Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, ahol az európai stílushoz és a gyarmati építészeti jelleghez tüzes latin szenvedély párosul. A latin-amerikai művészeti élet pezsgő központja, az első női argentin politikus, az egykori first lady, Evita életének legfőbb színtere! Foglaljon akciós repülőjegyet Buenos Airesbe és élvezze a tangó hazájának lüktető ritmusát!

Turizmus

Latin-Amerika egyik legnagyobb városa, Buenos Aires, Argentína fővárosa, egyben legnagyobb városa. A "Szentháromság városa" néven is ismert kikötő Argentína észak-keleti részén, a Río de la Plata déli partján fekszik. A lakosság nagy része spanyol és olasz eredetű argentin, a népesség a külvárosokkal együtt kb. 13 millió fő. Buenos Aires Argentína gazdasági, ipari, kereskedelmi és kulturális központja, kikötője pedig egyike a világ legforgalmasabb kikötőinek. Argentína nagy folyói észak- északnyugati irányban kötik össze a fővárost a vidéki területekkel, valamint Brazíliával, Uruguayal és Paraguayal, így jelentős forgalmi csomópontja nem csak Argentínának, de a kontinensnek is. Buenos Aires a világ egyik legolcsóbb fővárosa.

Éghajlata nedves szubtrópusi, így nedves nyarak és enyhe telek jellemzik, magas páratartalommal. A januári és februári hónapok a legmelegebbek 28-30˚C legmagasabb hőmérséklettel, a júliusi és augusztusi hónapok a leghidegebbek, 7-9 ˚C legmagasabb hőmérséklettel. Ősszel (március-május) és télen (június-augusztus) jellemző az erős köd, tavasszal és ősszel pedig a sok zivatar, de leginkább tavaszal és kora ősszel érdemes idelátogatni.

Buenos Aires egyeteme Dél-Amerika egyik legnagyobb oktatási intézménye, amely több Nobel-díjas tudóst is adott a világnak. Kulturális központként számos múzeummal, könyvtárral és színházzal is büszkélkedhet, pezsgő művészi élet jellemzi. Az egyik legjelentősebb kulturális intézménye a helyi operaház, a Teatro Colón, mely számtalan opera-, színházi- és filharmonikus előadásnak ad otthont. Gyakran olyan magyar szerzők műveit is műsorra tűzik magyarul, mint Bartók és Kodály. Az ország nemzeti unikumával, a tangó műfajával lépten-nyomon találkozhatunk a városban.

Az Argentína függetlenségének napjáról elnevezett 9 de Julio Avenue kb. 100 méteres szélességével a Föld legszélesebb sugárútja, mely 1 km hosszan fut és amelyen az átkelés gyalogosan akár 3-4 percig is eltarthat. A végén egy 70 méter magas, szintén a függetlenné válásnak emléket állító hatalmas Obeliszk magasodik. A Plaza del Congresson, azaz a Kongresszusi téren láthatjuk a gyönyörű Kongresszusi Palotát, vagyis az argentin parlament lenyűgöző épületét.

A főváros legjelentősebb tere a 3 hektáron, a tengerparthoz közel elterülő, parkokkal és zöld felületekkel, szökőkutakkal és szobrokkal ékesített Plaza de Mayo (Május tér), melynek leghíresebb épülete a rózsaszín Casa Rosada, azaz az Elnöki Palota. Ennek erkélyéről szónokolt egykor a nép által rajongásig imádott first lady, Evita Perón is. Innen mindössze egy utcányira találjuk a Fővárosi Székesegyházat, a Catedral Metropolitanat, ami neoklasszicista jegyeket hordoz, a homlokzatát alkotó timpanont pedig 12 korinthoszi oszlop tartja.

A Museo Evita múzeumot 2002-ben, Evita halálának 50. évfordulóján avatták fel. Itt Eva Perón életét, személyes tárgyait, ruháit és fotóit audió-vizuális eszközök segítségével tekinthetjük meg. A Cementerio de Recoleta (Recoleta temető) a város legrégebbi kerülete, melyet elegáns kávézók, bárok és éttermek tarkítanak. Leghíresebb látnivalója a Recoleta temető, ahová meganyi híres elnököt, művészt, katonát és Eva Perónt is temették. Mindenképpen különleges élmény a kicsiny, változatos és stílusos családi mauzóleumok közt úgy sétálgatni, mintha csak az utcákat járnánk.

A Palermo negyedben található Jardin Japonés (Japán-kert) Buenos Aires egyik legszebb parkja, ahol - akárcsak egy hagyományos japánkertben - a csend, béke és harmónia uralkodik, patakokkal, vízesésekkel, tóval, teaházzal, hidakkal és buja növényzettel teremtve ehhez megfelelő hangulatot.

Az olasz bevándorlók kerülete, a jellegzetes La Boca (folyótorkolat), ahol az egykor a hajófestésből megmaradt festékeket felhasználó munkások élénk színűre festett, különleges bádogépületeket alakítottak ki. A kerületet alapító olasz bevándorlók megőrizték kultúrájukat, így a negyed a mai napig európai jelleget mutat. A La Boca a tangóról és az itt alapított Boca Juniors (La Bombonera stadion) labdarúgóklubról, valamint Maradonáról is híres. A színes kerületben az utcai élet is színesen változatos: mindenütt művészek, utcai előadók és tangótáncosok ejtik ámulatba a járókelőket.

A Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires (Malba) a latin-amerikai művészet ultra-modern tárháza, ami komoly szerepet játszott abban, hogy a latin-amerikai művészet világszerte felértékelődjön. Egyik legértékesebb kincse Frida Kahlo, a híres mexikói festőművész önarcképe.

Buenos Aires felhőkarcolókkal és modern épületekkel gazdagított negyede a Puerto Madero, ahol az egykori vörös téglás dokk-raktárakat elegáns lakóházakká, irodákká, egyetemmé, luxus szállodákká átalakítva új funkciókat ellátó tereket alakítottak ki. A divatos negyed régi raktáraiban az előzőeken túl most galériák, bárok és éttermek működnek és egyre erősödő kulturális központtá válik. Utcáit híres nőkről nevezték el, hídja pedig a Nők hídja (Puente de la Mujer) nevet viseli.

A San Telmo sajátos hangulatú negyed labirintusszerű, keskeny, macskaköves utcáin omladozó épületek közt tehetünk romantikus sétát, miközben kávézók, könyvesboltok, művészeti stúdiók és antik-üzletek kínálatát mérhetjük fel. Érdemes felkeresni itt a vasárnap délutáni piacot, esténként pedig megcsodálni a tereken tangót táncoló és zenélő művészeket.

Ha pedig a városnézés, a tüzes ételek és a forró hangulató tangó után hűsítő élményre vágyunk, kapcsolódjunk ki a főváros remek strandjainak egyikén!

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

A Condor fapados (diszkont) légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Buenos Airesbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az American Airlines, az Air France KLM, az Iberia, az Air Canada, a British Airways, a Lufthansa, a Turkish Airlines, az Etihad Airways, az Emirates Airlines, a Qatar Airways vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Buenos Airesbe, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Buenos Aires fő nemzetközi repülőtere a Ministro Pistarini vagy Ezeiza Nemzetközi Repülőtér (Ezeiza International Airport (IATA: EZE)), amely 35 km-re délre található a városközponttól. Innen busszal vagy taxival juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

A Subterraneo (rövidebben: 'el subte') a déli félteke és Latin-Amerika legrégibb földalattija, mely 1913-ban nyílt meg Buenos Airesben. Emellett sűrű busz- és villamoshálózat szövi be a várost, de népszerűek az ún. collectiovok, azaz kisbuszok is. Buenos Aires az ország vasúthálózatának is fő csomópontja, 8 pályaudvarral rendelkezik. A tömegközlekedést mindezek mellett hajó- és kompjáratok is segítik.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Buenos Aires érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Buenos Aires
2018-03-15
2018-03-19
227 900 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-10-27
2018-11-05
234 400 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-05-12
2018-05-23
237 400 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-05-10
2018-06-10
244 200 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-03-22
2018-03-27
246 100 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-11-26
2018-12-10
247 300 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-02-25
2018-03-13
247 800 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-04-24
2018-05-05
250 200 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-04-25
2018-05-05
250 400 HUF/fő-től
Budapest
Buenos Aires
2018-06-01
2018-06-05
256 100 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: