Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Szeretne a Baku Bulvár esti fényeit, parkjait és szökőkútjait csodálva a Kaszpi-tenger partján sétálni? Vagy a  város jelképévé vált Szűz (Maiden)-toronyból csodálná a panorámát és az óváros utcáit? Esetleg a "kaszpi Dubai" egyedi stílusú, legmodernebb épületeit és felhőkarcolóit venné szemügyre? Foglaljon akciós repülőjegyet Bakuba és fedezze fel ezt a vibráló, "nyugatias" közel-keleti nagyvárost!

Turizmus

Baku Azerbajdzsán fővárosa. Több, mint kétmilliós lakosság számával egyben az ország legnagyobb városa. Fontos kulturális, közlekedési, kereskedelmi és oktatási központ. Az Abşeron-félsziget déli részén, a Kaszpi-tenger nyugati partján fekszik.

Baku éghajlata félszáraz mérsékelt, forró száraz nyárral és hűvös, csapadékos téllel. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik, a város és környéke már a bronzkortól lakott hely. Gazdaságának fő terméke a nyers kőolaj, amit kézzel ásott kutakból kinyerve már az ókorban is hasznosítottak. 1846-ban itt fúrták a világ első olajkútját. Az olaj kitermelés a város gyors és látványos fejlődését eredményezte. A város ma is elképesztő ütemben fejlődik: az olaj- és a földgáz kitermelés fantasztikus gazdagságot biztosít számára.

Baku egy vibráló, nyugatias nagyváros, Európa, Ázsia és Amerika találkozása, ahol hihetetlen gyorsasággal húzzák fel az újabbnál újabb toronyépületeket, ugyanakkor még jelentős az egykori szovjet múlt öröksége és a szocreál stílusú lakótelepek jelenléte is. A középkori karavánszerájok és a legmodernebb felhőkarcolók sajátos harmóniája jellemzi. Találunk itt világmárkákat felvonultató divatos és pezsgő sétálóutcákat, mesterséges "velencei" lagúnákat reneszánsz hidakkal és gondolákkal, csillogó bevásárlóközpontokat és vadiúj felhőkarcolókat is a középkori épületek mellett. A régi karavánszerájok hangulatos étteremként funkcionálnak.

A Heydar Aliyev Cultural Centert például a világhírű építész, Zaha Hadid tervezte, aki merészen ötvözve a kreativitást és az innovációt, így az épületet az egyenes vonalak mellőzése, a hullámok állandó körforgása jellemzi. A sajátos látványt nyújtó épületben múzeum, kávézó, koncertterem és konferenciaközpont működik. A bakui szőnyegmúzeum épülete szintén egyedülálló látványosság, amint egy kigördített, díszes szőnyeget formáz.

Baku belvárosának nagy része az UNESCO Világörökségének része. A középkorban fallal körülvett óvárosban (Ichari Shahar) a különböző kultúrák keveredése figyelhető meg. Itt található Baku 2 különleges látványossága a Szűz (Maiden)- torony és a Shirvanshahs palota. A 29 méter magas torony nemcsak a főváros, de az egész ország jelképe is egyben, tetejéről csodás panoráma nyílik a városra és a Kaszpi-tengerre. A 15. századi Shirvanshahs palota a középkori perzsa időszak egyik legértékesebb építészeti emléke. Az épületegyüttes részei a főpalota, a Divankhana nevű pavilon, a mauzóleum, a mecset, illetve a fürdő.

További mecseteket is megcsodálhatunk a városban járva, mint például a Juma mecsetet vagy a nyugati városrészben látható Imam Huseyn-mecsetet. Híres nevezetessége a fővárosnak még a karabahi háború és a "Fekete Január" áldozatainak emlékére épült egykori Kirov park, ami ma a „Mártírok vonala” néven ismert. A fallal körülvett óváros hátterében emelkedő Flame Towers (Láng Tornyok), a hármas lángtorony, néhány éve Baku új jelképének számít.

A fővárosban élénk kulturális élet figyelhető meg: több múzeum, színház, mozi, koncertterem, operaház, koncertterem és szórakozóhely várja vendégeit. Az ország egyik legjelentősebb eseménye az évente megrendezésre kerülő Bakui Nemzetközi Jazzfesztivál, ahová számos híres zenész is érkezik rendszerint az Amerikai Egyesült Államokból, Németországból, Oroszországból és Grúziából is.

A város legkedveltebb strandjai a Shikhovo és az "Ezeregy éjszaka". A tengerparton található a Baku Bulvár: ezen a több kilométer hosszan elnyúló, zöldellő parkokkal, látványos szökőkutakkal tarkított széles sétányon végig menve eljuthatunk egészen a hatalmas, Guinness-rekord nagyságú zászlóig, és a mellette épült „Kristálypalotáig”, ahol az Eurovíziós Dalfesztivált is rendezték 2012-ben. A sétány tele van bárokkal, éttermekkel, kávézókkal, este pedig rendkívül szép megvilágításban pompázik.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - és a WizzAir fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Bakuba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Aeroflot, az Air France KLM, a Lufthansa vagy a Turkish Airlines légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Baku repülőtere a Heydar Aliyev Nemzetközi Repülőtér (Heydar Aliyev International Airport (IATA: GYD)), amely kb. 25 km-re északkeletre fekszik a városközponttól. Ez Azerbajdzsán és egyben a kaukázusi régió legforgalmasabb repülőtere. A városközpont innen a H1 gyorsjáratú autóbusszal vagy metróval érhető el.

Tömegközlekedés

A város tömegközlekedését a 2 vonalon közlekedő metró és buszok szolgálják ki. Rendszeres kompjáratok kötik össze Bakut a türkmenisztáni Türkmenbaşyval, az iráni Bandar-e Anzalival és Nusahrral.
Vasúti összeköttetésben áll például Moszkvával, Szentpétervárral, Kijevvel és Minszkkel is. Buszjáratok közlekednek innen Irán és Törökország jelentősebb városaiba is.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Baku érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Baku
2018-03-15
2018-03-29
112 500 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-03-16
2018-03-24
114 500 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-05-24
2018-05-29
116 200 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-03-19
2018-03-23
116 600 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-05-16
2018-05-21
116 700 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-04-05
2018-04-08
117 300 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-04-06
2018-04-10
117 300 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-04-21
2018-04-28
132 300 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-06-01
2018-06-22
113 600 HUF/fő-től
Budapest
Baku
2018-09-22
2018-09-29
117 100 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: