Málta repülőjegy vásárlás információk

Aktív pihenésre vágyik egy csodálatos mediterrán szigeten? Érdeklik a világ legrégebbi templomai, a máltai megalit templomok és egyéb kulturális-történelmi örökségek, ugyanakkor a magas sziklák megmászása és a természeti környezet is vonzza? Szívesen hódolna a búvárkodás, szörfözés, vitorlázás és egyéb vizisportolási lehetőségeknek, miközben csodás öblöket és izgalmas barlangokat fedez fel a Földözi-tenger egyik legszebb szigetcsoportjának partjain? Foglaljon olcsón repülőjegyet Máltára és kóstoljon bele az egyik legjobb klímával rendelkező európai ország hangulatába!

Turizmus

A Málta szigetcsoport a Földközi-tenger középső szakaszán, Szicíliától délre fekvő törpeállam, az EU legkisebb állama, Valletta fővárossal. Csak a három legnagyobb sziget, Málta (245,7 km2), Gozo (Ghawdex) (67,1 km2) és Comino (Kemmuna) (2,8 km2) lakott, a többi szigete (Szent Pál-sziget, Cominotto, Filfla) lakatlan. Gazdaságának húzó ága az idegenforgalom és a szolgáltatás. Málta népessége kb. 400.000 fő és főként a föníciaiak, arabok, britek és olaszok leszármazottaiból áll. A szigeten élő külföldiek nagy része is brit, illetve észak-afrikai származású. Az államvallás katolikus, de az anglikán és muzulmán közösség is jelentős.

A szigetet mediterrán éghajlat jellemzi enyhe, csapadékos téllel és forró, száraz nyárral. A nyári forróságot azonban enyhíti a folyamatos tengeri szél. Málta az egyik legjobb klímájú ország Európában, sok napsütéssel. Nyaralás szempontjából a főszezon májustól októberig tart: annak, aki kevésbé kedveli a forróságot, mindenképpen őszre érdemes látogatását időzítenie.
Fontos tudni azonban, hogy Málta nem a megszokott tengerparton strandolós, napozós nyaralások ideális helyszíne, sokkal inkább az aktív pihenésre alkalmas úticél. Kevés homokos partszakasszal rendelkezik, többnyire sziklás, köves terepen lehet csak a vízbe ereszkedni. Búvárkodás, szörfözés, vitorlázás és egyéb vizisportolás szempontjából azonban igazi paradicsom, sziklás partvidéke pedig gyönyörű öblökkel, izgalmas barlangokkal tagolt, kikötésre tökéletesen alkalmas. A szigetcsoport mindemellett kiváló hegymászó túrákat is kínál.

Máltán az ivóvíz előállítás súlyos gondokat okoz. A téli csapadék hamar a tengerbe jut, csak kevés tud a talajba beszivárogni, így az ivóvízmennyiség min. felét a tengervíz sótalanításával állítják elő. Érdekesség továbbá, hogy a sziget az európai madárvonulás egyik fő útvonalán helyezkedik el, így a vonulási időszakban madarak milliói szállnak itt le.

A szigetcsoport gazdag történelmi múlttal rendelkezik: a stratégiai szempontból kiváló földrajzi elhelyezkedése, illetve a remek kikötési lehetőségek miatt sok nép számára vált kívánatos célponttá az idők során. Első lakói Szícília felől érkező földművesek és állattartók voltak, de az első emberi nyomok, melyeket a gozói il-Mixta barlangban fedeztek fel, kb. Kr. e. 5200-re datálhatók. Ez a kultúra  hatalmas megalitikus templomokat emelt a szigeteken, melyek közül több ma is látható (Ġgantija, Tarxien, Mnajdra, Ħaġar Qim). Málta gazdag történelmi örökségéből az UNESCO kulturális világörökség részei Hal Saflieni Hypogäum (föld alatti szentély), Valletta városa és Málta megalit templomai.

Málta hagyományos mesterségei, a népi hagyományok ételei és szokásai ma már jellemzően csak a vidéki hangulatú Gozón találhatók meg. Gasztronómiájukra erős olasz hatás jellemző. Erős borokat, kaktuszfügéből készült lekvárt és erjesztett párlatot, valamint mézet állítanak elő a szigeteken.

Júliusban két nemzetközi szinten is jelentős művészeti rendezvényt tartanak az országban: a Máltai Jazz Fesztivált a nemzetközi jazz hírességeinek közreműködésével, illetve a Máltai Művészeti Fesztivált, ahol színházi, zenei és tánc előadásokkal szórakoztatják a nagyérdeműt.

Olcsó repülőjegy vásárlási tippek

Számos fapados légitársaság - mint például az Air Malta, a Ryanair, WizzAir, Norwegian vagy a Vueling - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Máltára, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a SWISS vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Málta saját légitársasága az 1973-ban alapított Air Malta, ami rendszeres járatokat üzemeltetve állandó kapcsolatban áll több európai, észak-afrikai és közép-keleti várossal.
Az ország egyetlen nemzetközi repülőtere a Málta Nemzetközi Repülőtér (Ajruport Internazzjonali ta' Malta (IATA: MLA)) Vallettától délre helyezkedik el, Luqa és Ludga közt. Helyközi hidroplán járatok közlekednek Valletta és a gozoi Mġarr kikötő közt, illetve helikopterek Luqa és a gozói repülőtér között.

Tömegközlekedés

A közúti közlekedéssel kapcsolatban fontos tudni, hogy Máltán bal oldali közlekedés van. Vasúthálózata nincs, viszont jól kiépített buszvonal-hálózattal rendelkezik az ország.
A tömegközlekedés további eszközei a kompok és menetrend szerinti kishajók, mint például a két legnagyobb sziget (Málta-Gozo) közt közlekedő komp járat vagy a Valletta és a környező városok (Sliema, Gżira, Kalkara, Birgu, Senglea) közt közlekedő személyszállító hajók.
Legnagyobb kikötője a Valletta és a Három Város közti Nagy Kikötő (Il-Port Il-Kbir, Grand Harbour). A szícíliai Pozzallo kikötőbe innen 90 perces hajózással kompon is eljuthatunk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Málta érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Málta
2018-05-07
2018-05-18
36 654 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-05-21
2018-05-25
37 618 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-04-16
2018-04-19
38 890 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-04-16
2018-04-20
40 758 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-05-03
2018-05-07
44 306 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-04-05
2018-04-09
45 876 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-04-05
2018-04-10
48 190 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-05-05
2018-05-12
48 226 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-06-25
2018-08-06
52 354 HUF/fő-től
Budapest
Málta
2018-07-30
2018-08-03
52 649 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: