Washington D.C., USA repülőjegy vásárlás információk

Kíváncsi az Amerikai Egyesült Államok fővárosának látnivalóira? Szeretné a washingtoni Fehér Ház és a Capitolium lenyűgöző épületét személyesen is látni? Vagy a Washington-emlékmű tetején lévő panorámakilátóból szemlélné a városképet és az emlékmű előtti Tükörmedencét? Foglaljon olcsó repülőjegyet Washington D.C-be és csodálja a tavaszi Cseresznyevirág Fesztivál idején pompázó fákat a Tidal-medence partján és víztükrében!

Turizmus

Washington az Amerikai Egyesült Államok fővárosa. A város nevét az ország első elnökéről, George Washingtonról kapta. Columbia Kerület (District of Columbia) és Washington város területe egybeesik, egyetlen önkormányzat igazgatja őket. A fővárost köznapi nyelven angolul Wahington D.C.-nek is hívják, hogy egyértelmű legyen, hogy Washington városról és nem Washington államról van szó.

A főváros éghajlata nedves szubtrópusi, 4 évszakkal. A nyarak jellemzően forróak és párásak, ebben az időszakban a viharok is gyakoribbak. A legszebb látványt tavasszal nyújtja a város, amikor sorban virágba borulnak a cseresznye- és egyéb virágzó fák.

A város jól tervezett, építészeti képe változatos. A 10 legkedveltebb amerikai épületből 6 itt található, úgy mint az USA mindenkori elnökének lakó- és munkahelye, a világhírű Fehér Ház, a Kongresszus és a törvényhozás székhelye, a Capitolium, az impozáns Lincoln Emlékmű, a Thomas Jefferson-emlékmű és a Vietnami Veteránok Emlékműve. A Capitolium látogatóközpontja ingyenesen látogatható akár egyénileg, akár szervezett túra keretében. A Szenátus és a Képviselőház galériái a látogatók előtt is nyitottak, amikor a testületek üléseznek.

Washington D.C. az egyik legnépszerűbb turista célpont az USA-ban, hiszen számos nemzeti emlékhellyel büszkélkedhet. A város közepén terül el a National Mall hatalmas, nyílt területű nemzeti parkja, amely összeköti a Capitolium és a Fehér Ház épületét, illetve ahol számos amerikai vezetőnek állított emlékmű megtalálható. Közepén magasodik az Amerikai Egyesült Államok egyik nemzeti szimbóluma, a világ legmagasabb (cc. 169 m) kőépítménye és obeliszkje, a Washington-emlékmű az előtte elterülő Tükörmedencével (Reflecting Pool). Az emlékmű látogatása ingyenes, kivéve a tetején lévő kilátó, melyre üveglifttel juthatunk fel és ahonnan pazar, 360 °-os panorámát élvezhetünk az egész városra. A National Mall területén látható továbbá többek közt a Thomas Jefferson-emlékmű, a Lincoln-emlékmű, a Franklin Delano Roosevelt emlékmű és az Albert Einstein emlékmű is.

A leglátványosabb washingtoni épületeken a neoklasszikus, a georgiánus, a gótikus és a modern stílus jegyeit is láthatjuk. Az Old Executive Office Building és a Kongresszusi Könyvtár épületei viszont a francia empire stílusban épültek. Több filmnek és híres sorozatnak is helyszíne a főváros.

Rendkívül változatos és gazdag a város múzeumi gyűjteménye. A National Gallery of Art "kötelező" látnivaló, ha kedveljük a művészetet, de nem csak tárlatokat csodálhatunk meg itt, hanem nyaranta ingyenes jazz esteket is élvezhetünk. A Nemzeti Légi- és Űrmúzeum (National Air and Space Museum) és a "legek" múzeuma, a Nemzeti Természettudományi Múzeum (National Museum of Natural History) igazán érdekes és különleges élményeket nyújtanak. A Kongresszusi Könyvtárban és a Nemzeti Levéltárban (National Archives) olyan kiemelkedő fontosságú amerikai dokumentumokat őriznek, mint a Függetlenségi Nyilatkozat, az Alkotmány vagy az alkotmány-módosítások (Amandements).

Nem érdemes kihagyni a Chinatown, a Szeplőtelen Fogantatás Nemzeti Szentély Bazilika (Basilica of the National Shrine of the Immaculate Conception), a Ford Színház (Ford's Theatre), a  a Nemzetközi Kémmúzeum (International Spy Museum), a Theodore Roosevelt-sziget és az USA 2., a világ 6. legnagyobb temploma, a Washingtoni Nemzeti Katedrális (Washington National Cathedral) meglátogatását sem.

A Potomac folyó és a Washington Channel között található, 43 hektáron fekvő mesterséges víztározó, a Tidal-medence a West Potomac Park részét képezi. A csodaszép mesterséges tó a minden év tavaszán megrendezésre kerülő Nemzeti Cseresznyevirág Fesztivál idején a leginkább lenyűgöző, amikor is partján cseresznyefák virágoznak. A tavon akár vízibiciklizhetünk is.

Wahington nevezetesebb utcája többek közt a Fehér Házat a Capitoliummal összekötő Pennsylvania Avenue, vagy a lobbicsoportok irodáinak helyszíne, a K utca (K Street). A Nagykövetségsornak (Embassy Row) is nevezett Massachusetts Avenue-n találunk a főváros 173 diplomáciai képviseletéből 57-t.

Vétek lenne kihagyni a hatalmas Washingtoni Állatkertet is, melynek az egyik legnagyobb büszkesége Tai Shan, az óriáspanda, de nagy élmény egy sétát tenni a Nemzeti Arborétumban is.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető légitársaságok köztes kategóriáját képviselő - légitársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Washingtonba , ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Turkish Airlines, a Brussels Airlines, az Air Canada, az Air France KLM, a United Airlines, az Austrian Airlines, a British Airways, a Lufthansa vagy az American Airlines légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Washingtonba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Washington D.C-t 2 repülőtér, a városközponttól 14 km-re délre található Ronald Reagan repülőtér (Ronald Reagan Washington National Airport (IATA: DCA)), valamint a Washington Dulles Nemzetközi Repülőtér (Washington Dulles International Airport (IATA: IAD)) szolgálja ki, kb. 42 km-re nyugatra a főváros centrumától. A repülőterekről express buszokkal és shuttle buszokkal juthatunk be a fővárosba.

Tömegközlekedés

Washington közösségi közlekedését számos busztársaság járatai és 6 vonalas metróhálózat szolgálják ki. A legfőbb látványosságok azonban közel helyezkednek el egymáshoz, így gyalogosan vagy kerékpárral is könnyedén megközelíthetők. A fővárosba az Amtark vonatain kívül egyéb vasúttársaságok járatai is közlekednek.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Washington érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Washington
2018-03-29
2018-04-15
142 800 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-03-26
2018-04-06
149 200 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-03-27
2018-04-07
152 600 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-08-04
2018-08-14
153 400 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-05-31
2018-06-14
154 600 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-05-10
2018-05-14
155 400 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-05-19
2018-06-03
162 900 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-03-30
2018-04-28
164 800 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-05-07
2018-08-02
164 900 HUF/fő-től
Budapest
Washington
2018-04-27
2018-04-30
167 100 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: