Légitársaságok - Partnereink

Információk a légitársaságokról

A görög Aegean Airlines klasszikus légitársaság, a szó minden értelmében.

Az Aeroflot az orosz légi közlekedési piac vezetője és tagja a Global SkyTeam Allience-nak. 177 országban összesen 1074 irodával rendelkezik. Az Aeroflot az első orosz légitársaság, amely megkapta a Skytrax 4-csillagos minősítést a kiszolgálás minősége kategóriában.

Az airBaltic úgynevezett hibrid légitársaság, a „fapados” modellben működő turistaosztályt a hagyományos business osztállyal kombinálja.

A világ bármely pontjára vásárol repülőjegyet az Air France mindig jó választásnak bizonyul.
Air France

Az Air Transat Kanada vezető, szabadidőre szakosodott légitársasága, amely évente 3,5 milliónál is több utast szállít a világ közel 80 városába, többek között Európába és a Karib térségbe

Az Austrian Airlines osztrák nemzeti légitársaság, székhelye Bécs–Schwechati nemzetközi repülőtéren található, a Lufthansa csoport tagja, anyavállalata a német Lufthansa.

A British Airways története egyidős a polgári repülés történetével. A legrövidebb úton elérheti uticélját ha Budapestről British Airwaysre vásárol repülőjegyet, hiszen a BA egyike azon kevés legitársaságoknak, amelyek mind a 6 kontinensre üzemeltetnek repülőjáratokat.

A Brussels Airlines Belgium nemzeti légitársasága, melynek Brüsszelben, illetve a mellette lévő zaventemi nemzetközi repülőtéren található a bázisa. A légitársaság járatai brüsszeli indulással elsősorban Európa és Afrika nagyvárosaiba közlekednek, de világszerte összesen több, mint 110 városba repülnek.

A brit alapítású, 1995. októberében létrejött easyJet Airline Company Limited - közismertebb nevén easyJet - egy fapados (diszkont) repülőtársaság, melynek székhelye a London Luton légikikötőben található. Célállomásai Európában és Észak-Afrikában találhatóak.

Az EgyptAir Egyiptom nemzeti légitársasága, melyet 1932-ben alapítottak, ezzel az egyik legidősebb repülőtársaságok egyike. Több mint 75 repülőtérre működtet menetrend szerinti járatokat a Közel-Keletre, Európába, Afrikába, Ázsiába és Amerikába, ugyanakkor több belföldi járata is van.

Az Emirates légitársaság az Egyesült Arab Emírségekben található Dubai hivatalos nemzetközi repülőtársasága. A Közel-Kelet legnagyobb légicége, a világ egyik legdinamikusabban növekvő és legtöbb díjat nyert légitársasága, jelenleg a világ 140 repülőterére közlekedik, de folyamatosan bővíti útvonalhálózatát.

Az Etihad Airways az Egyesült Arab Emirátusok Nemzeti Légitársasága, székhelye Abu Dhabi-ban van. A légitársaságot 2003-ban alapították, ma már 104 géppel működteti útvonalait.

Az EVA AIR, a legnagyobb tajvani magán légitársaság, amely igazoltan a világ egyik legbiztonságosabb légitársasága, és amely 8 egymást követő évben kapott elismerést szolgáltatásai minőségéért.
Az EVA Air 2024. nyarától heti 4 közvetlen járatot kínál Bécsből Bangkokba és heti 3 közvetlen járatot Tajpejbe.
EVA Air

A Finnair Finnország nemzeti légitársasága az ötödik legrégebbi légitársaság a világon és egyben a világ egyik legbiztonságosabb légitársasága is.

A Kenya Airways Afrika vezető légitársasága, 1977-ben alapították, bázisa Nairobi és évente több mint 4 millió utast szállít. 1995 óta legfontosabb stratégiai partnere a KLM légitársaság.
Kenya Airways légitársaság

2004 májusában lépett szövetségre a KLM és az Air France. Úgy váltak a legnagyobb európai légitársasági csoporttá, hogy közben megőrizték identitásukat, kereskedelmi és márkanevüket.
KLM légitársaság

A LOT Lengyelország nemzeti légitársasága, 1929-ben alapították, így egyike a világ legrégebbi légitársaságainak, székhelye Varsóban van.

A Lufthansa Németország nemzeti légitársasága, 1953-ban Kölnben alapították, a Lufthansa Group tagja, bázis repülőterei a frankfurti, müncheni és düsseldorfi.A Lufthansa elsősorban a hosszútávú járatokra fókuszál, Európán belüli járatainak egy részét leányvállalata, a Germanwings üzemelteti.

A Qatar Airways Katar állam légitársasága. Központja a Doha Nemzetközi repülőtér (Hamad International Airport), ahol first és business utasaikat külön Premium Terminal és SPA várja.

A Singapore Airlines és leányvállalata, a fapados modellben működő Scoot közös útvonalhálózata 35 ország több mint 100 úti célját teszi elérhetővé. A Singapore Airlines szinte megszakítás nélkül nyeri el a ’A Világ Legjobb Légitársasága’ címet különböző megmérettetéseken, prémium kategóriás fedélzeti szolgáltatásait és a légiutas kísérőit számtalan alkalommal választották a világ legjobbjainak.

Törökország nemzeti légitársasága a 4 csillagos Turkish Airlines, amely napjainkra a világ egyik legdinamikusabban fejlődő légitársaságává nőtte ki magát. A Turkish Airlines 2011-től folyamatosan elnyeri a "Legjobb európai légitársaság" díját.

Betöltés folyamatban ...