Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Szeretné megismerni a "Fénylő ország", Srí Lanka egzotikus világát, kulturális és természeti szépségeit? Szívesen töltődne a trópusi sziget fehér homokos tengerpartjain és fürödne az Indiai-óceán kék vizében? Belekóstolna a folyton nyüzsgő világváros, Colombo kulturális kavalkádjába? Foglaljon olcsó repülőjegyet Colomboba és fedezze fel Srí Lanka izgalmas konyhaművészetét!

Turizmus

Srí Lanka - korábbi nevén Ceylon, "Fénylő ország, fényességes sziget" - egy könnycsepp alakú sziget az Indiai-óceán északi részén, India partjaitól délre. Homokos, pálmafáktól díszes tengerpart, a sziget belsejében buja növényzet és gazdag állatvilág jellemzi. Az egykori brit gyarmati szigeten trópusi esőerdők, rizsföldek, tea-, fűszer- és kaucsukültetvények váltják egymást. Jelentős az országban a korall- és a gyöngyhalászat, valamint a drágakő kitermelés, az aranyművesség és az ötvösség.

Srí Lanka klímája trópusi, magas átlaghőmérséklettel és páratartalommal. A tengerparton a levegő jóval melegebb, átlag 27 °C, míg a hegyek között hűvösebb, átlag 18-20 °C. Számos nemzeti park található a szigeten. Az UNESCO világ természeti örökségének része a Sinharadzsa Erdő Természetvédelmi Terület.

Colombo Srí Lanka nyugati partján fekszik, a sziget legnagyobb városa, amely 1982-ig a fővárosa is volt. Kereskedelmi, pénzügyi és ipari központ, Srí Lanka legfontosabb kikötője. Az ország kulturális sokszínűségének szimbóluma, ahol a koloniális építészet és a helyi hagyományok a legmodernebb felhőkarcolókkal, valamint a külföldiek üzleti világával és kultúrájával keverednek. Itt található a Srí Lanka-i vállalatok túlnyomó részének székhelye és ez a világhírű "Tea aukciók" helyszíne is.

Egy lüktető, folyton nyüzsgő város, igazi kulturális kavalkád, az ország kulturális életének központja a Colombói Egyetemmel, több főiskolával, a nemzeti múzeummal, számos templommal és mecsettel. Az itteni buddhista és hindu templomok, szentélyek több száz évesek, melyek közül a leghíresebb a Gangarama buddhista templom.

Colombo hosszú évszázadokon keresztül volt az Indiai-óceán fontos kikötője a Keletet és Nyugatot összekötő tengeri kereskedelmi útvonalon, az ún. Tengeri Selyemúton. Legfőbb látnivalói a gyarmati korszak emlékei, köztük a portugálok által alapított erődítmény körzete. Az erőd egykori vastag falai mára eltűntek, mégis ez a körzet őrzi ma is a legrégebbi épületeket, mint például az egykori parlament épületét, az Elnöki Rezidenciát, a holland kórházat, a Lighthouse Clock Tower óratornyot és a Holland Múzeumnak helyet adó régi holland házat. A legtöbb építészeti emléket a brit gyarmati időszak hagyta hátra, melyek közé egykori hivatali épületek, bankok, a régi posta és a Grand Oriental Hotel épületei tartoznak.

Az erőd körzetétől délre, a tengerpart mentén nyúlik el a Galle Face Green sétány, mely annak idején brit lóversenytérként, ma kedvelt szabadidős térként szolgál. A város örökké nyüzsgő szíve a Pettah és bazára, míg az egykori holland és portugál gyarmatosítói központban, a Fortban ma a bankárok és kereskedők székhelyeit, valamint jó pár luxusszállodát találunk. Itt látható Dél-Ázsia 2. legmagasabb épülete, a 40 emeletes Világkereskedelmi Központ (Twin Tower), melynek épületkomplexuma jelentős kereskedelmi vállalatok székházaként funkcionál. A város híres kereskedelmi negyede szállodákkal, bevásárlóközpontokkal, áruházakkal és élénk éjszakai élettel a Slave Island, melyet a város legnagyobb tava, a Beira Lake ölel körül.

És ha a világváros megismerése után az ország érintetlen kulturális értékeire is kíváncsiak vagyunk, bőven van választék. Fedezzük fel például az UNESCO világörökségi védettséget élvező, a Srí Lanka szívében álló, annak legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együttesét, a Dambulla Arany Templomot! Vagy a szingaléz királyok egykori szent fővárosát, a buddhista világ egyik legjelentősebb központját, az Anuradhapura-t, mely ma is az egyik legfontosabb ősi város az országban.

Srí Lanka legszebb településeként ismert ugyanakkor a szingaléz királyok utolsó fővárosa, Kandy. A sziget közepén található, hegyekkel, dombokkal, völgyekkel, folyókkal, tavakkal és kisebb-nagyobb vízesésekkel, teaültetvényekkel körülvett tágas völgyben fekvő "Hegyi Főváros" szintén az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Itt látható a "Temple of the Tooth" avagy Dalada Maligawa néven ismert buddhista templom, ahol azt az ereklyét őrzik, ami 1600 éve került a szigetre.

Ha tengerparti pihenésre és romantikára vágyunk paradicsomi körülmények között, a déli partszakaszon található Mirissa Beach-en a helyünk: fehér homokos partok, kristálytiszta kék víz és pálmafák kényeztetik érzékeinket. Ha befizetünk egy itteni hajótúrára, a kék bálnák vonulási útvonalát megközelítve bálnákat és úszó delfincsapatokat is közelről láthatunk.

Akik pedig elég edzettek és elszántak, ne hagyják ki a 2243 m magasan fekvő Ádám-csúcs vagy "Szent Lábnyom-hegye" (Sri Pada) megmászását se! A hegycsúcsot ősidők óta tisztelet övezi, komoly vallási-kultikus jelentőségű, a buddhizmusnak, az iszlámnak és a hinduizmusnak egyaránt szent helye. A zarándokhelyre való feljutást érdemes napfelkeltére időzíteni, amikoris lenyűgöző kilátásban és felemelő érzésben lehet részünk.

Gasztronómia tekintetében elmondható, hogy Srí Lanka konyhaművészetének alapja a curry, ami egy fűszerkeverék és egyben a felhasználásával készült ételek neve is. Fogásaik további kedvelt fűszerei a kardamom, a szegfűszeg és a mustármag. Lévén a buddhisták és a hinduk is vegetariánusak, a currys ételek is javarészt zöldségfélékből készülnek, azt pedig elsősorban rizzsel fogyasztják. Legjellegzetesebb üdítő italuk a kókusz friss leve, a tea, a jó minőségű kávé, illetve nemzeti italuk, egy kókuszléből erjesztett pálinkaféle, az arak. Nemzeti konyhájuk mellett nagy népszerűségnek örvend az indiai, a kínai és a muszlim konyhaművészet is.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Minőségi repülős utazást biztosít járataival Budapestről Colomboba az Air Berlin, az Air France KLM, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, a SriLankan Airlines,vagy az Etihad Airways légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Srí Lankára, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Srí Lanka fő nemzetközi repülőtere a Colomboi Bandaranaike Nemzetközi Repülőtér (Bandaranaike International Airport (IATA: CMB)), ami Katunayake-ban, Colombo partjaitól 35 km-re északra fekszik. Innen legkényelmesebben közvetlen express buszjáratokkal 25 perc alatt érhetjük el Colombo városát.

Tömegközlekedés

Colombo tömegközlekedését busz- és vonatjáratok szolgáltatják, de a városon belüli közlekedés turistaként a legkényelmesebb a tuk-tuk nevű háromkerekű motoros taxikkal.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Colombo érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Colombo
2018-03-27
2018-04-11
172 400 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-10-20
2018-11-04
173 400 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-11-17
2018-12-08
173 600 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-04-14
2018-04-29
174 500 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-09-29
2018-10-14
174 500 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-06-01
2018-06-20
174 800 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-09-23
2018-10-07
175 000 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-10-01
2018-10-08
175 600 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-06-01
2018-06-22
175 800 HUF/fő-től
Budapest
Colombo
2018-04-14
2018-04-30
177 300 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: