Manchester, Anglia repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi a vidéki Anglia egyik legjelentősebb nagyvárosára, Manchesterre? Szívesen megismerné a világ egyik első ipari központját, az indusztriális és az ódon épületekkel egyaránt rendelkező, sajátos hangulatú egyetemvárost? Vásároljon online repülőjegyet akciósan Manchesterbe és látogasson el a város világhírű Nemzeti Futball Múzeumába, majd fedezze fel az itteni, fiataloktól nyüzsgő, pezsgő, éjszakai életet!

Turizmus

Manchester az Egyesült Királyság, azon belül is Anglia egyik legfontosabb városa, - London után - és Anglia észak-nyugati részén található. Városközpontja az Irwell folyó keleti partján fekszik, déli részén a Mersey folyó folyik keresztül. A világ elsőként kialakult ipari nagyvárosainak egyike. Művészeti-, média- és üzleti központ. Ugyanakkor a futballról és a cricketről is elhíresült a város, hiszen itt található a Manchester City és a Manchester United futballklub, valamint a Lancashire County Cricket Club is. 2002-ben itt rendezték meg a Nemzetközösségi Játékokat. Agglomerációjával együtt Nagy Manchesternek hívják, aminek több, mint 2,5 millió lakosa van.

Éghajlata mérsékelt óceáni, hűvös nyárral (nappali maximum 20°C) és mérsékelt téllel (nappali maximum 7 °C), illetve egyenletes éves csapadék eloszlással. Leginkább tavasszal és nyáron érdemes a várost utazóként felkeresni.

Igazi fiatalos diákváros, hiszen Nagy-Manchesterben összesen több, mint 100.000 egyetemista él. A városközpont déli részén a Manchesteri Egyetem (University of Manchester), a Manchester Metropolitan University (Manchesteri Nagyvárosi Egyetem) és a Royal Northern College of Music (Királyi Északi Zenei Főiskola) önálló campust alkot. Nagy-Manchesterben található ugyanakkor a University of Bolton és a University Centre Oldham egyetem is.

A város területén már a Római Birodalom előtti időkben is laktak. Történelme során többször volt kiemelkedő jelentősége, például a reformáció és az ipari forradalom idején.  Ez utóbbi idején Manchester hamar a világ egyik legfontosabb ipari központjává és első ipari társadalmává fejlődött, amihez hozzájárult a Liverpool-Manchester vasút, a világ első személyszállító vasútjának 1830-as megnyitása is. A város igazi aranykora a 19. század utolsó negyedében volt, a nagy középületek közül sok – köztük a Town Hall is – ekkor épült. Ekkor ásták az 58 km hosszú Manchester Hajócsatornát is Salfordtól a Mersey folyóig, amellyel így lehetővé vált, hogy óceánjáró hajók is eljussanak a manchesteri kikötőig. Itt épült ki Nagy-Britannia 1. szennyvízcsatorna-rendszere is, mely ma is létezik.

Manchestert, ipari nagyváros mivolta ellenére kisvárosias báj, és a vörös tégla épületek indusztriális hangulata mellett egyfajta ódon elegancia jellemzi. Legszebb épületei közé tatozik a gótikus-viktoriánus Manchester Town Hall (Városháza) és a lenyűgöző Manchester Katedrális. Manchestert több park teszi élhetőbbé, melyek közül a legszebbek és legérdekesebbek a Heaton Park és a Lyme Hall park és hozzátartozó tó. A város ipari örökségének egyik legszebb példája a River Bollin partján elterülő Quarry Bank Mill múzeum, ami egykor textilipari gyárként üzemelt. Ez nem csak rendkívül érdekes tárlatokkal, de csodás kerttel és izgalmas programokkal is várja a látogatóit. Nagyszerű program lehet, akár gyerekekkel is a Museom of Science & Industry (Ipar- és Tudomány Múzeum)  interakítv kiállításainak vagy a Castlefield Urban Heritage Museum ipartörténeti tárlatainak felkeresése is.

A sport szerelmeseinek igazi kuriózumot jelenthet a National Football Museum (Nemzeti Futball Múzeum), melyet ebben a témában a világ legnagyobb és talán legjobb múzeumaként tartanak számon. Ha vásárolni szeretnénk, több bevásárlóközpont közül válogathatunk, legkedveltebb talán a Church Street vagy az Arndale Shopping Complex. Egyetemvárosként pezsgő éjszakai élet jellemzi és széles választékban találni itt hangulatos pubokat, etnikai éttermeket, a legkülönfélébb zenés szórakozóhelyeket és változatos kínálatú piacokat is.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - mellett számos fapados repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Manchesterbe, mint pédául a Ryanair, a Wizz Air, a jet2.com, a Norwegian vagy az Eurowings. Ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a Finnair, a SWISS, az Austrian Airlines vagy  a Brussels Airlines légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Manchester repülőtere, a Manchester Nemzetközi Repülőtér (Manchester Airport (IATA: MAN)) Nagy-Britannia 3. legforgalmasabb reptere és kb. 14 km-re található a városközponttól. Innen busszal és vonattal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Manchester tömegközlekedését jól kiépített villamos (Metrolink), autóbusz és vasúthálózat biztosítja. Napjainkban 2 legfontosabb vasúti pályaudvara a Manchester Victoria és a Manchester Piccadilly. A Manchester Piccadillyről Virgin Trains gyorsjáratok közlekednek Londonba, amelyeknek menetideje mindössze 135 perc. Manchester vasúti- és buszos összeköttetésben áll a környék szinte minden városával és falvával.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Manchester érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Manchester
2018-05-10
2018-05-14
25 763 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-05-10
2018-05-13
27 907 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-04-19
2018-04-21
28 130 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-09-07
2018-09-18
28 338 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-04-05
2018-04-15
31 399 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-04-09
2018-04-13
31 731 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-06-17
2018-06-24
38 944 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-04-19
2018-04-22
42 726 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-05-28
2018-06-03
52 131 HUF/fő-től
Budapest
Manchester
2018-04-20
2018-04-22
26 071 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: