Qatar légitársaság

A Qatar Airways Katar állam légitársasága. Központja a Doha Nemzetközi repülőtér (Hamad International Airport), ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja.

A QATAR AIRWAYS LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Qatar Airways Katar állam légitársasága. Központja a Doha Nemzetközi repülőtér (Hamad International Airport), ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Qatar Airways az egyik leggyorsabban növekvő és leginkább elismert légitársaság a világon. A Skytrax (a légiközlekedési iparág szolgáltatási színvonalát vizsgáló szervezet) a Qatar Airways-t ötcsillagos légitársaságnak minősítette, 2014-ben pedig "A világ legjobb business osztálya", a “Világ legjobb business váróterme” és a "Közel-Kelet legjobb légitársasága" díjakkal jutalmazta.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A légitársaság 2013. októberében csatlakozott a Oneworld légiszövetségbe, melynek további tagjai: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia Airlines, Japan Airlines, TAM, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines, SriLankan Airlines, Mexicana.
A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 150 célállomása között Kuala Lumpur, Singapore, Hong Kong, Sydney, Bali/Denpasar, Bangkok, Melbourne is megtalálható. Repülőjegy vásárláskor érdemes a Qatar Airways járataira rákeresni ha Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Kelet-Afrika irányába tervezzük utazásunkat. A Qatar Airways rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával, az összesen 158 repülőgépének átlag életkora 4 év.
Az Airbus A350-es óriásgépének első megrendelőjeként a Qatar Airways európai, amerikai és ázsiai úti célokra egyaránt repül vele.
A Qatar Airways az Airbus A350-essel repül Dohából a New York-i JKF repülőtérre, továbbá Frankfurtba, Münchenbe és Szingapúrba.
Ugyancsak ezek az óriásgépek közlekednek hamarosan Philadelphiába, Bostonba, Adelaide-be, majd Los Angelesbe és Atlantába is.

TÖRZSUTAS PROGRAM

Ha Qatar Airways repülőjegyet vásárol, érdemes belépni a törzsutas programjukba, ami lehetővé teszi, hogy a leutazott mérföldek után járó pontokat beváltsa repülőjegy vásárlásra vagy egyéb kényelmi szolgáltatásra. Ezek a pontok érvényesek a Oneworld szövetségbe tartozó légitársaságok bármelyikére, így szélesebb körű szolgáltatásokat és nagyobb előnyöket biztosítanak, mint amelyet bármely légitársaság önállóan nyújtani képes.
A Qatar légitársaság poggyász szabályzata is kedvező, turista osztályon 30 kg, business osztályon 40 kg, első osztályon pedig már 50 kg. a maximális súlyhatár, kivéve észak-amerikai és egyes dél-amerikai járatait. Repülőjegy vásárláskor sokak számára ez is fontos szempont a légitársaság kiválasztásánál.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

A Qatar Airways a Budapest - Doha útvonalon közlekedő A320 gép fedélzetén megújult üzleti osztállyal várja utasait.
A kagyló alakú ülés különlegessége, hogy 180 fokban dönthető, teljesen vízszintes, két méteres ággyá alakítható. Az ülés fejtámlája hatféle, a deréktámasz pedig négyféle helyzetbe állítható. Tágas terekkel, tároló helyekkel, kiváló és változatos menüvel, Giorgio Armani termékeiből összeállított mini neszesszerrel és alvóruhával kényeztetik az üzleti utazót. Erre az osztályra vásárolt repülőjeggyel a hosszú utazás végén is kipihentnek érezhetjük magunkat.

A turista osztály utasai is emelt szintű szolgáltatásokban részesülnek. A szokásosnál nagyobb lábterű és szélesebb ülések teszik kényelmesebbé az utazást, valamint friss párna, takaró, forró törülköző és tisztálkodási tasak is rendelkezésre áll az út során.
Az ülések háttámlájába épített szórakoztatórendszer a legújabb filmekkel, zenei és játékprogrammal biztosítja a kellemes időtöltést.
A Wi-Fi és GSM-szolgáltatás , akárcsak az USB, MP3 és egyéb elektromostöltő-csatlakozók állnak rendelkezésre a fedélzeten.
Modern légkondicionáló rendszer és színes ledes hangulatvilágítás jellemzi a kabinbelsőt.
Qatar repülőjegy vásárlásával garantált a magas színvonal, a kellemes és kényelmes utazás.

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasokkényelmét. Az ülések PC-teljesítményt, USB-portokat és intelligens eszközök csatlakoztatását iskínálják. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányítókészülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. Ezek a funkciókösszhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával. A turista osztályú ülőhelyek nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.

HÍREK

Az AirlineRatings 2021-es díjkiosztóján a Qatar Airways kapta a World’s Best Airline, World’s Best Business Class,  Best Onboard Service és Best Middle East Airline díjakat. 

Betöltés folyamatban ...