easyJet légitársaság

A brit alapítású, 1995. októberében létrejött easyJet Airline Company Limited - közismertebb nevén easyJet - egy fapados (diszkont) repülőtársaság, melynek székhelye a London Luton légikikötőben található. Célállomásai Európában és Észak-Afrikában találhatóak.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

Kezdetben mindössze 2 járatot üzemeltetett London Luton repülőteréről Glasgow-ba és Edinburgh-be. Ma már a légitársaság airbus-ai több, mint 137 városba közlekednek. Napjainkban az easyJet Európa első számú légi közlekedési hálózata, hiszen gépei többet közlekednek Európa fő útvonalain és repülőtereire, mint bármely más repülőtársaság.

Az easyJet Budapestről jelenleg 5 európai ország 8 városába repül: London Gatwickre, Berlin Schönefeldre, Párizs Charles de Gaulle-ra, Lyonba, Genfbe, Bázelbe, Velencébe és 2017. februárjától már Amszterdamba is.

A repülőtársaság utas-száma meghaladja az évi 70 milliót is, melyek közül cc. 12 millió üzleti utazó. Több, mint 240 repülőgépből álló flottája összesen 802 útvonalon repül, 31 ország mintegy 137 repterével áll összeköttetésben. Valamennyi az easyJet által használt repülőtér Európában max. 1 órányi autózással elérhető az utasok többsége számára.

A repülőjáratok mellett ugyanakkor az easyJet buszjáratokat is üzemeltet, például a London (Luton) – London (Victoria Station) között, de hotelszoba, sőt akár komplex utazási csomag is foglalható rajtuk keresztül kedvezményes áron.

Internetes repülőjegy foglalás esetén díjmentes ülőhely kiosztás biztosított minden easyJet járatra, de díj ellenében mi magunk is kiválaszthatjuk előre ülőhelyünket. Ingyenes fedélzeti étkezés nem biztosított az easyJet járatain, ugyanakkor a fedélzeten a légiutaskísérőktől frissítőket, könnyű ételeket vásárolhatunk. A repülőtársaság járataira díjmentesen 1 db 56x45x25 cm-es kézipoggyász vihető fel a fedélzetre, bár előfordulhat, hogy túlzsúfoltságra hivatkozva mégsem engedik ezt meg, hanem a kézipoggyász is feladott csomagként utazik. Különdíj ellenében maximum 3 db, egyenként 20 kg-os feladott poggyásszal utazhatunk. Az online check-in (utasfelvétel) ingyen elvégezhető a légitársaság honlapján, leghamarabb 30 nappal, legkésőbb 2 órával az utazás előtt.

Az easyJet számos innovatív technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy kényelmesebbé tegye az utazás folyamatát: ilyen például az easyJet mobil applikációja, amely már Apple Watch-ra is elérhető.

Büszkék rá, hogy az iparágon belül gépeiken az egy kilométerre és egy utasra jutó CO2 kibocsátás a legalacsonyabb, sőt az elmúlt 10 évben is számottevően csökkent ez az érték. 2012 óta partnerségi viszonyban állnak az UNICEF-fel.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A légitársaság az Európai Diszkont Légitársaságok Szövetségének (European Low Fares Airline Association (ELFAA)) tagja.

TÖRZSUTASPROGRAM

Törzsutas programja az EasyJet Plus, amely többek közt egy extra kézitáska ingyenes felvitelét biztosítja kiemelt utasai számára.

FRISS HÍREK

2023 októberében az easyJet óriási rendelést adott le, több mint 250 új gépre.

Betöltés folyamatban ...