Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Szívesen megmászná az afrikai Tábla-hegy csúcsát, majd a csúcsról siklóval leereszkedve csodálná a Tábla-öblöt? Barangolna a világhírű Nyugati Fokföld festői szépségű borvidékein és helyben kóstolná az Újvilág legjobbnak mondott borait? Kíváncsi a világ egyik legváltozatosabb és legzöldebb ökoszisztémájára és az azt bemutató botanikus kertekre? Vagy a Fokváros környéki fehér homokos tengerpartok és parthoz közel látható bálnák és fókák látványa vonzza? Vásároljon kedvezményes repülőjegyet Fokvárosba és fedezze fel Afrika legeurópaiasabb és a világ egyik legszebb természeti környezetű városát!

Turizmus

A Dél-afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa, Fokváros (angolul Cape Town) az ország 2. legnagyobb települése, egyben legfőbb turisztikai célpontja, a Nyugati Fokföld (Western Cape) tartomány székhelye. A mediterrán kikötőváros a Tábla-öbölben fekszik, a Jóreménység fokától 50 kilométerre, északra. Enyhe, csapadékos tél és száraz, meleg nyár jellemzi. Lévén a Déli féltekén található, Fokvárosban a tél június elejétől augusztus végéig, a nyár decembertől februárig tart, kiváló úticél tehát számunkra a téli hónapokban. A legtöbb turista október és március között érkezik a városba. Alapítása egy holland gyarmati ügyintéző nevéhez köthető, aki 1652 áprilisában egy ellátmánytábort hozott létre itt a Holland Kelet-indiai Társaság részére az Európából Kelet-Afrikába, Indiába és Ázsiába tartó hajózási útvonal mentén. A 19. század elejére brit gyarmattá vált.

Fokváros a világ top turista célpontjainak egyike: egy világklasszis cosmopolita város számtalan történelmi látnivalóval, lenyűgöző természeti környezettel és pezsgő éjszakai élettel, híres borkultúrával. Manapság az erről a területről származó borok némelyike az Újvilág legjobb borai közé tartozik. Festői szépségű borvidékein a fehér és vörösborok mellett a pezsgő- és habzóbor készítés is egyre jelentősebb. A vidék történelmileg leghíresebb desszertbora a Constantia. A világhírű fokföldi szőlőterületek a Fokföldi Virágkirályságban (Cape Floral Kingdom) találhatók, mely ma már az UNESCO Világörökség része.

A forró Fokváros környékén a világ egyik legváltozatosabb és legzöldebb ökoszisztémája található. Ez a térség ad otthon 9600 növényfajnak. Az itt megtalálható növények 70%-a sehol másutt nem él a Földön. Az egyik legszebb természetvédelmi terület a Fokvárostól sem távoli Tábla-hegy (Table Mountain). A hegy szokatlan elnevezése onnan ered, hogy a Fokváros fölé 1082 m magasságba, szinte függőleges falakkal emelkedő hegy teteje egy nagy fennsík, ami alakzatra olyan látványt nyújt, mint egy asztal lapja. A csodás panorámával rendelkező Tábla-hegy csúcsa gyalogosan, túraösvényen felmászva vagy siklóval közlekedve is megközelíthető. Fokváros további kedvelt látnivalója a Jóreménység-kastély (Castle of Good Hope) és a  Victoria and Albert Waterfront névre hallgató régi kikötő, ahol hangulatos bárok, éttermek, egy régi óratorony és tengeri akvárium fokozza a hely hangulatát.

Rendkívül látványos maga a város és az óceán közti öböl is, illetve számos kisebb, fehér homokos tengerparttal rendelkező öböl is tarkítja a partvonalat. Közkedvelt látnivaló a Kirstenbosch Nemzeti Botanikus Kert (Kirstenbosch National Botanical Garden) és a régió leghíresebb borvidéke, a  Stellenbosch borvidék is. Fokváros partjai mentén gyakran jelennek meg bálnák, cetek és fókák: a fokvárosi kikötőből egész évben indulnak bálna- és delfinnéző hajótúrák. Kisebb fókatelepek már a kikötőben is megfigyelhetők, de a közeli szigetekre fókanéző hajók is indulnak Fokváros környékén Hout Bay-ből és Simon's Townból.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Minőségi repülős utazást biztosít járataival Budapestről Fokvárosba a South African Airways, az Air France KLM, a British Airways, a Turkish Airlines, a Qatar Airways, az Emirates Airlines vagy a Lufthansa légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Fokvárosba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Fokvárosi Nemzetközi Repülőtér (Cape Town International Airport (IATA: CPT)) a johannesburgi után a 2. legnagyobb légikikötő az országban. Dubaiból, Dohából, Amszterdamból, Párizsból, Frankfurtból, Londonból, Szingapúrból és Kuala Lumpurból is rendszeresen közlekednek ide repülőjáratok. Ugyanakkor a nyári időszakban sok európai charter járat is igénybe veszi a légikikötőt. A városközpontba legegyszerűbben a 20 percenként közlekedő MyCiti buszokkal juthatunk be.

Tömegközlekedés

Fokváros fő vasúti pályaudvara a városközpontban található, az Adderley és a Strand utcák sarkánál. Innen naponta közlekednek intercity vonatok Johannesburgba, de a hét bizonyos napjain akár Quenstownba is. A híres Stellenbosch és Simon's Town is megközelíthető vonattal. Pretoria és Fokváros közt, kb. 1600 kilométeres útvonalon közlekedik a legendásan híres luxusvonat, a Blue Train, ami messzeföldön a legstílusosabb és legkényelmesebb vonatok egyike. Aki egy ilyen vonatútra jegyet vált, saját káddal felszerelt fürdőszobás hálófülkében, komornyik szolgálattal és egyéb kényelmi szolgáltatásokkal kényeztetheti magát a hosszú út alatt.
A főbb busztársaságok mindegyike indít járatokat az ország nagyobb városaiba, illetve akár bizonyos namíbiai, zanzániai és kenyai célállomásokra is eljuthatunk velük.
A város több kikötővel is rendelkezik.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Fokváros érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Fokváros
2018-05-14
2018-05-27
188 300 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-10-28
2018-11-25
190 700 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-06-16
2018-06-27
191 900 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-05-07
2018-05-20
192 900 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-10-30
2018-11-25
195 100 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-10-31
2018-11-25
195 100 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-10-31
2018-11-28
200 200 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-10-01
2018-10-15
202 100 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-06-08
2018-06-17
204 700 HUF/fő-től
Budapest
Fokváros
2018-10-30
2018-12-01
209 700 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Régi álma Norvégia varázslatosan szép tájait felfedezni? Utazzon a 3. legnagyobb norvég kikötővárosba, Stavangerbe! Sétálgasson az egyik legrégebbi épen maradt európai óváros macskaköves utcáin, csodálja a színes faházakat és halászbárkákat! Foglaljon olcsó repülőjegyet Stavengerbe és kiránduljon el a varázslatos természetes kilátóhelyre, a Lysefjord fölé nyúló, 600 m magasan lévő világhírű Prédikálószékhez (Preikestolen)!

Algír, Algéria fővárosa, egy gyönyörű természeti környezetben fekvő kikötő a Földközi-tenger partján. Az arab, spanyol és török uralom hatásai, legfőképp pedig az egykori francia gyarmati idők lenyomatai jól látszanak városközpontján. A francia stílusú, vakítóan fehér házak, boulevard-ok, a látványos tengerparti sétány és a Notre-Dame d'Afrique mind ámulatba ejtőek! Foglaljon olcsó repülőjegyet Algírba és élvezze az öbölre nyíló panorámát a középkori fellegvár romjairól!

Régi vágya, hogy eljusson Kalifornia 2. legnagyobb városába, a Csendes-óceán partján elterülő, egész évben kellemes klímájú San Diegoba? Kíváncsi rá, miért tartják az egyik legbarátságosabb és legemberibb amerikai metropolisznak? Szívesen élvezné a pezsgő beach életet a festői szépségű La Jolla tengerparti szakaszán? Foglaljon olcsó repülőjegyet San Diegoba és fedezze fel a világ egyik legnagyobb állatkertjét, a 800 állat- és növényfajnak otthont adó San Diego Zoo-t és Safari Parkját!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Algír, Algéria repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Calgary, Kanada repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dahla, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dallas, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hamilton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong, Kína repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: