Finnair

A Finnair Finnország nemzeti légitársasága az ötödik legrégebbi légitársaság a világon és egyben a világ egyik legbiztonságosabb légitársasága is.

LÉGITÁRSASÁGRÓL

Az első Finnair járat, egy Junkers F13-as 1924. március 20-án közlekedett Helsinkiből Tallinba.
Amennyiben Ázsiába vásárolna repülőjegyet érdemes ajánlatot kérni a Finnair járataira, hiszen a légitársaság a rövidebb északi útvonalon repíti el gyorsan, teljes kényelemben olyan ázsiai célállomásokra mint Bangkok, Peking, Tokió, Osaka, Szöul, Sanghaj, Delhi.
A Finnair járatain legalább 1 db 23kg-os csomag díjmentesen feladható. A turista osztályon utazók felvihetnek a fedélzetre egy db  55x45x25cm-es kézipoggyászt és egy kis kézitáskást, laptoptáskát vagy kisméretű hátizsákot melyek összsúlya maximum 8 kg lehet.

 

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A Finnair a Oneworld légi szövetség tagja. Partnerei a szövetségben: Air Berlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, S7 Airlines, SriLankan Airlines. Repülőjegy vásárláskor érdemes szem előtt tartani a légi szövetség által kínált előnyöket, például a gyors átszállási lehetőséget a partner légitársaságok járataira olyan forgalmas repülőtereken, mint London Heathrow, Los Angeles vagy Madrid. A Oneworld partner légitársaságai világ szinte összes nagyobb repterén üzemeltetnek közös jegyirodákat, utasfelvételi pultokat, várótermeket.

TÖRZSUTAS PROGRAM

A Finnair Plus tagok a személyre szabott, rugalmas szolgáltatások mellett számos előnyhöz jutnak repülőjegy vásárláskor. Igénybe vehetik a különböző reptéri lounge-okat, várótermeket, ahol meleg ételek, saláta bár, munkaállomások, privát zuhanyozók és finn szauna kényezteti az átszálló utazókat. Az összegyűjtött pontokból nem csak Finnair hanem a Oneworld szövetség járataira is vásárolhatnak repülőjegyet.

KÉNYELMI SZOLTÁLTATÁSOK

Az európai légitársaságok közül a Finnair elsőként üzemeltet üzemanyag-takarékos és csendes Airbus 350 XWB -t. Az A350XWB extra széles törzsű gép, amely jelentősen növeli az utasok kényelmét. A turista osztályon 46cm széles ülések állítható nyak -, és fejtámasszal. A fejlett légkondicionálónak köszönhetően nincs több huzat, nincs több túlhűtött kabin, egy fejlett HEPA szűrőn keresztül 2-3 percenként teljesen lecseréli a kabin levegőjét és nagyobb páratartalmat is biztosít. A hatalmas panoráma ablakokon természetes fény áramlik be a kabinba. A világítás is testre szabható, illeszkedik a napszakhoz, a célállomáshoz ezzel segítve az esetleges jetleg enyhítését. Jelenleg Sanghajba, Pekingbe és Bangkokba repülhetünk Helsinkiből A350XWB-vel.

ÉRDEKESSÉGEK

A Finnair légiutaskísérőinek egyenruháját az ismert finn ékszer és divattervező Ritva-Liisa Pohjalainen tervezte. A Voyage Magazin listáján az ötödik legstílusosabb egyenruha a világon, a finn design hagyományainak megfelelően funkcionális, kiváló minőségű és dekoratív.

Betöltés folyamatban ...