Makaó, Kína repülőjegy foglalás információk

Makaó napjainkban Kína első számú szerencsejáték-központja, az "ázsiai Las Vegas", a "Kelet Monte-Carloja". A világ legnagyobb szerencsejáték célpontja, bevételeinek kétharmadát az idegenforgalom adja. Több száz éves történelmi múltjának köszönhetően jelentős kulturális örökséggel, látnivalókkal és híres konyhaművészettel is büszkélkedhet. Foglaljon olcsó repülőjegyet Makaóba és fedezze fel a portugál gyarmati múlt és a kínai kultúra keveredésének lenyomatait a Világörökségi listán is szereplő óvárosában!

Turizmus

Makaó Kína különleges közigazgatási körzete az ország délkeleti partjainál, melynek területe egy átlagos budapesti kerülethez mérhető. Lakossága több mint 520 ezer, a Föld legsűrűbben lakott területeként tartják számon. A Gyöngy-folyó torkolatának nyugati oldalán, Hong Konggal átellenben, attól mintegy 65 km-re helyezkedik el. Három részből, a Makaó-félszigetből (9,1 km²) és Taipa (6,3 km²), valamint Coloane (8,1 km²) szigeteiből áll. Makaót és Taipát 2 híd köti össze, a két szigetet pedig egy töltésút. Kedvező földrajzi fekvésének köszönhetően a fő ázsiai utak kereszteződésében található, ami a 16. századtól kezdődően fontos kereskedelmi kikötővé tette. Az első európai gyarmatok közt volt Ázsiában, az 1500-as évektől portugál gyarmat, amely fölött 1999. óta Kína gyakorolja a szuverenitást.

Éghajlata nedves szubtrópusi. A nyár forró és nyirkos, időnkénti záporokkal és nagyobb viharokkal, olykor tájfunokkal. A tél általában napos, de februárban gyakran hidegfrontok érik, amelyek erős, hideg szelet hoznak magukkal. A legkellemesebb évszak a változékony időjárású tavasz, illetve az ősz, amikor a napos időhöz kevés csapadék társul.

Makaó napjainkban Kína első számú szerencsejáték-központja, az "ázsiai Las Vegas", a "Kelet Monte-Carloja". A világ legnagyobb szerencsejáték célpontja, a makaói kaszinókból befolyó bevétel kb. a négyszerese a Las Vegas-i kaszinókénak. Gazdaságában a turizmus egyedülálló szerepet tölt be, a GDP mintegy 1/4-ét adja, az idegenforgalom bevételének 2/3-át, és ennek adójából származik a költségvetés bevételének mintegy fele is.

A szerencsejáték mellett több száz éves történelmi múltjának köszönhetően jelentős kulturális örökséggel és látnivalókkal is büszkélkedhet Makaó. Ugyanakkor évente nyújt otthont a helyi sárkányhajóversenynek, nemzetközi zenei fesztiválnak, tűzijáték-fesztiválnak és a város utcáin zajló Formula–3-as autóversenynek is. A legtöbb turista látványosság a Makaó-félszigeten csoportosul, innen mintegy 25 épület és környezete került fel az UNESCO Világörökségi listájára. A félsziget déli részén, az óvárosban 300 éves, gyarmati időkben épült templomokat és villákat láthatunk, macskaköves, kanyargós utcácskákon barangolhatunk. Megcsodálhatjuk az 1629-ben emelt erőd vakítóan fehér, kőfallal körülvett épületét is, melynek területét szépen rendezett teraszok és csigalépcsők teszik látványosabbá és amelyben ma hotel működik.

Az óvárosban barangolva feltétlen érdemes ellátogatni a Senado-térre és az 1602-ben épült Szent Pál-templom négyszintes kőhomlokzatának romjaihoz, melyet egykor a Távol-Kelet legnagyobb keresztény épületének tartottak. Ennek közelében a legjobb művészeti-, antik- és bolhapiac, a Rua da Tercena működik, ahol kevés a turista és annál több a helyi jellegzetes karakter.

Az óvárosi erődtől, a benne működő hotel teraszáról átlátni a Taipa és a Coloane-szigetet összekötő területre, a Cotai városrészre, ahol a legújabb és leghatalmasabb kaszinók magasodnak. Makaó legextravagánsabb hotele az aranyló lótuszt formázó, hatásvadász Grand Lisboa, amely színpompás villanófényekben fürdő 58 szintjével a belváros közepét jelzi. Milliárdnyi kristály, márványpadló, ragyogó drágakövek és elképesztő luxus, osztályon felüli kategóriákba sorol szobák várják itt a vendégeket. Étterme a világ egyik legnagyobb borválasztékával, 8600 tételből álló borlistával dicsekedhet. A 338 m magas Makaó Toronyból pedig lenyűgöző kilátást csodálhatunk.

De nem csak az épületekben mutatkozik meg a portugál és kínai kultúra együttélése, hanem a makaói konyhaművészetben is: európai és ázsiai ételeket ötvöző, afrikai fűszereket használó sajátos konyhája a gyarmati időket tükrözi, melyet feltétlenül próbáljunk ki!

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Xiamen Airlines és az Air China repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Makaóba. A nagy nemzeti repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A várost a Makaó Nemzetközi Repülőtér (Macau International Airport (IATA: MFM)) szolgálja ki, mely Taipa szigetének keleti részén található. Innen shuttle buszokkal vagy taxival juthatunk el a város különböző pontjaira.

Tömegközlekedés

Makaó tömegközlekedését buszok és kompok biztosítják, de népszerűek a mai napig a biciklis riksák is. Gyakori járatsűrűséggel közlekednek kompok Makóból Hong Kong különböző kikötőibe.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Makaó érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Makaó
2018-05-16
2018-05-21
167 400 HUF/fő-től
Budapest
Makaó
2018-05-25
2018-06-04
169 200 HUF/fő-től
Budapest
Makaó
2018-05-25
2018-06-03
169 900 HUF/fő-től
Budapest
Makaó
2018-05-21
2018-05-30
169 900 HUF/fő-től
Budapest
Makaó
2018-07-01
2018-07-12
236 200 HUF/fő-től
Budapest
Makaó
2018-05-17
2018-05-21
731 700 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Régi álma Norvégia varázslatosan szép tájait felfedezni? Utazzon a 3. legnagyobb norvég kikötővárosba, Stavangerbe! Sétálgasson az egyik legrégebbi épen maradt európai óváros macskaköves utcáin, csodálja a színes faházakat és halászbárkákat! Foglaljon olcsó repülőjegyet Stavengerbe és kiránduljon el a varázslatos természetes kilátóhelyre, a Lysefjord fölé nyúló, 600 m magasan lévő világhírű Prédikálószékhez (Preikestolen)!

Algír, Algéria fővárosa, egy gyönyörű természeti környezetben fekvő kikötő a Földközi-tenger partján. Az arab, spanyol és török uralom hatásai, legfőképp pedig az egykori francia gyarmati idők lenyomatai jól látszanak városközpontján. A francia stílusú, vakítóan fehér házak, boulevard-ok, a látványos tengerparti sétány és a Notre-Dame d'Afrique mind ámulatba ejtőek! Foglaljon olcsó repülőjegyet Algírba és élvezze az öbölre nyíló panorámát a középkori fellegvár romjairól!

Régi vágya, hogy eljusson Kalifornia 2. legnagyobb városába, a Csendes-óceán partján elterülő, egész évben kellemes klímájú San Diegoba? Kíváncsi rá, miért tartják az egyik legbarátságosabb és legemberibb amerikai metropolisznak? Szívesen élvezné a pezsgő beach életet a festői szépségű La Jolla tengerparti szakaszán? Foglaljon olcsó repülőjegyet San Diegoba és fedezze fel a világ egyik legnagyobb állatkertjét, a 800 állat- és növényfajnak otthont adó San Diego Zoo-t és Safari Parkját!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Algír, Algéria repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Calgary, Kanada repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dahla, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dallas, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hamilton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong, Kína repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: