Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Madeira nem csak a világhírű boráról ismert mediterrán sziget. Fedezze fel az "örök tavasz szigetét", ahol mindig kellemes idő van! Ismerje meg a messze földön híres portugál futballista, Cristiano Ronaldo szülőhazáját! Sétálgasson a rendkívül sokszínű és egyedi növényfajtákat is magáénak tudható botanikus kertekben...csodálja meg a madeirahímzés bölcsőjét! Vásároljon olcsó repülőjegyet Funchalba, az Édeskömény-öböl legjelentősebb kikötővárosába!

Turizmus

A mediterrán klímájú Funchal Madeira szigetén található portugál város, a Madeirai Autonóm Régió fővárosa.  Madirea az atlanti-óceáni vulkáni eredetű Madiera-szigetek legnagyobb szigete. Az Afrikai lemezen fekszik, de Porto Santóval együtt politikailag és kulturálisan is Európához tartozik, mint Portugália autonóm régiója. A sziget érdekessége, hogy egykor 2 fővárossal (Machico, Funchal) is rendelkezett, melyeket az első telepesek az Édeskömény-öböl partjánál és a Machico-pataknál alapítottak. A Funchalnak otthont adó öblöt a 15. század elején vették birtokba a portugál hajósok és a partvidéken tenyésző édesköményről (portugálul "funcho") nevezték el. Funchal a sziget déli partjának keleti harmadánál, az ún. Édeskömény-öböl partján és fölötte, a meredek domboldalakon épült. A várost a 16. században a portugálok fontos kikötőjeként tartották számon, ezt érintve szállították Amerikába a cukrot, a rabszolgákat és egyéb kereskedelmi cikkeket. Köszönhetően az Atlanti-óceán kiegyenlítő hatásának a napi és az éves hőingadozás is rendkívül alacsony (a napi hőingadozás egész évben 5 °C körüli, januárban a napi középhőmérséklet mintegy 16 °C, augusztusban mintegy 21 °C), ami miatt Madeirát „az örök tavasz szigetének” is nevezik. Madeira szigetének jelképe a papagájvirág.

Itt született a világhírű portugál futballista, Cristiano Ronaldo is. A sziget húzó gazdasági ágazata a turizmus. Funchal  - és általában véve maga a sziget is -  elsősorban nem a történelmi és kulturális emlékekről híres: legfőbb látnivalója a sziget elképesztően dús és sokszínű növényvilága. A Madeira Természetvédelmi Park szerepel az UNESCO Világörökség listáján is. A sziget flórájával továbbá 3 botanikus kertben és több mesés parkban is megismerkedhet az érdeklődő. Rendkívül látványosak a Madeirán található ún. levadák, azaz öntözőcsatornák, melyek szinte az egész szigetet behálózzák. Ezeket a levadákat napjainkban banánültetvények kiszolgáláára használják. A banán mellett sok szőlőt termelnek a szigeten, amely a híres madeirai bor alapanyaga is. A szigetet többnyire sziklás partvidék jellemzi, így egyetlen fürdésre alkalmas strandja van, a Prainha.

A sziget mindkét, messze földön híres népi iparágát – a kosárfonást és a hímzést — az angol telepesek honosították meg Madeirán. Világhírű az ún. madeirahímzés: az anyagon található pici ólompecsét a kézi munka jelölése, a gépi hímzés tilos. Az itteni jellegzetes építészeti stílus, az ún. Mánuel stílus, a sajátos portugál gótika jegyeit több épületen is megfigyelhetjük. Funchal püspöki székhely, központja a Sé székesegyház, itt kezdődik a Funchal főutcája, az Avenida Arriaga. Annak idején a kalóztámadások ellen erődöt és vastag városfalat építettek Funchal lakói köré, ennek maradványai ma is láthatók.

Gasztronómiai szempontból 2 dologról híres Madeira: az egyik az avinált borból utólagos hőkezeléssel előállított madeira bor, a másik a barnamártásból madeira bor hozzáforralásával készített madeira mártás.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságok köztes kategóriáját képviselő - légitársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Funchal városába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a TAP Air Portugal vagy a Lufthansa légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Madeira repülőtere, a Funchal Repülőtér (Funchal Airport (IATA: FNC), de Madeira Nemzetközi Repülőtérként vagy Santa Catarina Repülőtérként is ismert) nevével ellentétben Machicoban található, Funchaltól 14 km-re északkeletre, Santa Cruz szomszédságában. A legtöbb járat Lisszabonból és Portoból érkezik ide, de Európa főbb városaiból, továbbá Brazíliából, Venezuelából és a Dél-Afrikai Köztársaságból is közlekednek repülőjáratok. A repülőtérről a napi 10-14 alkalommal közlekedő Aerobus járataival juthatunk el Funchal városközpontjába, kb. 30 perces utazással. A busz a legfőbb hotelek mindegyikénél megáll és a sofőrnél is váltható rá jegy.

Tömegközlekedés

Funchalban az erősen tagolt, sokszor meredek terepen épült város szűk, gyakran egyirányú utcáin a legcélszerűbb gyalog közlekedni vagy a város méretéhez képest jelentős, jól kiépített helyi tömegközlekedést igénybe venni. Érdemes tudni, hogy az utasok tájékoztatása sokszor hagy némi kívánnivalót maga után (pl.: a megállók többségéből hiányzik a kifüggesztett menetrend.). A buszok egységes sárga színűek. A taxik jól felismerhetők: sárgák, oldalukon kék csíkkal.
Madeirán egyébként a meredek dombok és szokatlan útkörülmények miatt lakott területen 40 km/h a megengedett sebesség.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Funchal érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Funchal
2018-05-16
2018-05-30
69 400 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-03-03
2018-03-10
70 000 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-02-27
2018-03-06
70 300 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-05-16
2018-05-26
71 100 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-05-20
2018-05-26
71 100 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-05-20
2018-05-27
71 200 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-10-27
2018-11-02
71 400 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-05-12
2018-05-20
71 700 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-11-24
2018-11-30
72 000 HUF/fő-től
Budapest
Funchal
2018-03-11
2018-03-18
72 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: