Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Régi vágya, hogy közelebbről megismerje a szárdok kultúráját és gasztronómiáját hazájukban, az olaszországi Szardínia szigetén? Vagy csak a legszebbnek tartott, néhol homokkal borított, néhol sziklás olasz tengerparti strandokat fedezné fel szívesen? Vagy a sziget érintetlen természeti tájait volna kedve megcsodálni? Foglaljon olcsó repülőjegyet Szardíniára és kóstoljon bele a különleges sziget életébe!

Turizmus

Cagliari Szardínia szigetének fővárosa, egyben az azonos nevű megye központja egy különleges autonómiával rendelkező régióban, Olaszországban. Maga Szardínia a Földközi-tenger 2., és Európa 8. legnagyobb szigete, amely Olaszország, Spanyolország, Tunézia és Franciaország (Korzika) között helyezkedik el. Történelme a régészeti leletek alapján egészen az őskorig nyúlik vissza. A sziget területének kb. 80%-a hegy- és dombvidék, melyek nagy része középen található. Egyetlen természetes és több mesterséges tava van. Partjai a déli és nyugati szakaszon homokkal borítottak, míg északon és keleten sziklásak. Szardíniához több kis sziget is tartozik, úgy mint Sant’Antioco, Asinara, San Pietro, Maddalena és Caprera. A sziget őslakosai a szardíniaik vagy szárdok, akik saját kultúrával, nyelvjárással, népviselettel és gasztronómiával rendelkeznek.

A sziget klímája jellegzetes mediterrán, ahol enyhe, csapadékos tél és meleg, száraz nyár a jellemző. A csapadék északon és nyugaton a jelentősebb. A nyári átlaghőmérséklet 35 °C, alacsony páratartalommal. Télen a hegyvidékeken gyakran havazik, és ezeken a részeken nyaranta is ritka a tartós meleg idő. A ritka fajok védelme érdekében számos természetvédelmi területet hoztak létre szerte a szigeten. Kellemes klímájának, varázslatos természeti adottságainak és érintetlen vidékeinek köszönhetően egyre népszerűbb úti cél a turisták körében: nemcsak a tengerparti üdülésre, de kulturális- és lovasturizmusra, túrázásra és vitorlázásra is kiválóan alkalmas. Itt találjuk a legszebb és legtisztább olasz strandokat, de érdemes tudni, hogy a tengervíz csak július és szeptember között kellemesen langyos, előtte inkább hűvös.

Cagliari Szardínia legnagyobb városa, amit a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosának tartanak, és ami magába sűríti a sziget egész történelmét. Lakosainak száma kb. 170 000 fő. Óvárosa bástyákkal körülvett, ahol a fő attrakció a hatalmas, középkori bástyát is magába foglaló Terrazo Umberto kávéházas, teraszos épülete, melynek minden pontjáról más és más panoráma nyílik a városra és az öbölre. Természetesen szép dómmal és érdekes Régészeti Múzeummal is büszkélkedhet a város. Itt láthatjuk továbbá az egész sziget legnagyobb ókori emlékét, az 1500 néző befogadására alkalmas római amfiteátrumot, az Anfiteatro Romanot is.

De számos egyéb látnivaló közül válogathatunk a szigeten. Szardínia legkedveltebb üdülőhelye például az olajültetvényekkel körülvett város, Alghero. Óvárosát 12-14. századi városfal és bástyák veszik körül, látványos dómja van, a Torre la Maddalenától csodás kilátásban lehet részünk, és érdemes a 15. századi, 30 m magasra nyúló Sulis-tornyot is felkeresni. Caprea kis szigetén az olasz szabadsághős, Giuseppe Garibaldi lakóházát láthatjuk. Ha pedig a szárd kultúrát szeretnénk közelebbről megismerni, Castelsardot semmiképp ne hagyjuk ki! Ez Szardínia egyik legszebb és legjellegzetesebb látnivalója, ahol együtt, egy helyen megtalálható minden, ami a szárd világhoz tartozik. Egy parti kiszögellésen fekszik, partjait 3 oldalról is tenger mossa, vára a híres Castel Genovese. Bájos kis tere, szép dómja és kellemes strandja van.

Érdemes felfedezni Szardínián járva a szárd konyha egyedülálló különlegességeit: étkeiken érződik az olasz konyha és a pásztor életmód egyaránt. Kóstoljuk meg a vékony kenyérfélét, a pane carasau-t, a tartalmas leveseiket, az eredetvédett, különféle érlelésű juhsajtokat, a főként bárányból és kecskéből készült húsételeket, a szamárkolbászt és a kiváló halételeket! Sajátos desszertjeiket is érdemes kipróbálni, melyek nagy része mézzel készül, de az archaikus termelésű szardíniai borokat és ízletes likőröket is kár lenne kihagyni! Tradicionális ajándéktárgyaik közül a legjellegzetesebbek a parafából készült termékek.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos fapados légitársaság - mint például az Air Berlin, a Wizz Air, a Norwegian, a Smartwings, a Vueling vagy Eurowings - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Szardínia szigetére, Cagliairba, Algheroba vagy Olbiába. Ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival Szardíniára az Air France KLM, a Czech Airlines, a British Airways, a Lufthansa, a SWISS, az Icelandair vagy az Alitalia repülőtársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Szardíniát 3 nemzetközi repülőtér szolgálja ki: az Alghero-Fertilia Repülőtér (Alghero-Fertilia Airport (IATA: AHO)), az Olbia-Costa Smeralda Repülőtér (Olbia-Costa Smeralda Airport (IATA: OLB)) és a Cagliari-Elmas Repülőtér (Cagliari-Elmas Airport (IATA: CAG)). A repülőterekről vonattal vagy busszal juthatunk el a sziget különböző pontjaira.

Tömegközlekedés

Szardínia jól fejlett közlekedési hálózattal rendelkezik: a sziget összeköttetésben áll a kontinentális Olaszországgal is. Több repülőtéren és kikötőn keresztül közelíthető meg a sziget, valamint modern komphajók közlekednek Szardínia és az olasz félsziget, illetve Szicília legfontosabb kikötői közt. A szigeten belül vonattal és buszokkal közlekedhetünk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Cagliari érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Cagliari
2018-06-09
2018-06-16
74 700 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-08-01
2018-08-08
75 700 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-07-02
2018-07-06
77 000 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-07-07
2018-07-13
79 400 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-07-06
2018-07-20
79 800 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-07-06
2018-07-13
81 400 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-10-08
2018-10-15
82 300 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-10-09
2018-10-16
82 300 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-06-29
2018-07-13
82 800 HUF/fő-től
Budapest
Cagliari
2018-08-11
2018-08-18
84 100 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: