Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Hong Kong, a modern metropolisz, ami ugyanakkor kötődik a hagyományos kínai tradíciókhoz és szokásokhoz. "Kelet és Nyugat találkozási pontja", ahol a nyugati életforma és a keleti hagyományok egymással egyensúlyoznak. Foglaljon olcsó repülőjegyet Hong Kongba és ízlelje meg ennek az egyedülálló világnak a hangulatát!

Turizmus

Hong Kong (azaz "illatos kikötő") egyike az országon belüli ún. különleges igazgatású területeknek. A kínaitól eltérő, saját jogrendszere, saját pénzneme és bevándorlási törvényei vannak, továbbá saját közúti forgalmi szabályai. Csak a honvédelmi és diplomáciai ügyekben kötődik szorosan a Kínai Népköztársasághoz. Egyike a világ gazdasági központjainak, jelentős kereskedelmi csomópont, teherkikötője a világ egyik legnagyobbika. A hong kongi értéktőzsde nagyságát tekintve a 7. a világon.

Hong Kong egy 263 szigetből álló városállam az ország déli partvidékén, a Gyöngy-folyó deltájának túloldalán. Keleten, délen és nyugaton a Dél-kínai-tenger, északon Sencsen határolja. A Föld egyik legsűrűbben lakott területei közé tartozik. Területének nagy része dombokból, erdős hegyvonulatokból és nagyon meredek lejtőkből áll. Közel 40%-a állami park vagy természetvédelmi terület, legmagasabb pontja a 957 méter magas Tájmouszán.

A város a Ráktérítőtől kissé délre fekszik, éghajlata nedves szubtrópusi. A nyár forró és nyirkos, időnkénti záporokkal és nagyobb viharokkal, olykor tájfunokkal. A tél általában napos, de februárban általában hidegfrontok érik, amelyek erős, hideg szelet hoznak magukkal. A legkellemesebb évszak a változékony időjárású tavasz, illetve az ősz, amikor a napos időhöz kevés csapadék társul.

Hong Kongot gyakran a „Kelet és Nyugat találkozási pontjaként” is emlegetik, ami a kínai, valamint az egykori brit gyarmati időszakból származó hatásokat tükröző nyugati szokások keveredésére utal. A város a modern, nyugati életforma és a kínai, keleti hagyományok között egyensúlyoz. Híres többek között filmművészetéről, a harcművészetekről, a kantopop zenéről, a kínai és nyugati elemeket változatosan ötvöző konyhájáról és felhőkarcolóiról. Itt található a világ legtöbb felhőkarcolója, szám szerint 1223.

A helyi turisztikai hivatal rendkívül változatos, a térségére leginkább jellemző tevékenységekkel és izgalmas városnéző sétákkal, kulturális rendezvényekkel csábítja a turistákat. Próbáljuk ki Hong Kongban járva a thai chi mozgás világát vagy a kung fu önvédelmi módszereket, vegyünk részt egy építészeti témájú sétán, feltétlenül nézzük meg a várost egy hagyományos kínai hajón utazva, merüljünk el egy tea-szeánszon a kínai teázás etikettjében vagy ismerkedjünk meg a drágakövek és igazgyöngyök osztályozásának szabályaival. Ne mulasszuk el a hatalmas Tian Tan Buddha szobor és kolostor meglátogatását Lantau-szigetén.

Ha pazar panorámára vágyunk, mindenképpen érdemes a Viktória-csúcsra jutnunk, például a Peak Tram elnevezésű siklóval, ami a város legelső tömegközlekedési eszköze volt. A csúcson mindennap este 8 órakor a Symphony of Lights című fény- és tüzijátékparádé tekinthető meg, ami során a zene ritmusára váltakoznak Kowloon és a Hong Kong-sziget irodaházainak fényei.

Mivel a beépített terület nagy részét lakói a tengertől nyerték vissza, a városképre nagyrészt a modern épületek a jellemzőek. A város legrégebbi épületeit a Ladder Streeten találjuk. A Nyugati kerületben a hagyományos kézművesek (jádefaragók, legyezőkészítők, madzsongkészítők, fazekasok), gyógynövényárusok, pékek és cukrászok dolgoznak. Hong Kong bővelkedik látnivalókban és programokban: itt is találunk Madame Tussaud panoptikumot - pl.: Jackie Chan és Bruce Lee viaszszobrával -, Csillagok sétányát a sztárok kéznyomataival, Ócenáriumot és Disneylandet is.

A jelentős szintkülönbségekkel rendelkező belvárosi és nyugati kerületben több mozgólépcső és mozgójárda is segíti a közlekedést. Érdekesség, hogy Hong Kongban található a világ leghosszabb mozgólépcsőrendszere, a Central–Mid Levels nevű mozgólépcső, amely mentén rengeteg étterem és kávézó sorakozik. 

Hong Kong legszebb városi parkja a 8 hektáros Hong Kong Park, ahol ősrégi fák árnyékában sétálva élvezhetjük a trópusi és sivatagi klímájú növényházakat: ezek csarnokában, a magasan elhelyezett pallókon járva közel 150 fajta madarat is megcsodálhatunk.

A városban több tucat kulturális intézmény, könyvtár, színház, komolyzenei zenekar és múzeum található. Minden év májusában itt tartják Ázsia legnagyobb művészeti vásárát, a Hong Kong Art Fairt. A Soho szórakozónegyedben trendi éttermek, klubok és bárok tucatjai közül válogathatunk.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Minőségi repülős utazást biztosít járataival Budapestről Hong Kongba az Air China, az Aeroflot, az Air Berlin, a Singapore Airlines, az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, a SWISS, a Thai Airways, a Finnair vagy az Etihad Airways légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Hongkongi Nemzetközi Repülőtér (Hong Kong International Airport (IATA: HKG)) a világ egyik vezető légikikötője. A Lantau-sziget északi és a Hong Kong-sziget nyugati részén terül el. Innen busszal vagy a 10 percenként közlekedő Airport Express vonattal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Hong Kong rendkívül fejlett közlekedési hálózattal rendelkezik. A város gyorsvonathálózata, az MTR napi 4 millió utast szolgál ki. A világon egyedülálló módon itt emeletes villamosok is közlekednek. A hagyományos buszjáratok mellett emeletes buszok is üzemelnek a városban, de az iránytaxik is gyakoriak.
Hong Kongból indulnak kompjáratok mind a szigetekre, mind a külső területekre (például Makaóba). A leghíresebb kompjárat a Kaulungot a Hongkong-szigettel összekötő Star Ferry járata, melyet a National Geographic Traveler magazin a világ egyik legszebb útvonalának tartja. A város kikötői híresek a part mentén hajózó dzsunkákról és a káj-tou-kompokról is.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Hong Kong érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Hong Kong
2018-03-05
2018-03-12
145 200 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-05
2018-03-15
145 200 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-02
2018-03-12
145 200 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-05
2018-03-14
145 200 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-19
2018-04-03
145 200 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-06-04
2018-06-19
145 200 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-07
2018-03-15
145 300 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-05-18
2018-05-23
145 300 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-25
2018-04-07
145 300 HUF/fő-től
Budapest
Hong Kong
2018-03-14
2018-03-18
145 300 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: