Brussels Airlines

A Brussels Airlines Belgium nemzeti légitársasága, melynek Brüsszelben, illetve a mellette lévő zaventemi nemzetközi repülőtéren található a bázisa. A légitársaság járatai brüsszeli indulással elsősorban Európa és Afrika nagyvárosaiba közlekednek, de világszerte összesen több, mint 110 városba repülnek.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Brussles Airlines a Virgin Express és az SN Brussels Airlines partnerségre lépésével alakult meg 2006-ban. A repülőtársaság 2008 óta a Lufthansa német légitársaság 45%-os tulajdonrészét képezi, ugyanakkor 2009-ben a Star Alliance ("Csillagszövetség"), a világ legnagyobb, légitársaságokat tömörítő szövetségéhez csatlakozott. Ennek köszönhetően még több légitársasággal folyik együttműködés: az American Airlines, a Jet Airways, a British Airways, a AirBaltic, a Swiss, a LOT Polish Airlines, az Iberia, a Finnair, az Alitalia, a Cyprus Airways, az Air Malta, a Tarom és az Adria Airways repülőtársaságok partnere. A vállalatnál az utasszállítási tevékenység mellett charter szolgáltatásokkal, karbantartással, valamint a pilóták és az utaskísérők képzésével is foglalkoznak. A Brussels Airlines repüléseihez Airbus gépeket használ.

A Brussels Airlines 70 európai, 19 afrikai és 3 észak-amerikai (New York, Washington D.C. és Toronto) desztinációba üzemeltet repülőjáratokat. Európán kívüli desztinációi között megtalálható többek közt az Egyesült Arab Emírségek, Kína, Thaiföld és Kanada.

A Brussels Airlines - kizárólag az európai járatokon - kétfajta jegyet kínál, a "b.flex economy+" és "b.light economy" kategóriában:
A b.flex economy+ magasabb árkategóriájú jegy, amiért az utasok magasabb színvonalú szolgáltatást kapnak úgy, mint pl. ingyenes napilapok, italok és ételek a fedélzeten, továbbá pótdíj nélkül módosítható az utazás időpontja.
A b.light economy lényegesen olcsóbb katgóriát jelöl, de ilyen jegy birtokában is lehetőség nyílik a fedélzeten ételek és italok megvásárlására. A jegy módosítása ugyanakkor csak felár ellenében lehetséges.
A b.business teljes business szolgáltatást nyújt, prémium ételeket és ingyen pezsgőt kínálnak utazás közben.

A közepes és interkontinentális járatokon (Afrika, Moszkva, Helsinki and Tel Aviv) a légitársaság a hagyományos "economy" és "business" osztályú jegyeket kínálja.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A légitársaság tagja a IATA nemzetközi légi szállítási szövetségnek és az európai légitársaságokat tömörítő Association of European Airlines (AEA) szövetségnek is. A Star Alliance tagjaként számos más légitársaság együttműködő partnere.

TÖRZSUTASPROGRAM

A Brussels Airlines tagja a Miles & More elnevezésű Lufthansa törzsutas programnak. A program keretén belül a leutazott mérföldeket a légitársaság összes járatán és a Star Alliance légiszövetségbe tartozó légitársaságoknál lehet gyűjteni. A programhoz világszerte 350 partner csatlakozott, így légitársaságok mellett hotelek, autóbérlő cégek és egyéb szolgáltatók esetében is gyűjthetjük a mérföldeket. A repülőtéren a pontjainak terhére kérheti repülőjegyének átfoglalását egy magasabb osztályra, de az összegyűjtött pontokat költheti a felhők felett is, vagy beválthatja a következő utazásánál is repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra, esetleg autóbérlésre. További előnyök az elsőbbségi bejelentkezés, világszerte több száz Star Alliance váróterem használata, nagyobb súlyú ingyenes poggyász, vezetői árengedmények.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

A légitársaság interkontinentális járatain a business osztályon utazók részére teljesen, síkra ledönthető ágyakat és a legkorszerűbb fedélzeti szórakoztató központok használatát nyújtja, míg a turista osztályon utazók részére ergonomikus ülőhelyeket és egyéni, érintőképernyős eszköz használatával történő szórakozást biztosít a repülések során.
Európai útvonalain a Brussels Airlines négy féle csomagajánlatot kínál: turista osztályon a Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast, míg business osztályon a Bizz&Class szolgáltatáscsomagját.

FRISS HÍREK

2016. szeptember 28-án a Lufthansa bejelentette, hogy a légicég felügyelőbizottsága jóváhagyta a Brussels Airlines felvásárlását. A Brussels Airlines anyavállalatában, az SN Airholdingban eddig is 45%-os részesedése volt a Deutsche Lufthansa AG-nek, az akvizíciót követően azonban a maradék 55% is a Lufthansa tulajdona lesz. A tranzakciót várhatóan 2017 elején hajtják végre.

2016. júliusában a Brussels Airlines több tengerentúli járatán (Afrika, Amerika, Kanada) bevezette az Economy Privilege osztályt. Az új osztály azoknak ideális, akik turistaosztályon utaznak ugyan, de szeretnének a kedvező ár ellenére kicsit magasabb komfortfokozatú szolgáltatásban részesülni. Az Economy Privilege osztály utasai a turistaosztály első 4 sorában ülnek, nagyobb lábtérrel és kényelmesebb, nagyobb dőlésszögben hátrahajtható ülésekkel. Étkezések előtt az utasoknak egy pohár pezsgőt szolgálnak fel, továbbá kényelmi csomag, meleg nedves törölköző, vászonpárna és csokoládécsomag is része a szolgáltatásnak. Az Economy Privilege bárki számára elérhető, az ára egy útra 120 euró. Minden Airbus 330-as gépen 32 Economy Privilege hely áll rendelkezésre, ez éves szinten 18 000 helyet jelent.

ÉRDEKESSÉGEK

A Brussels Airlines jelenleg az egyetlen légitársaság, amely közvetlen járatokat üzemeltet Budapest és Brüsszel központi nemzetközi repülőtere között.

Betöltés folyamatban ...