Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi Skócia fővárosára, a gyönyörű természeti környezettel rendelkező Edinburgh-re? Szívesen élvezné a panorámát az Edinburgh-i Várból vagy a Skót Parlament épületére kíváncsi? Szívesen sétálna a lenyűgöző szépségű Királyi botanikus kertben vagy az egyik leghíresebb állatkertben, az Edinburgh Zooban? Foglaljon olcsó repülőjegyet Edinburgh-be és ismerje meg azt a teaházat és kávézót, ahol a világhírű Harry Potter könyvsorozat első kötete is született!

Turizmus

Edinburgh Skócia fővárosa, egyben 2. legnépesebb városa. A Dél-skót-felföld keleti partján terül el, a Forth folyó deltatorkolatánál, kikötője Leith. Részben vulkanikus eredetű, völgyekkel szabdalt hegyvidéki területen helyezkedik el. A várost 626-ban alapították és a 15. században lett Skócia fővárosa. 4 egyeteme és 5 főiskolája van. A híres, 1583-ban alapított Edinburgh-i Egyetemnek köszönhetően a felvilágosodás korának egyik központja volt. Óvárosa és Újvárosa is az UNESCO Világörökség részét képezi. Köszönhetően különleges természeti adottságainak, kedvező fekvésének, a nagy gonddal őrzött történelmi nevezetességeknek és látnivalóknak, Edinburgh gazdasága elsődlegesen a turizmusra és a kapcsolódó szolgáltatóiparra épül, népszerű célpontja a nemzetközi konferencia- és üzleti turizmusnak is.

A város látképét uralja a Castle Rocknak nevezett bazalttömbre épült gyönyörű, romantikus Edinburgh Castle. A vár egyúttal nemzeti ikon és Skócia legnépszerűbb turistalátványosságainak egyike. Az épület a történelem során különböző funkciókat töltött be: volt erőd, királyi palota, katonai helyőrség, börtön, parlament, ma pedig a skót koronaékszereknek (Honours of Sctoland), azaz a koronának, a jogarnak és a kardnak, valamint a régi skót királyoknak emléket állító Végzet kövének (Stone of Destiny vagy Scone Stone) ad otthont. A vár egyébként többek közt Szent Margitot is védelmezte, aki itt halt meg 1093-ban. A várból ereszkedik alá a várat és a Holyroodhouse (Palace of Holyroodhouse) királyi palotát összekötő Royal Mile (Királyi Mérföld), amelyből kisebb mellékutcák vezetnek le meredeken a hegyoldalról. A mérföldhosszú utcán piactereket és olyan történelmi jelentőségű épületeket láthatunk, mint a Szent Egyed-katedrális (St. Giles Cathedral) és a Bíróság.

A Royal Mile lábánál, a Holyrood parkkal szemben láthatjuk a Skót Parlament (The Scottish Parliament) épületét, amely 8 nemzetközi építészeti díjjal is büszkélkedhet. Az épület látogatható. Számos múzeum közül válogathatunk itt: a vizuális művészetek vezető szervezete Skóciában a Skót Királyi Akadémia (The Royal Scottish Academy), de érdemes felkeresni a Skót Nemzeti Galéria (National Gallery of Scotland) képtárát, a Királyi Múzeumot, az Edinburgh Múzeumot vagy a Skót Nemzeti Múzeumot is, ahol akár James Watt gőzgépét is megfigyelhetjük munka közben.

A 18. században épült városrész, az Újváros egyik legszebb látnivalója a 28 hektáron elterülő Királyi botanikus kert (Royal Botanic Garden Edinburgh). Az arborétum ma a világ egyik legnagyobb rhododendron kultúráját tudhatja magáénak, ugyanakkor a Skóciában honos növényfajokon kívül a világ minden tájáról származó különlegességeket is bemutat. Ebben a negyedben látható a neogótikus, 60 m magas templomtornyot formázó Scott-emlékmű (Scott Monument) is, valamint a világ első (1903) virágórája (Floral Clock). A skót fővárostól 5 km-re található Edinburgh Zoo állatkertet is kár lenne kihagyni, hiszen ez Skócia 2. legnépszerűbb turista látványossága. Az Állatkert 33 hektárnyi dombvidéken terül el, itt található a világ legnagyobb állatkerti pingvinkolóniája, ugyanakkor egyike Európa vezető kutatási, oktatási és természetvédelmi központjainak is.

Az Újváros nyugati oldalához kapcsolódó városrész a West End, Edinburgh pénzügyi, üzleti központja, melyet György-stílusú épületek jellemeznek. Itt szeli át a belvárost a Leith folyó. A Leith kikötőben látványos, nagy forgalmú halpiac működik. Edinburgh-ben van az azóta híressé vált Elephant House teaház és kávézó (30-34 Candlemaker Row), ahol annak idején J. K. Rowling papírra vetette a Harry Potter első részét.

A skót fővárost egész évben élénk kulturális élet jellemzi, melynek gerincét a szinte folyamatosan zajló fesztiválok adják. Kiemelkedő jelentőségű ezek közül a minden év augusztusában megrendezésre kerülő Edinburgh Art Festivall és a The Fringe, amelyet a világ legnagyobb nemzetközi művészeti fesztiváljaként tartanak számon. Szintén híres az Edinburgh Military Tattoo, a várban tartott nagyszabású, tradicionális katonai felvonulás, a Jazz Fesztivál, valamint a Nemzetközi Filmfesztivál is. Edinburgh rendkívül gazdag kulturális létesítményekben és az azok által kínált különféle kulturális programokban is.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin, a Norwegian, az Eurowings és a jet2.com fapados (diszkont) repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Edinburgh-be, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Flybe, a British Airways, az Air France KLM, a Lufthansa vagy a Brussels Airlines légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Az Edinburgh Nemetközi Repülőtér (Edinburgh International Airport (IATA: EDI)) kb. 12 km-re helyezkedik el a városközponttól és Skócia legforgalmasabb reptere. Innen buszokkal, villamossal vagy vonattal kb. 30 perc alatt juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Edinburgh közösségi közlekedését buszok, vonatok és villamosok biztosítják. Leith kikötőjéből kompjáratok közlekednek Belfastba, ugyanakkor nyaranta több óceánjáró hajó egyik megállóhelye is a kikötő.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Edinburgh érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Edinburgh
2018-06-15
2018-06-18
41 195 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-05-15
2018-05-20
47 165 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-06-27
2018-07-02
52 906 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-04-08
2018-04-13
55 400 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-02-22
2018-02-25
57 521 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-05-05
2018-05-10
57 800 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-04-01
2018-04-06
58 300 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-05-15
2018-05-18
58 602 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-05-15
2018-05-19
58 800 HUF/fő-től
Budapest
Edinburgh
2018-05-06
2018-05-11
58 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: