Brussels Airlines

A Brussels Airlines Belgium nemzeti légitársasága, melynek Brüsszelben, illetve a mellette lévő zaventemi nemzetközi repülőtéren található a bázisa. A légitársaság járatai brüsszeli indulással elsősorban Európa és Afrika nagyvárosaiba közlekednek, de világszerte összesen több, mint 110 városba repülnek.

A LÉGITÁRSASÁGRÓL

A Brussles Airlines a Virgin Express és az SN Brussels Airlines partnerségre lépésével alakult meg 2006-ban. A repülőtársaság 2008 óta a Lufthansa német légitársaság 45%-os tulajdonrészét képezi, ugyanakkor 2009-ben a Star Alliance ("Csillagszövetség"), a világ legnagyobb, légitársaságokat tömörítő szövetségéhez csatlakozott. Ennek köszönhetően még több légitársasággal folyik együttműködés: az American Airlines, a Jet Airways, a British Airways, a AirBaltic, a Swiss, a LOT Polish Airlines, az Iberia, a Finnair, az Alitalia, a Cyprus Airways, az Air Malta, a Tarom és az Adria Airways repülőtársaságok partnere. A vállalatnál az utasszállítási tevékenység mellett charter szolgáltatásokkal, karbantartással, valamint a pilóták és az utaskísérők képzésével is foglalkoznak. A Brussels Airlines repüléseihez Airbus gépeket használ.

A Brussels Airlines 70 európai, 19 afrikai és 3 észak-amerikai (New York, Washington D.C. és Toronto) desztinációba üzemeltet repülőjáratokat. Európán kívüli desztinációi között megtalálható többek közt az Egyesült Arab Emírségek, Kína, Thaiföld és Kanada.

A Brussels Airlines - kizárólag az európai járatokon - kétfajta jegyet kínál, a "b.flex economy+" és "b.light economy" kategóriában:
A b.flex economy+ magasabb árkategóriájú jegy, amiért az utasok magasabb színvonalú szolgáltatást kapnak úgy, mint pl. ingyenes napilapok, italok és ételek a fedélzeten, továbbá pótdíj nélkül módosítható az utazás időpontja.
A b.light economy lényegesen olcsóbb katgóriát jelöl, de ilyen jegy birtokában is lehetőség nyílik a fedélzeten ételek és italok megvásárlására. A jegy módosítása ugyanakkor csak felár ellenében lehetséges.
A b.business teljes business szolgáltatást nyújt, prémium ételeket és ingyen pezsgőt kínálnak utazás közben.

A közepes és interkontinentális járatokon (Afrika, Moszkva, Helsinki and Tel Aviv) a légitársaság a hagyományos "economy" és "business" osztályú jegyeket kínálja.

LÉGITÁRSASÁGI SZÖVETSÉG

A légitársaság tagja a IATA nemzetközi légi szállítási szövetségnek és az európai légitársaságokat tömörítő Association of European Airlines (AEA) szövetségnek is. A Star Alliance tagjaként számos más légitársaság együttműködő partnere.

TÖRZSUTASPROGRAM

A Brussels Airlines tagja a Miles & More elnevezésű Lufthansa törzsutas programnak. A program keretén belül a leutazott mérföldeket a légitársaság összes járatán és a Star Alliance légiszövetségbe tartozó légitársaságoknál lehet gyűjteni. A programhoz világszerte 350 partner csatlakozott, így légitársaságok mellett hotelek, autóbérlő cégek és egyéb szolgáltatók esetében is gyűjthetjük a mérföldeket. A repülőtéren a pontjainak terhére kérheti repülőjegyének átfoglalását egy magasabb osztályra, de az összegyűjtött pontokat költheti a felhők felett is, vagy beválthatja a következő utazásánál is repülőjegy vásárlásra, szállásfoglalásra, esetleg autóbérlésre. További előnyök az elsőbbségi bejelentkezés, világszerte több száz Star Alliance váróterem használata, nagyobb súlyú ingyenes poggyász, vezetői árengedmények.

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

A légitársaság interkontinentális járatain a business osztályon utazók részére teljesen, síkra ledönthető ágyakat és a legkorszerűbb fedélzeti szórakoztató központok használatát nyújtja, míg a turista osztályon utazók részére ergonomikus ülőhelyeket és egyéni, érintőképernyős eszköz használatával történő szórakozást biztosít a repülések során.
Európai útvonalain a Brussels Airlines négy féle csomagajánlatot kínál: turista osztályon a Check&Go, Light&Relax, Flex&Fast, míg business osztályon a Bizz&Class szolgáltatáscsomagját.

FRISS HÍREK

2023 márciusában új ügyvezetőt nevezett ki a légitársaság, Dorothea von Boxberg-et.

ÉRDEKESSÉGEK

A Brussels Airlines jelenleg az egyetlen légitársaság, amely közvetlen járatokat üzemeltet Budapest és Brüsszel központi nemzetközi repülőtere között.

Betöltés folyamatban ...