Austrian Airlines

Az Austrian Airlines osztrák nemzeti légitársaság, székhelye Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtéren található, a Lufthansa csoport tagja, anyavállalata a német Lufthansa.

LÉGITÁRSASÁGRÓL

Az Austrian Airlines osztrák nemzeti légitársaság, székhelye Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtéren található, a Lufthansa csoport tagja, anyavállalata a német Lufthansa.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

Az Austrian Airlines a Star Alliance tagja, amely légiszövetség további tagjai: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Avianca, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, Egyptair, Ethiopian Airlines, EVA AIR, Lufthansa, LOT, SAS, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, Swiss International Air Lines, TAP Portugal, Thai Airways International, Turkish Airlines, United Airlines.
A légiszövetségek különböző kényelmi és kapcsolattartási előnyöket nyújtanak az utasok számára, amit érdemes szem előtt tartani repülőjegy vásárláskor is.

TÖRZSUTAS PROGRAM

Az Austrian Airlines törzsutas programja a Miles&More, több mint 200 tagú partnerhálózattal.
A leutazott mérföldek után járó pontok beváltására számtalan lehetőség nyílik az összes partner légitársaságnál. A repülőtéren a pontjainak terhére kérheti repülőjegyének átfoglalását egy magasabb osztályra vagy vásárolhat a fedélzeten ajándék tárgyakat, de beválthatja pontjait a következő utazásánál is repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra, esetleg autóbérlésre. További előnyök az elsőbbségi bejelentkezés, a világszerte több száz Star Alliance váróterem használata.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Az Austrian Airlines összesen 130 úti célra indít járatokat, a Kelet-Európába indított járatok terén vezető szerepet tölt be, 24 kelet-európai ország 46 célállomására szállít utasokat. Spanyolországi nyaralást tervez? A légitársaság nyári menetrendjében már 8 célpont szerepel, ezek Mallorca, Menorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote, Las Palmas, Fuerteventura és Barcelona. Az Austrian Airlines hangsúlyos figyelmet fordít a hosszú távú célpontok felé is, melynek jegyében nemrég indították el Bécsből közvetlen járatukat Miamiba. Repülőjegy vásárláskor érdemes figyelembe venni, hogy egy bécsi átszállással, kényelmes csatlakozási idővel utazhatunk New York-ba (John F Kennedy és Newark repülőtereire is) Washingtonba, Chicagóba és Torontóba is. Ha Delhibe, Bangkokba, Tokióba szeretnénk repülőjegyet vásárolni, szintén érdemes megnézni az Austrian Airlines ajánlatait. A Maldív-szigetek és Mauritius után Srí Lanka immáron a harmadik úti cél, amely az Indiai-óceán térségében közvetlen járattal elérhető az Austrian Airlines járatával.
A légitársaság figyelme nem csak az elérhető célpontokra fókuszál, hanem a szolgáltatás színvonalára is, mivel minden széles törzsű gépük fedélzetét teljesen felújították, amely hozzájárul ahhoz, hogy az utazás kellemesebben teljen.

HÍREK

A légitársaság bejelentette, hogy új Boeing 787-es gépekre fogja cserélni régebbi gépeit 2028-ig.

Az Austrian Airlines új, modern szervízt kínál fogyatékossággal élő utasaik számára, megkönnyítve utazásukat.

ÉRDEKESSÉGEK

Megérkezett Bécsbe az Austrian Airlines első Embraere, az OE-LWD lajstromú E195-ös. Az esemény egyben mérföldkő is a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalatának: az Austrian eddig nem üzemeltette a típust, másrészt ezzel elindult a flottamodernizáció is, amelynek részeként távoznak a Fokkerek.
Jelenleg az Austrian hét darab Fokker 70-est, valamint 15 darab Fokker 100-ast üzemeltet, amelyekkel regionális járatokat repülnek.
A típus kivonása után az Embraerek mellett a turbó légcsavaros Bombardier Q400-asokkal látják el ezen útvonalak kiszolgálását. A flottacsere a korábbi tájékoztatások szerint 2017-ig tart.

Betöltés folyamatban ...