Shannon, Limerick, Írország repülőjegy foglalás információk

Régi álma, hogy a romantikus, mindennél zöldebb ír vidéket felfedezze az ország nyugati régiójában? Foglaljon olcsó repülőjegyet a régió repülőterére, Shannonba és ismerje meg a közeli Bunnratty-kastély Folk Parkjának szabadtéri múzeumát vagy Limerick egykori viking város erődítményét! Vegyen részt egy hajókiránduláson a Scattery Islandre, és csodálja útközben a delfineket, vagy látogasson el a világhírű, 200 m magas Moher-sziklákhoz!

Turizmus

Shannon vagy Shannon-város Írországban, annak gyönyörű közép-nyugati régiójában, a Shannon régió szívében, Clare megyében (County Clare) található, közel Írország leghosszabb folyójának, a névadó Shannon folyónak partjaihoz. A város Írország 2. legnagyobb repülőterének, a Shannon Repülőtérnek köszönhetően épült fel az 1960-as években, és csak 1982 óta városi státuszú. Éghajlata óceáni, Clare megyében a rengeteg folyó, tó, egykori mocsaras terület. Ugyan Shannonban nincsenek kifejezett látnivalók, a megye és környék nevezetességei, a gyönyörű zöld ír vidék, a hagyományos kisvárosok és természeti látványosságok innen kiindulva kényelmesen felfedezhetők.

A Shannonhoz legközelebb eső történelmi látnivaló a tőle mintegy kb. 7 km délkeletre található Bunnratty-kastély. A kastély 1425-ben épült, de többségében 15-16. századi bútorokkal van berendezve. Parkjában található Írország egyik legnagyobb attrakciója, a Folk Park, ahol házak, környezet és használati eszközök tökéletes rekonstrukcióján keresztül ismerhetjük meg a 19. századi vidéki és városi ír mindennapokat. A park lényegében egy szabadtéri múzeum, ahol több mint 30 épület, vízimalom, templom, falusi utca, pub, posta, kert és különféle haszonállat látható.

Shannontól kb. 19 km-re keletre található az ország 6. legnagyobb települése, Limerick, az egykori viking város. Limerick megye közigazgatási központja a Shannon folyó torkolatában épült, az Atlanti-óceán egy mélyen a szárazföldbe benyúló öblében. Legfőbb látnivalója az 1200-as évek elején épült János király vár (King John’s Castle) hatalmas normann erődrendszere. Sokáig ez volt Írország legnagyobb erődítménye, mára azonban csak a belső vár maradt meg. Az erődítménnyel szemben, a Shannon folyó túlpartján álló oltárkő egy darabja a vár legnagyobb, 1690-1691-es ostromára emlékeztető egyezség köve. A legenda szerint ezen a kövön írta alá a vár védője, Patrick Sarsfield a katolikusokat jogaikba és földbirtokaikba visszahelyező Limericki egyezményt Orániai Vilmos képviselőjével. Érdemes megtekinteni továbbá a 12. századi St. Mary katedrálist és az 1861-ben épült St. John's katedrálist is. Az ország legnagyobb magán-régiség hagyatéka, a John Hunt Múzeum is Limerickben található. Lenyűgöző látványt nyújtanak továbbá a Shannon folyóra épült kőhidak és vízlépcsők. Limerick egyúttal egyetemváros is, így folyton nyüzsög, sok benne a szórakozóhely, pub.

Shannontól 23 km-re északra érdemes felkeresni Clare megye bájos kis vásárvárosát, Ennist: rendháza 1240-ben épült és egykor több mint 300 ferences szerzetesnek és 600 diáknak adott otthont. Ma már csak maradványai láthatók, az épület nyáron vezetéssel látogatható.

Ennistymon, a Shannontól kb. 47 km-re északnyugatra fekvő cc. 900 fős kis település autentikus ír hangulata miatt kedvelt turista célpont. Fő utcája az üzletek hagyományos kirakatairól híres, a ma is helyi családok tulajdonában lévő kis boltokban pedig helyi termékeket lehet vásárolni. A Cullenagh-folyó feletti híd az, ami meghatározó a város történetében, e köré épült ugyanis a régi Ennistymon, ami a 18. században vált vásárvárossá, és ebben az időben élte fénykorát. Fő látnivalói a történelmi épületek, a színes üzletek és pubok, valamint 5 zuhataga a folyón. Ennistymonba a legjobb a hónap első hétfőjén ellátogatni, akkor tartják a látványos lóvásárt, végighajtva az állatokat az utcákon.

Kb. 62 km-re nyugatra találjuk Shannontól a festői szépségű Scattery Island-et. A Scattery-sziget (Szent-sziget) környéki vizekben a bálnák és a delfinek is gyakran megmutatják magukat, ezért áprilistól októberig delfinnéző kirándulásokra is befizethetünk és elhajókázhatunk a Shannon-folyó torkolatához, ahol a palackorrú delfinek kb. 100 egyedből álló populációja él. Magára a Szent-szigetre is indulnak hajókirándulások, ahol az egyházi épületek valódi komplexuma csodálható meg.

Írország egyik leghíresebb természeti látnivalója, a Moher-sziklák szintén kb. 62 km-re találhatóak Shannontól, északnyugatra. A több mint 200 m magas sziklák a kelta nép szent helyei voltak és egyedülálló jelenségnek számítanak. Az O’Brian-toronyban látogatóközpont várja az érdeklődőket, ahol mindent megtudhatunk a hely történetéről, geológiai adottságairól és állatvilágáról. A toronyból tiszta időben akár Kerry megye hegységeit is látni lehet.

Kár lenne kihagyni a Shannontól mintegy 100 km-re északkeletre fekvő Birr meglátogatását is, ami az egyik legszebb példája a György-korabeli városoknak. Birr egy hibátlan 18-19. századi, elegáns, jól tervezett, tágas elrendezésű település, melynek sugárútjait a fasorok mögött György-korabeli házak szegélyezik. Legnevezetesebb történelmi emléke a vár, ami 14 nemzedéken át a helyi Parsons család tulajdonában volt. Ez idő alatt a család tagjai nagyban támogatták a csillagászat, a botanika, a mérnöki tudomány és a fotográfia fejlődését, ezen tudományokkal maguk is foglalatoskodtak. A birri vár a legrégebb óta lakott ház Írországban.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Több repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Shannonba, mint például az Air France KLM és a British Airways légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről akciós repülőjegyet Shannonba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Shannont, valamint Clare és Limerick megyéket és Írország nyugati régióját a Shannon Nemzetközi Repülőtér (Shannon International Airport (IATA: SNN)) szolgálja ki, amely kb. 4,5 km-re fekszik Shannon városától és kb. 25 km-re Limericktől. Innen busszal juthatunk el Shannonba vagy Limerickbe.

Tömegközlekedés

Shannonban, Limerickben és környékükön a tömegközlekedést buszok és vonatok biztosítják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Cork érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Cork
2018-10-02
2018-10-13
49 500 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-04-10
2018-04-16
87 600 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-06-15
2018-06-19
88 800 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-04-13
2018-04-15
114 500 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-03-30
2018-04-03
117 200 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-03-26
2018-03-28
156 900 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-08-05
2018-08-19
104 900 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-04-28
2018-05-01
116 800 HUF/fő-től
Budapest
Cork
2018-06-02
2018-06-09
121 700 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: