Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Szívesen megismerné Colorado állam székhelyét és legnagyobb városát, Denvert? Szeretné megcsodálni a Kapitólium épületét és a város gyönyörű parkjait, botanikus kertjét? Vagy a világszínvonalú denveri Állatkert és a vadnyugati hős, Buffalo Bill múzeuma érdekli? Foglaljon olcsó repülőjegyet Denverbe és vásárolgasson a folyton nyüzsgő belvárosi sétálóutca üzleteiben, kávézóiban a híres 16. Utcában!

Turizmus

Denver az Amerikai Egyesült Államok Colorado tagállamának fővárosa. Lakossága az elővárosokkal együtt meghaladja a 4.000.000 főt, ezzel Colorado legnépesebb városa. Az USA Közép-nyugati régiójának egyik jelentős gazdasági központja, fontos ipari és közlekedési centrum. Területét nyugatról a mérföldes Sziklás-hegység (emiatt "mérföldes város"-nak is nevezik) keleti vonulatai, nyugatról a Magas-Alföld határolják, míg áthalad a városon a South Platte folyó. Denvert 1858 novemberében alapították, mint bányavárost. Köszönhetően a környező hegységekben lévő érceknek és azok jól bányászhatóságának, az itt élők hamar a bányászati termékek kereskedelmébe fogtak. Ekkor a város rohamos fejlődésnek indult és Denver egy tipikus vadnyugati várossá vált házakkal, szalonokkal, bárokkal és szerencsejátékkal. 1976-ban otthont adott a téli olimpiai játékoknak. Jelentős kulturális- és oktatási központ és több sportág tekintetében saját, neves csapattal rendelkezik.

Éghajlata félszáraz kontinentális. Időjárása a környező hegyeknek köszönhetően igen csak kiszámíthatatlan. A tél elhúzódó, október közepétől egészen április közepe-végéig télies az idő. Az év közel 300 napján ugyanakkor zavartalanul süt a nap. A tavasz és az ősz rendkívül csapadékos, viharos, míg a nyár forró és száraz. Nyáron az átlagos hőmérséklet 31-34 °C. Jellemzőek a hirtelen lecsapódó, néhány percig tartó nagy viharok.

Denver bel- és külvárosi részeiben egyaránt megtalálhatóak a modern felhőkarcolók és a régi, téglából épült házak is. Kellemesen keveredik a városban a régi vadnyugati és a modern kozmopolita hangulat. Sok park és rekreációs terület teszi a nagyvárost zöldebbé és élhetőbbé, ezek közül a legjelentősebb a városközpontban található. Számos látnivaló várja Denverben a látogatókat: mindenekelőtt a fehérmárványból épült Állami Kapitólium, azaz a Colorado State Capitol épülete, amely egy1609 m magas dombon áll, így innen csodás panorámában lehet részünk a Sziklás-hegység csúcsaira. Hétköznapokon ingyenes túrán is részt vehetünk és közelebbről is megismerhetjük az épületet és környékét.

A híres belvárosi 16. Utcát egy európai sétálóutca mintájára hozták létre a felhőkarcolók között. A bevásárló utcát több mint 200 árnyas fa, 50 ezer virág és hangulatos pad díszíti és tele van üzletekkel, éttermekkel, bárokkal és utcai árusokkal. Az egyetlen közlekedési eszköz, ami az utcán közlekedhet, az ingyenesen használható ún. shuttle busz. Napnyugta után pedig a buszokat felváltják a nosztalgikus lovaskocsik.

Érdemes felkeresni az olasz építész tervezte futurisztikus épületet, a Denver Art Museum művészeti múzeumot. Az erődszerű épületben hatalmas gyűjteménye található az amerikai indiánok, afrikaiak, európaiak, ázsiaiak és az óceániai népek művészeti alkotásainak. Az USA 6 pénzverdéjének egyikében, a denveri United States Mint pénzverdében ingyenes túra keretében nyerhetünk bepillantást abba, hogyan is készül az amerikai dollár.

A Larimer Square a város legelső történelmi negyede, ahol szinte kizárólag a polgárháborús időszakból származó épületek állnak, ugyanakkor a szórakozási lehetőségek terén is központi helynek tekinthető mind a helyiek, mind a turisták körében. Körülötte galériák, üzletek, elegáns kávézók, éjszakai klubok és nyüzsgő éttermek találhatóak, útjait pedig korhű gázlámpások szegélyezik. A tér arról is nevezetes, hogy itt élt egykor Buffalo Bill. Az egyik legérdekesebb denveri múzeumnak a Buffalo Bill Museum and Grave-et tartják, a vadnyugati hangulatú helyet, ahol a híres Buffalo Bill, a vadnyugati hős sírját is megnézhetjük.
 
A belvárosi Confluence Parkban találjuk a Downtown Aquariumot, míg a City Park a világhírű Denveri Állatkertnek (Denver Zoo) és az izgalmas Természettudományi Múzeumnak (Denver Museum of Nature and Science) nyújt otthont. Itt az egykor a jégkorszakban élt állatok maradványait, dinoszaurusz csontvázat, ásványi anyag gyűjteményt és Colorado legnagyobb aranyrögét láthatjuk kiállítva. De láthatunk itt indián őslakosok ezeréves kézműves tárgyai közül is jó párat, valamint a múzeumnak számos időszakos kiállítása is van.

De Denverben található az Egyesült Államok legnagyobb botanikus kertje is, ahol 43 különálló kertben tájkerteket és formálisabb kerteket is megcsodálhatunk. Sétálhatunk orchideák, páfrányok, szubtrópusi és trópusi fajok között, miközben élvezzük a gyönyörű vízesések csobogását.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - és a Condor kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Denverbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air Canada, a Brussels Airlines, a Finnair, a British Airways, a Lufthansa, az American Airlines, az Air France KLM vagy az Iberia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A metropoliszt a Denver Nemzetközi Repülőtér (Denver International Airport (IATA: DEN)) szolgálja ki, amely 26 km-re északkeletre található a városközponttól. Innen buszokkal és vonattal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Denver tömegközlekedését fejlett közlekedés infrastuktúra szolgálja, buszokkal, vonatokkal, villamosokkal és metróval. Ugyanakkor jól kiépített kerékpárút-hálózattal is rendelkezik, híresen kerékpárbarát város.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-02
12 538 HUF/fő-től
Budapest
Milánó
2018-03-15
2018-03-17
12 538 HUF/fő-től
Budapest
Brüsszel
2018-05-03
2018-05-06
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Korfu
2018-05-17
2018-05-31
15 011 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-08-01
2018-08-04
15 011 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-05
2018-03-07
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-03-26
2018-03-31
15 276 HUF/fő-től
Budapest
Eindhoven
2018-03-29
2018-04-02
17 723 HUF/fő-től
Budapest
London
2018-04-03
2018-04-10
18 853 HUF/fő-től
Budapest
Rotterdam
2018-04-19
2018-04-21
19 640 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: