Air Transat

Az Air Transat Kanada vezető, szabadidőre szakosodott légitársasága, amely évente 3,5 milliónál is több utast szállít a világ közel 80 városába, többek között Európába és a Karib térségbe

LÉGITÁRSASÁGRÓL

Air Transat része a kanadai Transat cégcsoportnak, mely az egyik legnagyobb kanadai utazásszervező cég, a világ több mint 60 desztinációjába szerveznek utazásokat. A légitársaság 2015-ben már negyedszer nyerte el a "Szabadidőre szakosodott legjobb légitársaság Észak-Amerikában" díjat, melyet a Skytrax brit légiközlekedési minőségvizsgáló cég ítélt meg az utasok véleménye alapján. Az Air Transat flottája 34 db szélestörzsű Airbus A330-as, A310-es és Boeing 737-es modern utasszállítókból áll, melyek 31 európai és 35 nyaraló desztinációba közlekednek.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Repülőjegy vásárláskor két osztály közül választhatunk, ezek a Club Class, amely a business osztálynak felel meg, valamint az Economy Class, amely a hagyományos turista osztály megfelelője. A turista osztály nyújtotta kényelmet és szolgáltatást (ergonómikus olasz bőrülések, inygyenesen feladható poggyász, étkezés egy pohár borral, alkoholmentes italok, fényterápiás, az adott napszaknak leginkább megfelelő kabinvilágítás) tovább növelhetjük némi felár ellenében az Option Plus extra szolgáltatás megvásárlásával. Ha repülőjegyünket ezzel a szolgáltatással kiegészítve vásároljuk meg, akkor lehetőségünk van előzetes ülőhelyfoglalásra a gépen, kényelmi ajándékcsomag és 1 üveg habzóbor vár ránk a fedélzeten, elsőbbségi be- és kiszállásra van lehetőségünk, továbbá 10 kg-mal nagyobb súlyú lehet a poggyászunk és a célállomásra érkezve is elsőbbséggel jutunk feladott csomagunkhoz.  A Club osztály a luxus világát nyújtja, tágas kabinban szélesebb bőrülésekkel,  prémium ételek és exkluzív borok választékával és a nagyobb, 40 kg feladható és 15 kg kézipoggyász lehetőségével.  

ÚJ BEUTAZÁSI SZABÁLY KANADÁBA

2016. március 15-től kötelező kiváltani az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden eTA). Ez az engedély a vízummentes beutazás feltétele, viszont fontos, hogy az eTA engedély kiváltása önmagában még nem biztosít belépési jogot Kanadába. A határellenőrzést végző kanadai hatóság ugyanúgy kérheti a beutazótól a tervezett kanadai beutazás céljának és körülményeinek igazolását. Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni.

Bővebb tájékoztatás a http://canada.ca/eTA oldalon olvasható.  

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Amennyiben csak egyirányú útvonalra érvényes repülőjegyet szeretne vásárolni, érdemes megnézni az Air Transat ajánlatait, ugyanis kedvező áron foglalhatóak ezek a repülőjegy típusok is.
Turista osztályon az ingyenesen feladható poggyász maximum 23 kg. lehet. 

Betöltés folyamatban ...