Szingapúr repülőjegy vásárlás információk

Kíváncsi a világ legbiztonságosabb és egyik legmodernebb országára? Szívesen meglátogatná a világ legszebbnek mondott növény- és állatkertjét Szingapúrban? Régi álma, hogy a Gardens by the Bay "szuperfáiról" vagy egy felhőkarcoló panoráma medencéjéből csodálja a város lélegzetelállító látképét? Foglaljon olcsó repülőjegyet Szingapúrba és fedezze fel a világ gasztronómiájának egyik fellegvárát!

Turizmus

Szingapúr az azonos nevű törpeállam fővárosa, a világ egyik kiemelkedő jelentőségű gazdasági központja. Maga a Szingapúri Köztársaság a Maláj-félsziget déli csücskénél elhelyezkedő szigeteken fekszik: a fővárosnak is otthont adó fősziget és még kb. 60 kisebb sziget alkotja. A szigeteket északról Malajzia és a Johor-szoros határolja, délről Indonézia található a közelében. A világ legbiztonságosabb országa és leggazdagabb állama. Itt található a Föld legnagyobb olajfinomító-kapacitása.

Lévén a trópusi övezetben fekszik, átlagosan 23-30 °C közötti a napi hőmérséklete, 85-100% magas páratartalommal. Az esős évszak novembertől januárig tart. Érdekesség, hogy az országnak saját vízforrása alig van, így a sziget egyetlen édesvízkészlete az esővíz, amelyet több víztározó gyűjt össze.

Szingapúr Délkelet-Ázsia legmodernebb nagyvárosa, Ázsia legfontosabb ipari központja, melynek kikötője a világ legforgalmasabbja. A város lakossága kb. 5,5 millióra tehető. Gyorsan fejlődő, tudatosan megtervezett város, mely tökéletes út- és közlekedési hálózatával, modern autópályáival és metrójával, gyönyörűen rendben tartott zöld területeivel, parkjaival, vad dzsungeleivel, állandó hőmérsékletű, kellemes tengerpartjával és a világ 1. légkondicionált utcájával a világ top desztinációi közt szerepel. Szingapúr egyúttal a vásárlók paradicsoma is: itt található a világ egyik legismertebb bevásárló utcája, az Orchard Road. Mivel közlekedés földrajzi szempontból ideális elhelyezkedésű, tökéletesen alkalmas megálló hely Európa, Ázsia és Ausztrália között.

Szingapúrt 1819-ben a brit gyarmati terület kereskedelmi központjaként alapították, melyet függetlenedése után stratégiai jelentőségű kikötője hamarosan a világ egyik legfejlettebb városává tette. A városközpontban a leghatalmasabb bankok és társaságok felhőkarcolói magasodnak a modern sugárutak és üzletek mellett. Az egykori gyarmatosítás jelei ugyanakkor a mai napig felfedezhetők Szingapúrban: a brit építészet jellegzetességei, a kínai negyedek, „Kis India” nevezetű körzet, illetve az Arab Street nevű, mecsetekkel teli muszlim terület is ezekről árulkodnak.

Érdekesség, hogy a városias képet mutató városállamban az eredeti növénytakaróból, a trópusi esőerdőből csekély mennyiség, mindössze 5 % terület maradt meg. Ennek kárpótlásaként hozták létre a világ legszebbjének mondott, páratlan trópusi gyűjteménnyel rendelkező Szingapúri Állat- és Növénykertet.

A Jurong Madár Park tulajdonképpen egy dzsungel a város közepén, ahol függővasúton utazhatjuk végig a hatalmas, 600 különböző madárfaj kb. 9000 egyedének lakhelyéül szolgáló létesítményt. Itt található ugyanakkor a világ legnagyobb emberi kéz alkotta vízesése is.
A Lepkék Parkja, a Rovarok Királysága és az Ócenárium a környék állatvilágának egy-egy részletét mutatja be.

2010-ben Szingapúrban rendezték meg az ifjúsági olimpiai játékokat, illetve 2008. óta Formula 1 verseny futamok helyszíne is.

Egyik legfőbb turista látványosságai közé tartozik a Singapore-folyón lévő, brit gyarmati idők egykori folyami kikötőjeként szolgáló Clarke Quay, ahol a gyarmati időket idéző házikók mára zsúfolt kiülős éttermekként, esti szórakozóhelyekként várják a vendégeket.
Rengeteg természeti és mesterséges látványossággal szolgál a Sentosa-sziget, ahol az egyetlen megmaradt tengerparti erőd, a Siloso-erőd is található.
A fenntartható fejlődés jegyében épült Gardens by the Bay ("Öböl menti kertek") egy 101 hektáron elterülő, elsősorban ökoturisztikai célpont, ahol 2 óriás méretű üvegházzal és 18 mesterséges, napenergiát gyűjtő, éjjel önerőből világító ún. "szuperfával" várják a látogatókat. A szuperfák 25-50 méter magas, növényekkel teleültetett műfák, mely közül 2 fát egy skywalk elnevezésű híddal is összekötöttek. Innen lélegzetelállító panorámában lehet gyönyörködni.
Annak, akit lenyűgöz, ha a város a lábai előtt hever, feltétlen érdemes a Marina Sands Bay szálloda meglátogatása, hogy a 200 méter magasba nyúló tetőről egy 150 méter hosszú infinity (végtelennek tűnő, ún. panoráma) medencében úszkálva élvezhesse a pazar éjszakai kilátást.
Panoráma szempontjából további élménygazdag programlehetőség lehet a Singapore Flyer 165 méter magas óriáskerekének használata, amelyre felülve egy légkondícionált, többszemélyes üvegkapszulából 37 percen keresztül csodálhatjuk a szingapúri építészet és várostervezés remekeit, valamint 45 km-es távolságú környékét.

Szingapúr - lévén multikulturális lakosságú város - a világ gasztronómiájának egyik fellegvára, az ázsiai konyhai örömök helyszíne, tele nyüzsgő utcai kifőzdei árusokkal, éttermekkel, non-stop ételbárokkal. A kínai negyedben például szinte minden háztömb rendelkezik saját food courttal azaz "ételudvarral", ahol több kis konyha választékából lehet csemegézni. Több gasztronómiai fesztivált is rendszeresen megszerveznek, melyek közül a leghíresebb a Singapore Food Festival.

Casino negyeddel és tetőteraszon zajló fergeteges partykkal vonzza a város az éjszakai élet szerelmeseit, míg a relaxációt és mentális feltöltődést a legkülönfélébb wellness spa-k biztosítják.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Minőségi repülős utazást biztosít járataival Budapestről Szingapúrba az Air China, a Singapore Airlihnes, az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, a SWISS vagy az Etihad Airways légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Szingapúr Délkelet-Ázsia legnagyobb légi közlekedési csomópontja, így Európa, a Közel-Kelet, Ausztrália, Új-Zéland, Észak-Amerika és Dél-Afrika is közvetlenül elérhető repülővel a városból.
A város fő nemzetközi repülőtere a 3 terminálos Changi Repülőtér(Changi Airport (IATA: SIN)), amit a "világ repülőterének" is neveznek. A terminálok jól kiépítettek, komfortosak és nagyon dizájnosak: az egyik saját belső kerttel és pillangóparkkal, míg a másik kanapékkal és hangulatvilágítással felszerelt zenesarokkal, vagy épp úszómedencével, jacuzzival és masszázs szalonnal, de akár saját mozival kényezteti az utasokat. Az ingyenes Skytrain vonat mindhárom terminálról könnyen elérhető. Ezen kívül shuttle busszal, elővárosi vasúttal, taxival vagy busszal juthatunk be a városközpontba.

Tömegközlekedés

Az MRT (Mass Rapid Transit) és LRT (Light Rail Transit) vonatok útvonalhálózata biztosítja a városon belüli tömegközlekedés bázisát, mellyel kényelmesen és olcsón utazhatunk Szingapúron belül. Természetesen buszok is közlekednek, de azok lassabbak, így kevésbé kényelmes utazási módot jelentenek.
A Singapore-folyón ún. bumboat hajókkal fizetett, hajós idegenvezetésen is részt vehetünk.
A városban sajnos nincs központi buszpályaudvar, így a különböző busztársaságok helyközi járatai a város különböző állomásairól indulnak és érkeznek.

A Malajziai Vasúttársaság(Malayan Railway or KTMB) közvetlen gyorsvonatokat működtet a maláj johor bahrui JB Sentral vasútállomás és a szingapúri Woodlands Train Checkpoint határállomás között, így gyorsan és kényelmesen utazhatunk innen akár a közvetlenül szomszédos országokba is.
A város 5 kikötője fogad nemzetközi hajókat és kompokat. Kompok közlekednek Szingapúrba például a szomszédos indonéz Riau Islands-be és a maláj Johorba.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Szingapúr érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Szingapúr
2018-04-11
2018-04-24
155 900 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-04-09
2018-04-24
155 900 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-04-01
2018-04-08
156 800 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-10-23
2018-11-09
159 000 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-04-23
2018-05-03
161 900 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-04-18
2018-04-26
162 000 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-06-20
2018-06-30
162 000 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-03-26
2018-03-31
162 100 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-04-02
2018-04-12
162 100 HUF/fő-től
Budapest
Szingapúr
2018-03-26
2018-04-03
162 300 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: