Etihad Airways

Az Etihad Airways az Egyesült Arab Emirátusok Nemzeti Légitársasága, székhelye Abu Dhabi-ban van. A légitársaságot 2003-ban alapították, ma már 104 géppel működteti útvonalait.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

Az Etihad Airways intenzív terjeszkedési politikája a több légitársaságban is megvásárolt tulajdonrész formájában valósul meg. Ezek a légitársaságok az Air Serbia, az Alitalia, az Air Seychelles, Air Berlin, jet Airways és a Virgin Australia, amelyek a légitársaság hosszú távú járatainál ráhordó szerepet töltenek be, vagy kiegészítik az interkontinentális hálózatát. Repülőjegy vásárláskor érdemes megnézni az Etihad Airways ajánlatait, ha Sydney, Melbourne, Brisbane, Perth, Phuket, Mumbai, Bangkok, Manila vagy akár a Seychelles-szigetek a tervezett úti cél.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

Az Etihad Airways egy mini légitársasági szövetséget alapított, melyben jobb versenypozíciókat igyekszik biztosítani tagjainak a globális szövetségekhez képest. Az üzleti együttműködésen túl céljuk az utasoknak nyújtott kedvezmények és szolgáltatások összehangolása a menetrendi kapcsolódásokkal együtt. A szövetség első tagjai: Air Serbia, Air Seychelles, Jet Airways, és a Darwin Airline.

TÖRZSUTASPROGRAM

A légitársaság törzsutas programja az Etihad Guest. Az Etihad Airways és partner légitársaságainak járataira vásárolt repülőjegyek után pontokat ír jóvá a légitársaság. Az összegyűjtött pontok beválthatók újabb repülőjegy vásárlásra, autóbérlésre vagy szállásfoglalásra, de a jutalom pontokon vásárolhat az Etihad online boltjában, továbbá ha rendelkezik Etihad Guest bankkártyával, akkor az azzal történő vásárlásokat újabb pontok jóváírásával jutalmazza a légitársaság.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Az Etihad Airways a Dreamliner gépeinek fedélzeti kialakításában egyedülálló kabinfejlesztéseket produkált. Néhány útvonalon megjelent az új első osztály. "The Residence" néven nyolc exkluzív kabinrészt alakítottak ki, melyben nappali, háló és zuhanyzó is helyet kapott. Itt minden lakosztályhoz kétfős személyzet is tartozik.
First class-ra vásárolt repülőjegyével privát apartmanban élvezheti az Etihad figyelmes és kényeztető kiszolgálását.
A másik Dreamliner konfiguráció csak 2 osztályos berendezést kapott. Ezeken a gépeken nincs első osztály, csak az Etihadra jellemző, kiváló színvonalú business class, ahol válaszfalakkal biztosítják a privát szférát.
First és business osztályokra vásárolt repülőjegyekhez tartozik sofőrszolgálat, privát check-in, valamint Abu Dhabi repülőtér 3-as terminálján a Prémium Lounge mellett már üzemel az új First Class Lounge Spa is.
Turista osztályra vásárolt repülőjeggyel utazóknak kényelmes, fejtámlával ellátott ülések biztosítják a kellemes utazást, hosszú szakaszon takaróval, kispárnával és egy kis tisztasági ajándékcsomaggal kiegészítve. A kabin különleges hangulatvilágítása is a nyugodt és pihentető utazást szolgálja.
Hosszú szakaszokon dadus is utazik a fedélzeten, segítséget és támogatást nyújtva a kisgyermekkel utazó szülőknek.
Az Etihad Airways által üzemeltetett járatokon indulás előtt már 36 órával korábban lehetőség van az online check-in elvégzésére a kedvenc ülőhelyének lefoglalásával.

FRISS HÍREK

Az Etihad Airways 2017. február 6-tól már napi két járattal közlekedik Abu Dhabi és Sydney között. Virgin Australia légitársasággal kötött codeshare megállapodásnak köszönhetően Abud Dhabi és Perth között is több járat közlekedik majd, így már heti 10 járattal repülnek ezen az útvonalon.
Abu Dhabi város és a repülőtér közötti transzferre a leginkább költséghatékony megoldás az autóbusz. A 901-es buszjárat mindhárom terminálnál megáll és csatlakozást biztosít a repülőtér és a város több pontja között.
Etihad Airways First és Business Class utasoknak ingyenes személyes sofőr szolgáltatás áll rendelkezésükre már több, mint 40 városban. A szolgáltatást az Etihad járatindulása előtt, a célállomáson és stopover esetén Abu Dhabi-ban vehetik igénybe. Csak Eithad Airways által üzemeltetett járatokhoz kérhető és nem érvényes a Business Saver jegyeknél.

ÉRDEKESSÉGEK

A légitársaság Nicole Kidman szereplésével indította el televíziós kampányát. Az Etihad Airways számára kitűnő választás a színésznő, aki a kifinomultságot és eleganciát testesíti meg, ugyanis a légitársaság ugyanezeket az értékeket, stílust és vendégszeretetet kívánja megosztani utasaival, akik igénybe veszik szolgáltatásaikat.

Betöltés folyamatban ...