Lufthansa légitársaság

A Lufthansa Németország nemzeti légitársasága, 1953-ban Kölnben alapították, a Lufthansa Group tagja, bázis repülőterei a frankfurti, müncheni és düsseldorfi.A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál, Európán belüli járatainak egy részét leányvállalata, a Germanwings üzemelteti.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Lufthansa Németország nemzeti légitársasága, 1953-ban Kölnben alapították, a Lufthansa Group tagja, bázis repülőterei a frankfurti, müncheni és düsseldorfi.
A repülőtársaság flottája 710 repülőgépből áll, melyek között megtalálhatóak az Airbus A380-as és Boeing B747-es típusok is.
A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál, Európán belüli járatainak egy részét leányvállalata, a Germanwings üzemelteti.
Budapestről közvetlen járattal elérhető Berlin, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg és München a Lufthansa Group valamelyik tagjára vásárolt repülőjeggyel, de akinek a bécsi repülőtér közelebb van, szintén közvetlen járattal utazhat a német nagyvárosokon kívül Londonba, Torontóba is.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A Lufthansa légitársaság a Star Alliance légiszövetség tagja, melynek egyben az egyik alapítója is.
Star Alliance légiszövetség további tagjai: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian Airlines, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, EVA AIR, LOT, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss International Air Lines, TAP Portugal, Thai Airways International, Turkish Airlines, United Airlines.
A Lufthansa turista osztályán 1 darab, maximum 23 kilós poggyászt, Premium Economy Class esetén 2 db 23 kg-os poggyászt lehet feladni a gépre. Business Class –on is 2 darab poggyász a megengedett, viszont ezek már 32 kg-osak lehetnek. A First Class-on már 3 db 32 kg-os poggyász a maximálisan megengedett poggyász keret.

TÖRZSUTAS PROGRAM

A Lufthansa törzsutas programja a Miles&More, több mint 200 tagú partnerhálózattal.
A leutazott mérföldek után járó pontok beváltására számtalan lehetőség nyílik. A repülőtéren a pontjainak terhére kérheti repülőjegyének átfoglalását egy magasabb osztályra, de az összegyűjtött pontokat költheti a felhők felett is, vagy beválthatja a következő utazásánál is repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra, esetleg autóbérlésre. További előnyök az elsőbbségi bejelentkezés, világszerte több száz Star Alliance váróterem használata, nagyobb súlyú ingyenes poggyász, vezetői árengedmények.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Magyarországon megvásárolt First Class repülőjegyek a legmagasabb színvonalú minőséget nyújtják már az utazás megkezdése előtt. Ez azt jelenti, hogy exkluzív transzfert biztosítanak privát sofőrrel Budapest 30 km-es körzetéből a repülőtérre és vissza, vagy induláskor és érkezéskor 2 óra ingyen parkolásra van lehetőség a Prémium parkolóban.
További kényelmet jelent, a sorban állás nélküli jegykezelés, a VIP hostess segítsége, az Exkluzív Private Lounge pedig biztosítja a kellemes környezetet, ahol eltöltheti az időt indulásig.A fedélzeten már Michelin-csillagos séfek által megálmodott menükkel, luxusmárkák kozmetikai szereiből összeállított kis csomaggal várják az utasokat.
First Class kabin rendkívül kényelmes, ergonomikus kialakítású ülései teljesen vízszintes, 2 méter fekvőfelületű ággyá alakíthatók, elhelyezésükből adódóan zavartalan egyedüllétet biztosítanak. Fedélzeti szórakoztató rendszere is kiváló, amelynek kínálatában filmek, többféle televízió- és rádiócsatorna, valamint CD-k és hangoskönyvek is szerepelnek.
A Business Class osztályon is bőséges a hely, vízszintes ággyá alakítható ülések, kiváló földi és fedélzeti ellátás vár azokra, akik ezt az osztályt választják.
A Business Class további előnye, hogy a turista osztályra repülőjegyet váltók előtt, soron kívül szállhatnak be, majd érkezéskor az elsők között hagyhatják el a gépet. A V alakban elfordítva beszerelt ülések növelik a térérzetet, gombnyomásra teljesen vízszintes fekvőfelületű ággyá alakíthatóak. Ezen az osztályon is luxusmárkák kozmetikai szereiből összeállított kis csomaggal, prémium fejhallgatókkal és különleges étel- és italkínálattal várják az utazót.
A Premium Economy a turista és üzleti osztály között helyezkedik el a gépen. A hagyományos turista osztálynál magasabb színvonalat és az átlagosnál nagyobb kényelmet nyújt a business osztály áránál jóval kedvezőbben. További előnye a turista osztályhoz képest a nagyobb és kényelmesebb ülések, amelyek egymástól elválasztva saját karfával rendelkeznek, a háttámlák mélyebbre dönthetőek, a fejtámlák is több irányba állíthatóak, valamint állítható lábtartókkal is rendelkeznek. Továbbá, némi felár ellenében vásárolhatunk belépőt a Lufthansa üzleti váróiba, több poggyászt adhatunk fel, porcelán étkészleten szolgálják fel az ételt és nagyobb az ülés háttámlájába beépített képernyő is mint a turista osztályon.
A hagyományos turista osztályokon is garantált a német színvonal és minőség. Akiknek fontos az ár, lehetőségük van arra, hogy kedvezőbb áron, feladható poggyász és előzetes ülőhely foglalásának lehetősége nélkül vásároljanak repülőjegyet a hagyományos turista osztályra.

HÍREK

 

A Lufthansa Csoport átvette első Airbus A350-900-as típusú repülőgépét, amely a világ legmodernebb műszaki jellemzőkkel felszerelt széles törzsű, hosszú távú utakra használt repülőgépe. A repülőgép fogyasztása 25 százalékkal kevesebb és akár 50 százalékkal kisebb a zajkibocsátása, mint más, hasonló típusú repülőgépeké.

Az A350-900-as fedélzetén 293 fő utazhat: 48 az üzleti, 21 a prémium turista, és a 224 a turista osztályon. Az új géptípus első két útvonala müncheni indulással Delhi és Boston.
A kabin főbb elemeit továbbfejlesztették, újdonság például az üzleti osztályon kialakított, önkiszolgáló területet, ahol kiszolgálhatjuk magunkat frissítőkkel, hideg itallal, vagy többféle snack közül választhatunk az étkezések között. A turista osztályon ergonómiai szempontok alapján párnázott új ülések, továbbá minden utasosztályon nagyobb átmérőjű képernyők és továbbfejlesztett szélessávú fedélzeti internet szolgálja kényelmünket.

A Lufthansa Airbus A350-900-as utasszállítóin többféle világítási beállítással igazodik utasai nappali és éjszakai bioritmusához. Az ellazulást segítő meleg fényt pihenőidőszakokban állítják be, a hidegebb fényt a szervezet stimulálására használják az út aktívabb szakaszaiban, az étkezések idejére pedig kellemes éttermi hangulatot teremtenek.
Az A350-900-as flottát követően a Lufthansa Boeing 747-800-as gépeit is felszereli majd az új világítástechnikai rendszerrel.

A Lufthansa 2023-ban bejelentette, hogy bővíti járatait Európa és az Egyesült Államok között.

A Lufthansa 2024-es nyári terve szerint, 4 új járatot is fog indítani Európa és Észak Amerika között.

ÉRDEKESSÉGEK

E-újságokat vezet be járatain a Lufthansa:
A Lufthansa digitalizálja a fedélzetén elérhető újságok és magazinok tartalmát, így a jövőben a Lufthansa is jóval szélesebb választékot kínál utasainak német nyelvű és nemzetközi újságokból és magazinokból járatai fedélzetén.
Az utasok már az indulás előtt három nappal bejelentkezhetnek nevükkel, foglalási kódjukkal vagy repülőjegyük számával a Lufthansa weboldalára és letölthetnek két tetszés szerint kiválasztott e-újságot mobil eszközükre.
A Lufthansa tervei szerint márciustól az utasok fedélzeti osztálytól és a törzsutas-programban elért szintjüktől függően eltérő számú e-újságot tölthetnek le. Felár ellenében további digitális újságokhoz és magazinokhoz is hozzáférhetnek. A PDF-formátumban letöltött e-újságok az utazást követően is tovább olvashatók.
A Lufthansa azonban ezután is biztosít majd nyomtatott újságokat és magazinokat a várókban, az első és az üzleti osztályon, valamint a berlini, a düsseldorfi, a hamburgi, a stuttgarti, a frankfurti és a müncheni repülőtéren.

Nemrégiben a Lufthansa valamennyi interkontinentális járatán elérhetővé vált a FlyNet® szélessávú internetkapcsolódás. Októbertől már a rövid és a közepes távú Lufthansa járatokon is netezhetünk. A Lufthansa Európán belül elsőként az otthon megszokott netes szörfözés minőségét és sebességét teszi elérhetővé a felhők felett. Az utazók saját wifi képes notebookon, okostelefonon vagy tableten vehetik igénybe a szolgáltatást, szörfölhetnek, levelezhetnek.

Betöltés folyamatban ...