Mexikóváros, Mexikó repülőjegy vásárlás információk

Kíváncsi Latin-Amerika egyik leggazdagabb városára, Mexikóvárosra? Szeretné látni a világhírű Frida Kahlo festőnő egykori házát, amely ma az életét bemutató múzeumként működik? Vagy a metropolisz közelében lévő Teotihuacan ősi városába látogatna el a piramisokat megcsodálni? Vásároljon olcsó repülőjegyet Mexico Citybe, és fedezze fel a Csokoládémúzeumban a csokoládé készítés történetét!

Turizmus

Mexikóváros (Mexico City) Mexikó fővárosa, egyben legnagyobb városa. Lakossága elővárosokkal együtt több, mint 26 millióra tehető, ezzel a világ egyik legnagyobb városának számít. A város a Mexikói-fennsík déli részén terül el, a Texcoco-tó kiszáradt medencéjében, délről a Vulkáni-kereszthegység csúcsai határolják, a külső kerületek utcái már a hegyekre kúsznak fel. Az ország gazdaságának több, mint az egyharmada a metropoliszba koncentrálódik, ez Latin-Amerika legtehetősebb városa.
Első egyetemét, a Mexikói Autonóm Nemzeti Egyetemet (Universidad Nacional Autónoma de México) még 1551-ben alapították.

Mexikó Cityben, hatalmas kiterjedése miatt, a különböző városrészekben az időjárás is eltéréseket mutat. Alapvetően 2 évszakot találunk itt: a novembertől áprilisig tartó száraz és a májustól októberig tartó esős évszakot. Annak, aki elsősorban városnézni és a környéken kirándulni szeretne, érdemes a december-januári időszakot választania, hiszen Mexikóvárosban és környékén ilyenkor 10-15 °C körüli a nappali hőmérséklet, ugyanakkor a tengerpartokon is kellemes, késő tavaszi idő fogad. A legmelegebb hónap a május, amikor akár 33-35 °C-ig is emelkedhet a nappali hőmérséklet. A csapadék legnagyobb része a júniustól szeptemberig tartó időszakban hullik.

A várost 1325 körül Tenochtitlán néven az aztékok alapították az Azték Birodalom fővárosaként. A 16. sz. elején Új-Spanyolország gyarmat fővárosaként működött, majd 1821-ben kivívta függetlenségét.

Mexikóváros főtere a Plaza de la Constitucion, más néven a Zocalo, amely a világ legnagyobb közösségi tere. A tér észak-keleti sarkában állt egykor az azték városállam, Tenochtitlan főtemploma és a vallási rituálék központja, a Templo Mayor. Ezt 1521-ben a spanyolok lerombolták, helyére pedig felépítették gyarmati központjukat. A nyolctonnás, Coyolxauhqui istennőt ábrázoló korongot 1978-ban találták meg, és a későbbi ásatásokból származó több, mint 7000 egyéb tárgyi emlékkel együtt az itteni múzeumban kiállították. A téren találjuk a Metropolitan Katedrálist is, melynek érdemes egyik harangtornyába felmászni, hogy élvezzük a városra néző panorámát. A nemzeti kormányzat székhelyét, a Nemzeti Palotát és a nemzeti kincstárat szintén itt találjuk.  Utóbbit falait Diego Rivera festményei díszítik és az azték és spanyol múlt eseményeit ábrázolják.

A metropolisz egyik legnagyobb és legnépszerűbb parkja a Chapultepec park, melynek hatalmas területén tavakat, állatkertet és több múzeumot is találunk. A Nemzeti Antropológiai Múzeumban fantasztikusan gazdag azték és maja gyűjteményt csodálhatunk meg. A parkban áll ugyanakkor a Chapultepec-kastély is, mely 1939-ig a mexikói elnök rezidenciájaként szolgált.

Érdemes az egyetem területén található Biblioteca Central tízemeletes épületét is felkeresni, hiszen annak egésze Juan O'Gorman mozaikjaival van díszítve: mind a négy fala a mexikói történelem egy-egy állomását ábrázolja. A Kék Házban található a Frida Kahlo Múzeum, az az épület, ahol élt és meghalt a híres mexikói festőnő és férje, Diego Rivera.
Ennek szomszédságában áll a Trockij múzeum, a hely, ahol az orosz forradalmár élete utolsó szakaszában élt és ahol végül megölték.

Igazi különlegesség a múzeumok közt a Colonia Juárez városrészben található Csokoládémúzeum (Mundo Chocolate, rövidítve MUCHO). Itt megtudhatjuk, hogy a maja és azték indiánok nagy becsben tartották ezt az itt őshonos örökzöld növényt és a kakaóbab már a 16. században a pénzgazdálkodás alapja volt. A csokoládé Mexikóból terjedt tehát el a közép-amerikai indián civilizációkba és Peruba is, majd Amerika felfedezésével a spanyolok közvetítésével Európába is eljutott.

Coyoacan területe egykor önálló kisváros volt, ahonnan a spanyol konkvisztádor, Hernan Cortes évekig irányította Új-Spanyolországot. Mexico City 1950-ben kebelezte be a kisvárost. Cortes háza a főtéren, a Plaza Hidalgo műemlék épületei gyűrűjében áll. A lenyűgözően szép, több száz éves épületek mellett hangulatos kávézókat, klubokat, üzleteket találni. A városrész árnyékos parkja kellemes hely a hűsöléshez, ahol kirándulók, piknikezők és kocogók is gyakran megfordulnak.

És ha megnéztük a metropolisz legfőbb látványosságait, feltétlen látogassunk el a hatalmas Teotihuacan ősi városába, ami kb. 50 km-re található Mexico Citytől. Ez a hely, ahol a legenda szerint az istenek születtek. A négyzet alakú várost középen a a Holtak útja szeli ketté. Egyik legmeghatározóbb építménye a Nap piramis, mely a 3. legnagyobb piramis a világon. Tetejéről lélegzetelállító panoráma tárul elénk. A Hold piramis vallási táncok helyszíne volt, a Citadella épülete pedig a város mindenkori uralkodójának rezidenciája. Az ősi város az 1. évezred közepén már túlélte virágkorát és hanyatlásnak indult, az aztékok már csak romjait találták itt meg.

Fedezzük fel a mexikói konyha autentikus fogásait, a tortillát, a babos, kukoricás és a chilis ételek variációit. Kóstoljuk meg az országszerte közkedvelt gyümölcslevet, a jugost, ami az utcákon szinte minden sarkon vásárolható, de ne hagyjuk ki a híres tequilával kevert koktél változatát se.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

A Condor fapados (diszkont) légitársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Mexikóvárosba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az American Airlines, az Air France KLM, az Iberia, a Finnair, a British Airways, a Lufthansa vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Mexico Citybe, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Mexikóvárost elsősorban a Benito Juárez Nemzetközi Repülőtér (Benito Juárez International Airport/Aeropuerto Internacional Benito Juárez (IATA: MEX)), szolgálja ki, amely a város keleti részén helyezkedik el. Innen busszal, metróval vagy elővárosi vonatokkal juthatunk be a városközpontba.

Tömegközlekedés

Mexikóváros kiterjedt tömegközlekedési hálózattal rendelkezik. A közösségi közlekedést buszok, trolibuszok, metró és elővárosi vonatok szolgáltatják. Metróhálózata 12 vonalból áll és ez a világ egyik legolcsóbb metrója. A legfőbb látnivalók kényelmesen felfedezhetők kerékpárral is, amit sok helyen a városban ingyen kölcsönözhetünk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Mexico City érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Mexico City
2018-05-26
2018-06-23
207 400 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-10-15
2018-10-23
207 600 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-10-17
2018-10-23
209 100 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-08-20
2018-08-30
209 100 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-06-01
2018-06-20
211 200 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-03-25
2018-04-08
212 100 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-10-20
2018-11-03
212 200 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-05-21
2018-06-03
213 500 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-10-20
2018-10-28
215 200 HUF/fő-től
Budapest
Mexico City
2018-04-09
2018-04-17
220 000 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: