Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Fedezze fel a varázslatos India 2. legjelentősebb városát, az egykori fővárost, Delhit! Vegyen részt a világhírű Vörös Erőd esti fény- és hangjátékán és utazzon vissza az időben az erőd aranykoráig! Csodálja meg a világ legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjidot vagy a Föld legmagasabb minaretjét, a Qutub Minart! Foglaljon olcsó repülőjegyet Delhibe és alkudozzon fűszerekre, kasmírsálra vagy épp pasminára a város színes bazárjaiban!

Turizmus

Delhi Észak-Indiában, a Jamuna folyó partján fekszik és India 2. legnagyobb metropolisza, Mumbait követően. Lakossága az elővárosokkal együtt kb. 22 millió főre tehető. Központilag irányított szövetségi terület Delhi Nemzeti Fővárosi Terület (NCT) néven, melynek korlátozott hatáskörű saját törvényhozó tanácsa van. Számos etnikai csoport és kultúra van itt jelen, így Delhi egy igazi multikulturális város.

Delhi a világon az egyik legrégebb óta, ie. 2. évezredtől számítva folyamatosan lakott város, mely történelme során már számtalan birodalomnak volt központja. Történelmi fontosságát, Indiában betöltött jelentős szerepét számos ó- és középkori szobor, ásatási terület és sok egyéb műemlék bizonyítja. Napjainkban Delhi India egyik legnagyobb politikai, kulturális és kereskedelmi központja.

A metropolisz klímája átmenetet képez a félig száraz trópusi és nedves trópusi (monszun) között. A nyarak április elejétől októberig tartanak, ez egyben a monszun időszaka is. Áprilistól júniusig a forróság szinte elviselhetetlen, júliusban pedig az esőzések nagy áradásokat okozhatnak. A tél novembertől januárig tart, igen ritkán előfordul fagy is. A legcélszerűbb november és március közt időzíteni az ideutazást.

Az, hogy hosszú története alatt fővárosként is funkcionált, nagyban rányomta a város építészeti emlékeire a bélyegét: a nemzeti örökségi listán 175 Delhiben álló építmény szerepel. Az Óváros területén számos mogul és török stílusú építészeti csodát láthatunk, többek között a világ legnagyobb mecsetjét, a Jama Masjid-ot (Pénteki Mecset) és a Vörös Erődöt (Lal Quila). Delhiben található ugyanakkor a 72,5 méter magas Qutub Minar, mely a Föld legmagasabb téglából épült minaretje. Minden év november-decemberében ennek területén rendezik meg az indiai klasszikus zene és tánc fesztiválját.

De nem csak nemzeti örökségekkel büszkélkedhet Delhi: a 16. századi Vörös Erőd, a Kutb Minár és Humájun császár síremléke, a Haji Begum a virágörökségi listán is szerepelnek. Kihagyhatatlan látnivalók továbbá az India kapuja építmény vagy a 18. századi csillagászati figyelőállomás, a Jantar Mantar. Az indiai modernizmus kiemelkedő példái a Laksminaraján-szentély, az Aksardam hindu szentélyépület-komplexuma és a Lótusz-templom. A Raj Gát és emlékművei Mahátma Gandhi és más indiai hírességek emlékét őrzi.

Új-Delhi városrészben számos kormányzati épületet és a brit gyarmati építészet emlékeit csodálhatjuk meg. Itt áll az indiai kormány központja, a Rastrapáti Baván és a Radzspat, azaz India parlamentje.

Ha vásárolni szeretnénk, a Dilli Haat bazár kitűnő választás lehet helyi műtárgyak, kézműves termékek megfizethető áron történő beszerzéséhez. A Chandni Chowkot, vagyis a Holdfény teret körülvevő bazárvilágban megtalálunk mindent, mi szem-szájnak ingere: parfümöt és teát, arany és ezüst ékszereket, kézi szőtteseket, kasmírsálakat és elegáns pasminákat. Leghíresebb üzlete, a Fabindia, ahol indiai ruházatot árulnak kiváló minőségben és elképesztően olcsón. Új-Delhi központjában, a trendi Hauz Khas faluban a dizájner outleteket kutathatjuk fel, de akár szépséges antik bútorokra is bukkanhatunk.

A panjabi konyha és a mogul fűszerek nagyon népszerűek a delhi konyhákban. A lakosság színes összetétele következtében India összes konyhája képviselteti magát Delhiben. Ugyanakkor számos, a nemzetközi konyha valamely ágához tartozó éttermet is találunk itt (pl.: olasz vagy a kínai konyha).

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Minőségi repülős utazást biztosít járataival Budapestről Delhibe az Air Berlin, az Air France KLM a British Airways, a Lufthansa, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, az Aeroflot vagy az Etihad Airways légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Delhibe, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Az Indira Gandhi Nemzetközi Repülőtér (Indira Gandhi International Airport (IATA: DEL)) Delhi délnyugati részén található, kb. 16 km-re a városközponttól. Innen busszal vagy modern Airport Metro Express vonatokkal 15 perc alatt a belvárosba juthatunk.

Tömegközlekedés

A tömegközlekedést Delhiben a buszok, a motorizált riksák, a metró és az elővárosi vasút biztosítják. A busz a legkedveltebb tömegközlekedési eszköz. Delhi egy vasúti csomópont, 4 nagy vasútállomással, úgy mint az Ódelhi, a Nizamuddin vasútállomás, a Sarai Rohilla és az Újdelhi vasútállomás. A sárga és zöld színű riksák népszerűek, mivel olcsóbban közlekedhetünk velük, mint a taxikkal.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Delhi érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Delhi
2018-08-17
2018-08-31
109 000 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-08-21
2018-08-31
110 000 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-11-06
2018-12-11
113 400 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-09-13
2018-09-26
113 800 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-09-13
2018-09-28
114 000 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-07-17
2018-07-31
115 000 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-04-06
2018-04-17
122 300 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-05-01
2018-05-09
122 900 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-03-13
2018-03-26
122 900 HUF/fő-től
Budapest
Delhi
2018-04-30
2018-05-09
122 900 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: