Malé, Maldív-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Az őszi, téli hideg elől menekülne a nyárba? Szeretne a szürke hétköznapokból kiszakadva a krisztálytiszta, kék óceánban fürödni és a pálmafákkal övezett fehérhomokos partokon napozva kókuszdiót enni és koktélozni? Régi álma, hogy a világ egyik legszebb korallzátonyainak élővilágát búvárkodás közben csodálhassa meg? Foglaljon online akciós repülőjegyet Maléba és fedezze fel a Maldív-szigetek trópusi paradicsomát!

Turizmus

Malé Ázsia legkisebb országa, a Maldív-szigetek fővárosa, egyben legnagyobb városa, gazdasági központja és legforgalmasabb kikötője. A Maldív Köztársaság az Indiai-óceánon található, korallzátonyokból kialakult szigetország, délnyugatra Indiától és Srí Lankától. Az egybefüggő korallzátonyok és a hozzájuk tartozó szigetek elnevezése az ún. atoll, ami "gyűrű alakú korallsziget"-et jelent. A Maldív-szigetek 26 atollból és 1192 szigetből áll, amelyből kb. 200 lakott, további 87 pedig a turisták részére van fenntartva. A szigetek összterülete mintegy 300 km², egyikük területe sem nagyobb 13 km²-nél és a szigetek nagy része alig emelkedik a 2,5 m-es tengerszint feletti magasság fölé.

Érdekesség, hogy a szigetvilágot Marco Polo az "Indiai-óceán virága" névre keresztelte.

A szigeteken trópusi éghajlat uralkodik, ennek megfelelően a hőmérséklet többnyire csak éjszaka csökken 25 °C alá. Az időjárást kétféle monszun befolyásolja: a májustól októberig tartó esős monszun és a novembertől áprilisig tartó száraz monszun. A turisták elsősorban november és április között, a száraz monszun idején utaznak a szigetekre.

A Maldív Köztársaság a világ legszegényebb országai közé tartozik. Az egykori agrárország gazdaságának húzó ágazata mára az idegenforgalom: az egyenletesen meleg klíma, a tiszta levegő és ragyogóan tiszta, kék víz, a hófehér homokos tengerpartok, a jó fürdőzési és búvárkodási lehetőségek az ország lakosságszámát meghaladó külföldit vonzanak.
A lakosság legnagyobb része a turizmusból, a felsőkategóriás idegenforgalmi szolgáltatások nyújtásából származó bevételekből él.

Malé szigete mindössze, 1,7 km hosszú és 1 km széles, mégis több, mint 100.000 ember lakja, ezzel Malé a világ legsűrűbben lakott városa.

A Maldiv-szigetek kereskedelmi szempontból kedvező elhelyezkedése révén a történelem során számos népcsoport számára vált vonzó területté. A Dél-Indiából származó őslakosai már i. e. 500 körül benépesítették a szigetet, majd malájok és szingalézek, arab, perzsa és portugál kereskedők, végül franciák és angolok jelentek meg a térségben. A középkorban letelepedett arab kereskedők hatására a lakosság iszlám vallásra tért át, a lakosok 99%-a ma is iszlám vallású. Ugyan kevés műemlék épület található Malén, az iszlám hatásának köszönhetően számos mecsettel és minarettel találkozhatunk itt, ugyanakkor a város egyházi és világi épületei is arab hatásúak. Az épületek közül a leglátványosabb a gazdagon díszített egykori szultáni palota, az úgynevezett Péntek mecset.

A Maldív-szigetek igazi trópusi paradicsom, ahol a fő vonzerőt elsősorban a természet nyújtja: a színpompás, áttetsző, tiszta, kék víz és a végtelennek tűnő óceán látványa, a gyönyörű korallzátonyok, a számtalan trópusi halfajta, tengeri teknősök és egyéb trópusi állatok, a vakítóan fehér parti homok, a kókuszpálmák és a lenyűgöző, buja növényzet mindenütt. A korallzátonyok élővilágával a hagyományos búvárkodás mellett akár egy egyszerű pipás búvárszemüveges snorkelling alatt is megismerkedhetünk. A szállodák szinte kivétel nélkül komoly búvárcentrumokat működtetnek, ahol a kezdő merüléshez szükséges ismereteket is elsajátíthatják a vendégek. A strandolás, szörfözés és egyéb vízi sportok mellett hidroplános utazásra is van lehetőség.

A Maldív-szigetek elsősorban olyan utazóknak ajánlott, akik néhány napra szeretnének kiszakadni a szürke hétköznapokból és egy igazi trópusi paradicsomban a semittevés mámoros érzésének átadni magukat egy rövid időre.

Gasztronómia tekintetében a legfőbb maldív étel a hal és a rizs, a nemzeti ételek közé tartozik a sült hal és a halászlé. Lévén iszlám a lakosság, alkohol csak a nyaralóövezetekben kapható. A helyi ital a raa, egy édes és ízletes puncs, amelyet a pálmafa törzséből csapolnak le. A kókusz mellett elég kevés gyümölcs és zöldség terem a szigeten, ezért a turisták által elfogyasztott legtöbb nyersanyagot importálják, ami nagyban megemeli az ételek árát.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - és a Condor fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Maléba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar, az Etihad Airways vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Az országban két nemzetközi repülőtér található: Malé Nemzetközi Repülőtér (Male International Airport (IATA: MLE)) a Maléhoz közeli Hulhulé-szigeten és a Gan Nemzetközi Repülőtér (Gan International Airport IATA:GAN)) a Gan-szigeten. A repülőtereknek Srí Lankával és Indiával a legélénkebb a kapcsolata. A Malé Repülőtérről 10-15 percenként közlekednek kompok a fővárosba, így 15-20 perc hajókázással Maléba juthatunk.

Tömegközlekedés

Autók és utcák csak két helyen, a fővárosban ill. Fuvamullah-szigeten találhatók. Bal oldali közlekedés van, ami még a britek hagyatéka. A legfőbb közlekedési eszköz a hajó.
Malé elég kicsi ahhoz, hogy gyalogosan 1 óra alatt bejárjuk. A főbb látnivalók egyébként egy helyre koncentrálódnak, a sziget északi csücskébe, ami a repülőtéri komp állomástól (Jetty) gyalogosan 15 perc alatt elérhető. A tömegközlekedés egyébként taxikra, hajókra és kompokra korlátozódik.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Male érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Male
2018-11-16
2018-11-25
180 000 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-11-16
2018-11-24
180 000 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-11-12
2018-11-19
180 200 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-11-17
2018-11-27
181 600 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-05-02
2018-05-24
182 000 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-11-14
2018-11-28
182 000 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-04-19
2018-05-02
182 000 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-05-15
2018-05-23
182 200 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-04-28
2018-05-02
182 200 HUF/fő-től
Budapest
Male
2018-04-14
2018-05-02
182 200 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: