Szentpétervár, Oroszország repülőjegy foglalás információk

Régi vágya, hogy "Észak Velencéjét", a világ egyik leghíresebb orosz nagyvárosát, Szentpétervárat felfedezze? Szeretne az orosz kulturális főváros számtalan múzeuma, temploma és nevezetes intézményei egyikében nézelődni? Vagy a Néva-folyó többszáz hídjára kíváncsi, miközben az egykori cári székhelyváros szigetei közt sétálgat? Netán a Fehér Éjszakákat tervezi eltölteni "Észak fővárosában"? Foglaljon olcsó repülőjegyet Szentpétervárra és keresse fel személyesen az orosz Versailles-t, a Petrodvorec palotakomplexumot!

Turizmus

Szentpétervár a Finn-öböl partján fekszik, Oroszország balti-tengeri kikötővárosa a Néva-folyó torkolatában. Alapítása Nagy Péter cárhoz köthető és 1703-ra datálható, sokáig az orosz cárok székhelyeként funkcionált. Nevét Szent Péter apostolról kapta, de 1914–1924 közötti időszakban Petrográdnak, míg 1924–1991 közt Leningrádnak is nevezték. Több, mint 5 milliós lakosságszámával Moszkva után az ország 2. legnagyobb városa. Több, mint 200 évig volt Oroszország politikai és kulturális centruma, ma Oroszország kulturális fővárosa, városközpontja az UNESCO Világörökségének része. A legeurópaibb orosz városnak tartják. Szentpétervár 44 szigeten terül el, mintegy 68 csatorna és folyócska szövi át, fölöttük pedig közel 500 híd ível át, melynek köszönhetően „Észak Velencéje”, illetve „Északi főváros” névvel is illetik. Napjainkban fontos közlekedési csomópont és az orosz kutatások egyik központja is. De az utazók számára nemzetközileg is kiemelkedő jelentőségű művészeti eseményeinek és kulturális örökségének köszönhetően lett az egyik legkedveltebb úti cél a világon.

Éghajlata tipikus óceáni ahol a nyári átlaghőmérséklet 19-22 °C, míg a téli átlag jellemzően −4 és −8 °C közötti. A júniusi Fehér Éjszakák (kb. június 11. - július 2.) az igazi főszezon a városban. A július és az augusztus a legmelegebb és legcsapadékosabb hónapok, amikor gyakoriak a záporok és a páratartalom is igen magas. Szeptember végén, október elején szintén gyakoriak az esők és az erős szelek is. Télen, a hatalmas hóban különösen szép a város és igazán romantikus élményeket kínál.

Szentpétervár világszerte élen jár az irodalom, a zene, a tánc és a színház területén. Több, mint 40 színházzal büszkélkedhet, leghíresebbek ezek közül talán a Mariinszkij Színház és az Alekszandrinszkij Színház. A táncok közül a balett számára volt az egyik legfontosabb fejlődési helyszín, a világ egyik leghíresebb balettiskolája, a Vaganova balettakadémia is itt található.

Észak Velencéjében több tucat könyvtár és több, mint 250 múzeum működik. Az ország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, az Ermitázs (Hermitage) múzeum is Szentpétervárott található, melynek ismertsége és látogatottsága vetekszik a londoni Tate Galériáéval és a párizsi Louvre-éval. Az Ermitázs épületegyüttes a Néva menti Téli Palotában kapott otthont, és nem csak a szépművészeti múzeumnak, hanem egy színháznak is színhelyéül szolgál. A legismertebb orosz festők műveit pedig a Mihály-palotában található Orosz Múzeumban tekinthetjük meg. De van itt Nemzeti Haditengerészeti Múzeum és a híres Auróra páncélos cirkáló is várja látogatóit.

Ugyanakkor a városban minden nagy vallás temploma megtalálható, és itt láthatjuk a világ legészakibb mecsetjét is. A leghíresebbek közé tartozik a város egyik szimbólumává vált Péter-Pál székesegyház, mely jellegzetes, magasra nyúló tornyával a Péter-Pál erőd középpontjában található. A Szent Izsák-székesegyház hatalmas kupolájáról pazar kilátást élvezhetünk a kikötővárosra, míg igazi orosz jellegzetességet mutat a hagymakupoláktól ékes Vérző Megváltó-templom, valamint az arany toronycsúcsú Admiralitás. Kihagyhatatlan látnivaló továbbá a külvárosban épült Petrodvorec palotakomplexuma, azaz az orosz Versailles. De Nagy Katalin cárnő egyik kedvenc rezidenciáját, a Carszkoje szelo monumentális palotájának és hatalmas parkjának meglátogatását is vétek lenne elmulasztani.

Ha pedig elég volt a városnézésből, irány a városközpontban elterülő Nyári kert óriási közparkja, vagy fizessünk be egy hajókirándulásra, esetleg sétáljunk és grillezzünk, nyáron pedig strandoljunk egyet a Balti-tenger vörös kavicsos tengerpartján! És ha vonzódunk a műfaj iránt, semmiképp ne hagyjunk ki egy esti balett előadást a város valamely ünnepelt intézményében!

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Vueling és a Wizz Air fapados (diszkont) légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Szentpétervárra, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Lufthansa, az AirFrance KLM, a Turkish Airlines, az Austrian Airlines, a LOT, a Brussels Airlines, az Aeroflot, a Belavia, az Air Baltic, SWISS, a Siberian, a Finnair, a Czech Airlines vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Szentpétervárra, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Szentpétervárat a Pulkovo Nemzetközi Repülőtér (Pulkovo International Airport (IATA: LED)) szolgálja ki, amely kb. 20 km-re délre található a városközponttól. Innen városi-, minibusszal vagy express buszokkal juthatunk el a legközelebbi metró állomásig, majd metróval a városközpontba.

Tömegközlekedés

Szentpétervár közösségi közlekedését vonatok, buszok, trolik, villamosok és metró, valamint hajók és kompok biztosítják. Az 1955-ben megnyitott metró külön kultúrtörténeti kuriózum, amely jelenleg 5 vonalon üzemel.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Szentpétervár érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Szentpétervár
2018-12-11
2018-12-15
66 100 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-03-29
2018-04-02
66 500 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-08-25
2018-08-29
66 944 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-03-22
2018-03-26
67 037 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-04-01
2018-04-15
67 700 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-05-25
2018-05-29
68 100 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-05-03
2018-05-10
68 900 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-06-14
2018-06-18
70 000 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-07-19
2018-07-24
71 439 HUF/fő-től
Budapest
Szentpétervár
2018-05-16
2018-05-23
71 700 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: