LOT légitársaság

A LOT Lengyel Légitársaság Lengyelország nemzeti légitársasága. 1929-ben alapították, így egyike a világ legrégebbi légitársaságainak, székhelye Varsóban van.

LÉGITÁRSASÁGRÓL

A LOT Lengyel Légitársaság Lengyelország nemzeti  légitársasága. 1929-ben alapították, így egyike a világ legrégebbi légitársaságainak, székhelye Varsóban van.
Flottája Boeing és Embraer repülőgépekből áll, több mint 60 célállomásra repül Európában, a Közel-Keleten, Észak-Amerikában és Ázsiában.
A légitársaság 2016-ban is számos új útvonalat nyit, Varsón keresztül a következő városokba vásárolhatunk LOT repülőjegyet: Kolozsvár, Ljublana, Barcelona, Athén, Nizza, Bejrút, Belgrád, Jereván, Kisinyov, Zágráb, Palanga, Luxemburg, Harkov. Budapestről egy varsói átszállással, kényelmes csatlakozási idővel elérhető New York, Chicago, Toronto, Peking és Tokió is.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A LOT Polish Airlines hivatalos tagja a globális méretű Star Alliance légiszövetségnek. Star Alliance légiszövetség további tagjai: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, EVA AIR, Lufthansa, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss International Air Lines, TAP Portugal, Thai Airways International, Turkish Airlines, United Airlines.

TÖRZSUTAS PROGRAM

Ha LOT repülőjegyet vásárol, érdemes belépni a Miles&More törzsutas programjukba, ami lehetővé teszi, hogy a leutazott mérföldek után járó pontokat beváltsa repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra, esetleg autóbérlésre, vagy egyéb kényelmi szolgáltatásra.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

LOT légitársaságra szóló repülőjegy vásárláskor a következő osztályok közül választhatunk: Business Class, Premium Economy, Economy Class, Economy Simple.
LOT Business Class-on dönthető, síkágyas ülések és éttermi szolgáltatás teszi kényelmessé az utazást, a LOT Premium Class-on széles és tágas ülések, gazdag menüválaszték várja az utasokat a hagyományos turista osztálynál magasabb színvonalon, az átlagosnál  nagyobb kényelmet nyújtva.
Akik kedvezőbb áron szeretnének utazni rövid szakaszokon, azoknak ajánlott a feladható poggyász és előzetes ülőhely foglalásának lehetősége nélküli repülőjegy vásárlás az Economy Simple elnevezésű turista osztályra.

ÉRDEKESSÉGEK

Az OAG szakmai szervezet mérése alapján a LOT járatainak több, mint 88%-a a menetrend szerint előírt időben szállt fel és landolt. Ezzel a teljesítménnyel a LOT 2015-ben Európa négy és a világ tíz legpontosabb légitársaságának egyike lett.

FRISS HÍREK

A LOT légitársaság 2016. március 1-től indított új járatai Budapestről Varsón keresztül:
Varsó - Luxemburg
Varsó - Ljublana
Varsó - Harkov
Varsó - Athén

A LOT az első légitársaság az Európai Unióban, mely összekapcsolja Kelet - Ukrajnát Nyugat-Európával, Észak-Amerikával és Ázsiával.
Athén egyre népszerűbb turista és üzleti célpont.

2016. október 17-től heti három járatot indít a LOT Varsón keresztül Szöulba.

2017. július 3-tól hetente egy közvetlen LOT járat közlekedik Krakkó és Chicagó között Dreamliner repülőgéppel.

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: