Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Régi álma a toszkánai nagyváros, Firenze felkeresése? Szívesen csodálná a panorámát a Duomo kupolájából, sétálgatna a lenyűgöző szépségű, reneszánsz Boboli-kertben vagy a nyüzsgő Piazzale Michelangelo tér kávézóinak egyikében inna egy igazi olasz espressot? Foglaljon olcsó repülőjegyet Firenzébe és nézegesse a híres Öreg-híd ékszerüzleteinek varázslatos kirakatait!

Turizmus

Firenze Olaszországban található nagyváros, mely az Arno-folyó völgyében, annak 2 partján terül el. A várost 3 kisebb folyó, a Mugnone, a Terzolle és a Greve is átszeli. Toszkána régió székhelye és kulturális központja. A kb. 370.000 lakosságszámú várost az "olasz reneszánsz bölcsőjének" és az opera szülőhelyének is nevezik, számos művészeti és történelmi látványosság otthona. Az ókori rómaiak által alapított várost évszázadokon át a Medici-család uralta, néhány évig az Olasz Királyság fővárosa is volt és a középkortól napjainkig jelentős pénzügyi és kereskedelmi központnak számított. Éghajlata nedves szubtrópusi, ahol a tél meglehetősen hideg, a nyár fülledt és meleg. A csapadék mennyisége egész évben jelentős.

Firenze neve mára összefonódott a művészettel, történelmi óvárosa az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel: itt a legtöbb építmény a 14-16. századból származik, a látnivalók javarészt a középkori városfalakon belüli területen helyezkednek el. Az egész olyan, mint egy hatalmas, élő műalkotás, bár sokszor kissé zsúfolt a sok turistától. A város hírnevét olyan személyek is öregbítik, mint Amerigo Vespucci, Dante Alighieri, Francesco Petrarca, Sandro Botticelli, Franco Zeffirelli, Guccio Gucci.

Itt találjuk a világ egyik leghíresebb hídját, az 1345-ben épült, az Arno-folyó legkeskenyebb részén átívelő Öreg hidat (Ponte Vecchio), amely mentén különféle mesterségek középkori műhelyei és aranyművesek, ötvösök üzletei és ékszerkereskedők kicsiny házai sorakoznak, ezért gyakran "aranyművesek és ötvösök hídjaként" is emlegetik. A városba érkezve már messziről feltűnhet a pirosas színű kupolájú, 107 m magas Duomo, Olaszország egyik legnagyobb dómja. Kupolájából pazar kilátást élvezhetünk Firenze egész területére és környékére. A Duomo főbejárata előtt áll a nyolcszögletű Battistero (keresztelőkápolna), ami a város egyik legrégebbi épülete, alapjait még a 4. században rakták le. A 13. századból származó mennyezetmozaikjai az utolsó ítélet képeit jelenítik meg. A dóm mellett áll a 85 m magas Campanile is, ami az ország egyik legszebb harangtornya és amelynek tetejéről szintén szép a kilátás.

Varázslatos, képeslapra illő panoráma nyílik ugyanakkor a zsúfolt Piazzale Michelangelo térről, ahová busszal vagy gyalogosan juthatunk fel. Ha a sétálást választjuk, ejtsük útba a Giardino della Rose névre hallgató meghitt, nyugodt rózsakertet is. A Piazzale Michelangelo tér közelében csodálhatjuk meg az ország legszebbnek tartott templomát, a San Miniato al Monte bazilikát is. További kiemelkedően népszerű látnivaló a reneszánsz stílusú Pitti-palota (Palazzo Pitti), amelyet egykor még Napóleon is használt. A palota mögött láthatjuk az olasz reneszánsz kertek kiemelkedő példáját, a Boboli-kertet (Giardino di Boboli). Ez a tavakkal, lépcsőkkel, amfiteátrumokkal, lugasokkal és ciprusokkal gazdagított kert Olaszország egyik legszebbje és leghíresebbje. A Pittitől érdemes a Szentlélek-teret (Piazza Santo Spirito) is felkeresni, hiszen itt igazi, autentikus városrészbe és a toszkán kézművesek biztosította hangulatba csöppenhetünk, akiknek üzleteiben kitűnő kézzel készített ajándékokat és kincseket is beszerezhetünk.

Firenze egyik legjelentősebb épülete a Piazza della Signoria téren található 12. századi Palazzo Vecchio, ami annak idején a toszkánai nagyhercegek székhelyéül és a város politikai központjául szolgált. Napjainkban ebben az épületben működik a városháza. A téren fekszik ugyanakkor a világ egyik a legnagyobb és legjelentősebb művészeti múzeuma, az Uffizi Képtár is, ahol a reneszánsz művészet olyan remekeit csodálhatjuk meg, mint Michelangelo, Botticelli, Leonardo da Vinci vagy Tiziano művészeti alkotásai.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin fapados (diszkont) repülőtársaság mellett számos nemzetközi légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Firenzébe, mint például az Air France KLM, a SWISS, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines vagy az Alitalia légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Firenze repülőtere az Amerigo Vespucci Nemzetközi Repülőtér (Amerigo Vespucci International Airport (IATA: FLR)), ahonnan 15-20 perc alatt a belvárosba juthatunk busszal vagy taxival.

Tömegközlekedés

Firenze tömegközlekedését autóbuszok, villamosok és vonatok biztosítják, de számos helyen kerékpárt és motorkerékpárt is bérelhetünk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Firenze érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Firenze
2018-03-16
2018-03-26
55 600 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-03-09
2018-03-13
57 400 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-04-11
2018-04-15
57 400 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-03-19
2018-03-25
57 600 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-06-11
2018-06-15
57 800 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-03-20
2018-03-27
57 800 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-03-15
2018-03-19
57 800 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-04-28
2018-05-02
57 900 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-04-09
2018-04-15
57 900 HUF/fő-től
Budapest
Firenze
2018-04-16
2018-04-21
58 200 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: