München, Németország repülőjegy vásárlás információk

München több, mint a híres bajor sörök hazája és az Oktoberfesten drindlibe öltözött, sokliternyi búzasörrel a kezükben egyensúlyozó pincérnők látványa vagy a Bayern München focicsapat otthona! A híres sörkertek mellett ismerje meg a bajor főváros lüktető centrumát, a Marienplatzot, látogassa meg a Frauenkirche templomot, aminek bejáratánál otthagyta az "ördög a lábnyomát"! Kóstolja a helyi, finomabbnál finomabb wurstokat és fedezze fel München csodás kastélyait és parkjait vagy a világ legnagyobb technikai múzeumát, a Deutsches Museumot! Foglaljon online repülőjegyet Münchenbe és ízlelje meg az egykori német császári székhely hangulatát!

Turizmus

A németországi München (Munich) Bajorországnak, a legnagyobb német tartománynak fővárosa. A város a tartomány déli részén fekszik és az Isar folyó szeli ketté. Az Isar a belvároson is keresztül folyik. A folyó legismertebb szigete a Múzeum-sziget. München környékén több tó is található (Ammersee, Wörthsee, Starnberger See). München Berlin és Hamburg után Németország 3. és az EU 12. legnagyobb városa, az ország egyik gazdasági, közlekedési és kulturális központja, ugyanakkor Európa egyik legvirágzóbb városa is. A bajor főváros húzó gazdasági ágai közül a legjelentősebb a turizmus, a televízió- és filmipar, az autó- és gépgyártás, az elektronika, a szoftveripar és a biotechnológia. München ugyanakkor Németország egyik jelentős biztosítási központja is, itt található a világ egyik legnagyobb biztosító társasága, az Allianz Biztosító székhelye is. Olyan nagy vállalatok székelnek továbbá Münchenben, mint a BMW, a Siemens vagy a Linde. Érdekesség, hogy New York után Münchenben van a legtöbb könyvkiadó a világon. 1972-ben München adott helyet a XX. nyári olimpiai játékoknak, ami nagyban fellendítette a turizmusát.

München mottója: „Die Weltstadt mit Herz” (azaz "Világváros, amelynek szíve van"). A város elnevezése a német Mönch szóból ered, amely magyarul szerzetest jelent, és aki a város címerében is megjelenik. A város a Müncheni és Freisingi érsekség székhelye. A város története az i. e. 2000-es évekig nyúlik vissza: ezt igazolják az óváros területén talált régészeti leletek, mely alapján München területén már az újkőkor végén is éltek letelepedett emberek. A város alapításáról úgy tartják, a tőle délre található schäftlarni kolostorból érkező bencés szerzetesek voltak, akik szerzetesi központot építettek itt ki.

München híres oktatási központ is és számos felsőoktatási intézménnyel és kutatóközponttal is rendelkezik: a legismertebb a Lajos Miksa Egyetem (Ludwig-Maximilians-Universität, LMU) és a Műszaki Egyetem (Technische Universität München, TUM).

Ha közvetlen járatra várásol repülőjegyet, akár már 1 óra 15 perces repülés után élvezheti München hangulatát! A bajor főváros gyönyörű történelmi belvárossal rendelkezik: központja a Marienplatz (Mária-tér) a régi és az új városházával, közelében München legrégibb templomával a Szent Péter templommal. Sok gótikus városkapu, mint például az Isari-kapu, a Sendlingi-kapu, a Károly-kapu, vagy az Oroszlán-torony is látványos épíményei a városnak. Érdemes megtekinteni az Alter Hof épületet, amely IV. Lajos császári udvara volt a középkorban. A város egyik jelképének számít a Marienplatztól nem mesze található Frauenkirche (Miasszonyunk-templom - Mária-templom) templom.

München nemzetközi szinten is ismert művészeti gyűjteményéről, számos múzeum közül válogathat az érdeklődő. A Múzeum-szigeten található például a Deutsches Museum, a világ legnagyobb technikai múzeuma is.

München csodás parkokkal és zöld területekkel gazdagított város: legrégebbi parkja a reneszánsz kori, királyi rezidenciához tartozó Hofgarten. A városközponttól kiterjedő Englischer Garten területe még a new yorki Central Parknál vagy a londoni Hyde Parknál is nagyobb. A nagy barokk nymphenburgi kastélypark francia stílusban került kialakításra, melyet északról Németország legjelentősebb botanikus kertje a 22 hektáros  Müncheni Botanikus Kert határolja. Az északi határon fekvő schleißheimi kastélypark is megér egy látogatást, ahol 3 kastély is áll. Népszerű zöldterület az Olympia park is, amelyben helyet kapott az Olimpia-tó és az Olimpiai-hegy. A Deutsches Museum szigete és a Flaucher-sziget közötti rész az Isaron folyó kedvelt piknikelő- és fürdőhelye. Innen nem messze, Hellabrunnban található a müncheni állatkert.

A bajor főváros az otthona Németország legsikeresebb és leghíresebb futball csapatának, az FC Bayern Münchennek.

Mint az közismert, a német is egyike a tradicionális nagy sörfőző nemzeteknek. München ezen a téren 3 világrekorddal is büszkélkedhet: egyrészt 6 nagyvolumenű és magas színvonalú sörgyár is székel itt (Hofbräu, Paulaner, Hacker-Pschorr, Löwenbrau, Spaten-Franziskaner, Augustiner), másrészt a Terézia-réten (Theresienwiese) kb. hatmilliós látogatói létszámot produkáló, 1810. óta rendszeresen megrendezésre kerülő Oktoberfest a világ legnagyobb sörfesztiváljának minősül, harmadrészt München óvárosában található a világ leghíresebb kocsmája a Hofbräuhaus. Mindemellett Münchenben számtalan sörkert közül válogathat az ember, ahol többek közt Löwenbräut vagy Hofbräut csapolnak. Érdemes megkóstolni a híres kolbászkákat (wurst), amiket szinte minden utcasarkon árulnak egy-egy standon, de a csülköt és a pereceket is.

A vásárlás szerelmeseinek ajánlott a Maximilianstrasse és a közeli Fünf Höfe felkeresése, amelyek elsősorban a dizájnerek világát képviselik, ugyanakkor a Gärtnerplatz és a Schwabing művészbutikokkal és galériákkal tarkítottak.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető légitársaságok köztes kategóriáját képviselő repülőtársaság - és a Norwegian fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Münchenbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a LOT, a Brussels Airlines, a SWISS vagy az Alitalia repülőtársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

München repülőtere a Müncheni Franz Josef Strauß Nemzetközi Repülőtér (IATA: MUC) 30 km-re északkeletre található a várostól, Freising közelében. Ez Frankfurt után Németország 2. és Európa 7. legnagyobb reptere, a Lufthansa és Star Alliance fő légikikötője. Münchenből a világ számos nagyvárosába repülhetünk, mint például Abu Dhabiba, Atlantába, Bangkokba, Pekingbe, Kairóba, Chicagoba, Dubaiba, Hong Kongba, Los Angelesbe, Mexikóvárosba, New Yorkba, San Fransiscoba, Shanghaiba, Tel Avivba, Tokióba, Torontóba vagy épp Washingtonba.
A repülőtérről a városközponban található vasúti pályaudvar (Munich Central Station) az elővárosi vonat (S-Bahn) S1 és S8 vonalán érhető el, ugyanakkor a Lufthansa is üzemeltet a belvárosba Airport Bus járatokat. Taxival kb. 40 perc alatt juthatunk be a város központjába.

Tömegközlekedés

München nemzetközi vasúti csomópontként is funkcionál. A főpályaudvar, a Munich Central Station (Hauptbahnhof) a városközpontban fekszik, ahonnan számos regionális és távolsági ICE rapid vonat közlekedik az ország nagyvárosaiba. Ide fut be a a Berlin-Frankfurt-München-Innsbruck ICE és a Hamburg-Nürnberg-München-Garmisch-Partenkirchen ICE is. A München-Ausburg-Nürnberg-Berlin, a München-Ingolstadt-Nürnberg-Frankfurt és a München-Stuttgart-Frankfurft-Köln-Dortmund szerelvényei is mind erről a pályaudvarról indulnak. Naponta közlekedik továbbá a TGV München és Párizs között, ugyanakkor Budapestről is kétóránként indul vonat - főként Railjet - a bajor fővárosba.
München másik 2 pályaudvara a München-Pasing és a München Ost (München-Kelet) pályaudvarok.
A városnak fejlett busz, elővárosi vasúti (S-Bahn), metró- és villamoshálózata is van.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással München érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
München
2018-04-20
2018-04-21
46 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-04-21
2018-04-22
46 200 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-05-10
2018-05-14
47 500 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-05-24
2018-05-28
48 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-03-19
2018-03-25
48 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-05-25
2018-06-03
48 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-05-02
2018-05-06
48 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-04-13
2018-04-15
48 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-05-25
2018-06-02
48 100 HUF/fő-től
Budapest
München
2018-04-16
2018-05-16
48 100 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: