Qatar légitársaság

A Qatar Airways Katar állam légitársasága. Központja a Doha Nemzetközi repülőtér (Hamad International Airport), ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja.

A QATAR AIRWAYS LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Qatar Airways Katar állam légitársasága. Központja a Doha Nemzetközi repülőtér (Hamad International Airport), ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja. Qatar Airways az egyik leggyorsabban növekvő és leginkább elismert légitársaság a világon. A Skytrax (a légiközlekedési iparág szolgáltatási színvonalát vizsgáló szervezet) a Qatar Airways-t ötcsillagos légitársaságnak minősítette, 2014-ben pedig "A világ legjobb business osztálya", a “Világ legjobb business váróterme” és a "Közel-Kelet legjobb légitársasága" díjakkal jutalmazta.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A légitársaság 2013. októberében csatlakozott a Oneworld légiszövetségbe, melynek további tagjai: American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia Airlines, Japan Airlines, TAM, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines, SriLankan Airlines, Mexicana.
A Qatar Airways, mint az Arab-öböl egyik legjelentősebb légitársasága, több mint 150 célállomása között Kuala Lumpur, Singapore, Hong Kong, Sydney, Bali/Denpasar, Bangkok, Melbourne is megtalálható. Repülőjegy vásárláskor érdemes a Qatar Airways járataira rákeresni ha Közel-Kelet, Délkelet-Ázsia, Ausztrália és Kelet-Afrika irányába tervezzük utazásunkat. A Qatar Airways rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával, az összesen 158 repülőgépének átlag életkora 4 év.
Az Airbus A350-es óriásgépének első megrendelőjeként a Qatar Airways európai, amerikai és ázsiai úti célokra egyaránt repül vele.
A Qatar Airways az Airbus A350-essel repül Dohából a New York-i JKF repülőtérre, továbbá Frankfurtba, Münchenbe és Szingapúrba.
Ugyancsak ezek az óriásgépek közlekednek hamarosan Philadelphiába, Bostonba, Adelaide-be, majd Los Angelesbe és Atlantába is.

TÖRZSUTAS PROGRAM

Ha Qatar Airways repülőjegyet vásárol, érdemes belépni a törzsutas programjukba, ami lehetővé teszi, hogy a leutazott mérföldek után járó pontokat beváltsa repülőjegy vásárlásra vagy egyéb kényelmi szolgáltatásra. Ezek a pontok érvényesek a Oneworld szövetségbe tartozó légitársaságok bármelyikére, így szélesebb körű szolgáltatásokat és nagyobb előnyöket biztosítanak, mint amelyet bármely légitársaság önállóan nyújtani képes.
A Qatar légitársaság poggyász szabályzata is kedvező, turista osztályon 30 kg, business osztályon 40 kg, első osztályon pedig már 50 kg. a maximális súlyhatár, kivéve észak-amerikai és egyes dél-amerikai járatait. Repülőjegy vásárláskor sokak számára ez is fontos szempont a légitársaság kiválasztásánál.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

A Qatar Airways a Budapest - Doha útvonalon közlekedő A320 gép fedélzetén megújult üzleti osztállyal várja utasait.
A kagyló alakú ülés különlegessége, hogy 180 fokban dönthető, teljesen vízszintes, két méteres ággyá alakítható. Az ülés fejtámlája hatféle, a deréktámasz pedig négyféle helyzetbe állítható. Tágas terekkel, tároló helyekkel, kiváló és változatos menüvel, Giorgio Armani termékeiből összeállított mini neszesszerrel és alvóruhával kényeztetik az üzleti utazót. Erre az osztályra vásárolt repülőjeggyel a hosszú utazás végén is kipihentnek érezhetjük magunkat.
A turista osztály utasai is emelt szintű szolgáltatásokban részesülnek. A szokásosnál nagyobb lábterű és szélesebb ülések teszik kényelmesebbé az utazást, valamint friss párna, takaró, forró törülköző és tisztálkodási tasak is rendelkezésre áll az út során.
Az ülések háttámlájába épített szórakoztatórendszer a legújabb filmekkel, zenei és játékprogrammal biztosítja a kellemes időtöltést.
A Wi-Fi és GSM-szolgáltatás , akárcsak az USB, MP3 és egyéb elektromostöltő-csatlakozók állnak rendelkezésre a fedélzeten.
Modern légkondicionáló rendszer és színes ledes hangulatvilágítás jellemzi a kabinbelsőt.
Qatar repülőjegy vásárlásával garantált a magas színvonal, a kellemes és kényelmes utazás.

HÍREK

A Qatar Airways 2018. augusztustól szélestörzsű, A330-as géppel is repül Budapest Doha között. A járatok minden nap közlekednek, a menetidő 5:25.
QR 202 Budapest - Doha 09:40 - 16:05 géptípus: A320
QR 200 Budapest - Doha 17:30 - 23:55 géptípus: A330
QR 201 Doha - Budapest 01:50 - 06:45 géptípus: A320
QR 199 Doha - Budapest 08:00 - 12:55 géptípus: A330

Az A330-as Business osztályán az ülések 180 fokban dönthetőek, így biztosítva a kényelmes alvás élményét, illetve hatféleképpen állítható fejtámlával, négyirányú állítható deréktámasszal, különféle személyes tárolórekeszekkel, illetve elválasztókkal friss, modern stílusban szolgálják az utasokkényelmét. Az ülések PC-teljesítményt, USB-portokat és intelligens eszközök csatlakoztatását iskínálják. Ezen felül a kabinban 40 cm-es intelligens monitorok és érintőképernyős távirányítókészülékek is rendelkezésre állnak, és több mint 3000 féle szórakozási program nyújt szórakozási lehetőséget a repülés időtartama alatt. Az A330-as repülőgép fedélzetén lehetőség van internetezésre, illetve SMS és MMS üzenetek küldésére és fogadására. Ezek a funkciókösszhangban vannak a Qatar Airways hosszú távú útvonalain közlekedő szélestörzsű gépeinek komfortjával. A turista osztályú ülőhelyek nagyobb kényelmet és nagyobb személyes teret biztosítanak, és minden ülés rendelkezik beépített 27 cm-es monitorral ás távirányítóval.

Az ingyenesen igényelhető, maximum 96 órás dohai tranzit vízum érvényességi ideje 90 napról 30 napra változott.
A vízum a kiállítástól, nem a belépéstől számított 30 napig érvényes! Az ügyintézés ideje továbbra is 7 munkanap.

2018-ban a World Airline Awards díjkiosztón az utasok szavazatai alapján a Qatar Airways nyerte el a világ legjobb Business Class szolgáltatását nyújtó légitársaság címet valamint második helyen áll a világ legjobb légitársaságainak listáján.

 

ÉRDEKESSÉGEK

A Qatar Airways 2016-ban az alábbi új desztinációkra indít járatokat:

Windhoek (WDH)
szeptember 28-tól hetente négyszer
Namíbia vadászoknak, kalandoroknak, csoportoknak.

Krabi (KBV)
december 6-tól, hetente négyszer
Dél-Thaiföld legszebb része könnyen elérhető szigetekkel, esetleg phuketi hazaúttal kombinálható.

Seychelle-szigetek (SEZ)
december 12-től naponta
Átszállási idő: 1 óra 10 perc
A Qatar Airways március 1-től napi járatot üzemeltet Sydneybe, majd május 2-től indul az új Adelaide-i járat.
Így Ausztráliába már 4 desztinációra közlekednek – Perth, Melbourne, Sydney és Adaleide.

A Qatar Airways 2016. július 03-tól már heti 10 járatot indít Budapestről Dohába.
Az új menetrend szerint hétfőn, csütörtökön és vasárnap esti gépek is közlekednek, így Dohán keresztül számos desztináció rövidebb csatlakozási idővel érhető el.

Betöltés folyamatban ...