT 2015-ben Európa négy és a világ tíz legpontosabb légitársaságának egyike lett.

HÍREK

A LOT bemutatta szezonális újdonságait (2019. április 4.)
A 2019-es nyári menetrend kapcsán elhangzott, hogy Varsóból Szöulba heti öt, Pekingbe heti három, Szingapúrba heti négy járat indul. A japán fővárosba és Torontóba naponta repülnek, míg Los Angeles a korábbi négy helyett már heti hat alkalommal elérhető.
A légi összeköttetések sorában újdonság a június 1-jétől induló Varsó–Miami járat heti négy alkalommal. Szintén újdonság lesz szeptember 17-től a heti öt Varsó–Új-Delhi, valamint időszakosan, 2019 novemberétől 2020 márciusáig a heti három Varsó–Colombo repülőjárat.
Az USA két nagyvárosába már akár közvetlenül Budapestről is indulhatnak az utasok: New Yorkba a magyar fővárosból heti négy, Varsóból heti hét járat indul; Chicagóba pedig Budapestről hetente két, Varsóból heti nyolc alkalommal repül a LOT.
A Budapestről indulóknak jó hír, hogy a légitársaság 2019 februártól heti 12 alkalommal repül London Citybe: hétköznaponként két, hétvégenként napi egy járattal – ezt az útvonalat egyébként a flotta legfiatalabb gépei repülik. 2019 szeptemberétől további két célállomás lesz elérhető a Liszt Ferenc repülőtérről: a LOT Brüsszelbe és Bukarestbe is napi két-két járatot fog indítani.
Forrás: Turizmus.com

2020 - ÚJ JÁRAT DAXINGRA! A LOT elindította járatát Peking új repülőterére, Peking Daxing International Airport-ra, amely a világ talán legmodernebb repülőtere. Az új járatot a hasonlóan modern Dreamlinerrel repüli a légitársaság, így a Varsó Chopin repülőteréről Daxing-ig tartó nagyságrendileg 7 ezer kilométeres utat kicsivel kevesebb, mint 9 óra alatt teszik meg.

2020-ban a LOT Lengyel Légitársaság új tarifát vezet be Európa és az Egyesült Államok / Kanada útvonalaira. Az új transzatlanti „NO BAG” tarifáinknál már nem kötelesek az utasok kifizetni a feladott poggyászokat, lehetőségük nyílik kizárólag kézipoggyásszal (maximálisan 8 kg) utazni csökkentett, rendkívül vonzó árakon.

2021. március 29-től a LOT Lengyel Légitársaság újra repül Srí Lankára, ismét közlekedik Varsó és Colombo között a járatuk.

2023. júniusában a légitársaság 3 új Boeing 737 MAX repülőgéppel bővült.

Betöltés folyamatban ...