Prága, Csehország repülőjegy vásárlás információk

Régi álma, hogy az utcai művészektől és zenészektől zsúfolt prágai Károly-hídon gyalogosan átkeljen vagy hogy az óvárosi csillagászati óra zenés-figurális játékát személyesen megcsodálja? A prágai várból nyíló kilátás vagy épp a Prágai Jazz Fesztivál koncertjei vonzzák? Netán a híres cseh söröket kóstolná varázslatos történelmi helyszíneken? Foglaljon akciós repülőjegyet Prágába és ízlelje meg Európa egyik kulturális központjának életét!

Turizmus

Prága a Cseh Köztársaság fővárosa és egyben legnagyobb városa. "Száztornyú város”, „arany város”, vagy a "városok királynője" néven is gyakran emlegetik. Prága történelmi központja 1992. óta az UNESCO Világörökség része. Gazdaságilag az egyik legintenzívebben fejlődő közép-európai város, több nemzetközi cég közép-európai központja is itt székel. Hagyományosan Európa egyik kiemelkedő kulturális központja.

A 9 dombra épült Prága Csehország közepén, a Moldva (Vltava) 2 partján fekszik, amely 31 km hosszan kanyarog benne. A folyó ágai számos szigetet ölelnek közre. Gazdag történelmi múlttal rendelkezik, területét a régészeti leletek alapján már a kőkor idején is lakták. Történelméből fakadóan a város nem csak építészeti és kulturális látnivalókat tudhat magáénak, de vallási emlékek sokaságával és a modern kor 1-1 képviselőjével is büszkélkedhet. Az egyes városnegyedeknek külön-külön hangulata, történelme van, amit érdemes egyenként felfedezni.

Az Óváros tér (Staromestske Namesti) Prága leginkább lenyűgöző történelmi helyszíne: a macskaköves téren körös-körül teraszos kávézók, a Régi Városháza díszes, gótikus csillagászati órája a híres zenés figurális játékkal, és az 50 m magas óratorony várják az idelátogatót. A torony belépő fejében meg is mászható, innen egyrészt szép panoráma tárul elénk, másrészt az óra belső szerkezete is megtekinthető.

A Hradzsin, azaz Várnegyed Szent Vitus székesegyházában a cseh királyok egykori koronázási helyszínét és a híres Szent Vencel kápolna zarándokhelyet látogathatjuk meg, illetve a felfedezhetjük a piciny, színes házak sorával díszített Arany utcácskát, ahol egykor az alkimisták az arany készítés rejtelmeit kutatták.

Az Óváros 500 m hosszú, 400 évig a város egyetlen hídjaként működő, mindig nyüzsgő, zenészekkel, mutatványosokkal és árusokkal tarkított Károly-híd mindkét oldalát faragott szentek díszítik, amelyeket megsimogatva kívánságokat fogalmazhatunk meg az adott szenthez címzetten.

A helyiek népszerű találkozóhelye, kulturális és üzleti központ a Vencel-tér, melynek mindkét oldalán szállodák, hatalmas üzletek, éttermek és teraszos kávézók sorakoznak. Innen, egy kis árkádon áthaladva egy különleges oázist, a Ferencesek kertjét találjuk, ahol fákkal, virágokkal és padokkal díszített bájos kis park segíti a kikapcsolódást.

A városi látkép meghatározó eleme a Vyšehrad, azaz hegyi erőd, ami a folyó melletti hatalmas sziklán magasodik és amelynek parkjában kellemes séta tehető. Szent Péter és Pál-temploma kettős tornyáról már messziről látható, a mögötte lévő kis temetőben pedig több kiváló cseh tudós és művész (Dvorzsak, Smetana, Capek, Mucha) sírhelye fekszik.

Annak, aki a modern építészet helyi elemeire is kíváncsi, érdemes felkeresnie az ún.Táncoló vagy Részeg házat, ami lényegében egy kissé ferde, modern irodaház, legfelső szintjén Prága egyik legjobb francia stílusú éttermével.

Köszönhetően annak, hogy Prága nem szenvedett nagy károkat a II. világháborúban és egyre fejlettebb filmgyártási infrastruktúrával is rendelkezik, napjainkra a hollywoodi filmgyártás egyik kedvelt központjává vált. A Károly-hídtól lefelé vezető lépcsőn keresztül egy csendes, zöld szigetre, a Kampára juthatunk. Az ide vezető lépcsősor a Mission Impossible film egyik helyszínéül is szolgált.

Kulturális központként Prágában több színház, galéria, kiállítóterem és rendszeres bemutatók, kiállítások várják az érdeklődőket. Prága utcai kulturális élete is kiemelkedő: pantomimművészek és utcai színházak szórakoztatják a járókelőket. Egyik legjelentősebb rendezvénye a Prágai Nemzetközi Tavaszi Fesztivál, és az ősszel megrendezésre kerülő Jazz Fesztivál. A városban 8 egyetem és főiskola is működik, köztük Közép-Kelet-Európa legrégibb és leghíresebb egyetemével, az 1348-ban alapított Károly Egyetemmel.

Prága sajátosságához tartoznak a sörözők (pivnica) és ezek jellegzetes hangulata.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin és a Norwegian fapados (diszkont) repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Prágába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a Czech Airlines, a LOT, az Austrian Airlines, a Brussels Airlines, a SWISS vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Prága–Václav Havel (IATA: PRG) repülőtér a Ruzyně városrészben, a városközponttól 17 km-re északnyugatra található. Innen autóbusszal kb. 55-60 perc alatt, taxival, airport shuttle busszal vagy express busszal 25-30 perc alatt utazhatunk a centrumba.

Tömegközlekedés

Prága tömegközlekedése 3 metróvonalra, 25 villamosvonalra és mintegy 200 autóbuszjáratra épül. Ezeket a Petřín-hegyre közlekedő sikló egészíti ki.
Fő vasúti pályaudvara (Praha hlavní nádraží) az Óvárostól keletre helyezkedik el, és kiindulópontként szolgál a nemzetközi és belföldi távolsági vonatok jelentős hányada számára.
A belföldi vasúti közlekedésben ugyanakkor fontos szerepet tölt be a fő pályaudvartól északra található Masarykovo pályaudvar is.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Prága érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Prága
2018-04-09
2018-04-16
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-04-11
2018-04-16
17 340 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-04-22
2018-04-28
17 987 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-05-23
2018-05-30
18 250 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-06-16
2018-06-17
18 868 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-06-23
2018-06-24
19 103 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-06-14
2018-06-16
19 932 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-05-03
2018-05-06
20 544 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-21
2018-03-23
21 400 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-03-21
2018-03-26
21 601 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: