Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Szeretné közelebbről megismerni a szomszédos Kijev kulturális látnivalóit és csodás parkjait?  Szívesen sétálna Kelet-Európa egyik legrégebbi városának történelmi belvárosában, hogy megcsodálja a Szent Szófia székesegyház pazar mozaikjait és aranyszínű hagymakupoláját? Foglaljon olcsó repülőjegyet Kijevbe és látogasson el a varázslatos Marijinszkij-palotába és kertjébe!

Turizmus

Kijev Ukrajna fővárosa, egyben legnagyobb városa. Az ország középső részén, a Dnyeper folyó 2 partján fekszik, északról a Deszna folyó és a Kijevi-víztározó, délről a Kanyivi-víztározó határolja. Lakosainak száma megközelíti a 3 millió főt. Kelet-Európa fontos ipari, kulturális, oktatási és tudományos központja. Kelet-Európa egyik legrégibb városaként tartják számon, amit kb. az 5. században alapítottak a korai keleti-szlávok és hamar jelentős kereskedelmi központtá fejlődött. Napjainkban egyre jelentősebb turista célpont is, ahol gazdag történelmi múlt, az új és a régi keveredése nyűgözi le az utazót.

Éghajlata kontinentális, ahol a telek nagyon hidegek és gyakran havasak, akár -20 °C-kal, a nyarak melegek, és akár a 35 °C-ot is elérheti a hőmérő higanyszála. Kijev híres az indián nyárról: utazásra leginkább a kora őszi időszak ajánlott, amikor kellemesen meleg klíma (20-25 °C) és kevés eső a jellemző.

Az ukrán főváros leghíresebb látnivalói az UNESCO Világörökségi listáján is szerepelnek: a pazar mozaikokkal díszített Szent Szófia székesegyház épületegyüttese és az ukrán ortodox egyház fejének székhelye, világ egyik legkülönlegesebb műemlékegyüttese, a Kijevi Barlangkolostor (Pecserszka Lavra). A Szófia-kolostor aranyozott hagymakupolával díszített, türkiz és fehér színekben pompázó harangtornya Kijev egyik jelképe. Lenyűgöző épület a városban továbbá a 18. századi barokk Mária-palota/Marijinszkij-palota (Mariyinsky Palace) és varázslatosan szép parkja, melyek eredetileg a cári család kijevi rezidenciájául szolgáltak. A számos egyházi látnivaló közül mindenképpen érdemes még felkeresni a Szent Mihály- és a Szent Vlagyimir székesegyházakat is.

Kijevben járva feltétlenül keressük fel az Aranykapu díszráccsal körbevont falmaradványait, ami annak idején a főváros híres főbejárata volt. A várost egykor körülvevő hatalmas földsáncán 3 bástyaszerű kaput nyitottak, ez az 1037-ben épült nyugati kapu volt közülük a legerősebb és legdíszesebb. Nevét onnan kapta, hogy a tölgyfából épült súlyos kapuszárnyakat aranyozott rézlapokkal borították.

Az ukrán főváros legmonumentálisabb és legbizarrabb alkotása a II. világháború hőseinek emlékére 1981-ben emelt Anyaföld-szobor. Ukrajna legnagyobb múzeumának, a Nagy Honvédő Háború Múzeumának vagy más néven Hősi Háború Múzeumának részét képező szobor egy a kardját a magasba emelő nőalakot formáz, és mintegy 102 m magasan emelkedik a város fölé.

Kijevben többszáz étterem, bár és kávézó kínálatából válogathatunk: ne hagyjuk ki a tradicionális ukrán ételek megkóstolását se, úgy mint a varenik (kis, töltött tésztafánk) és a híres ukrán répaleves pampushkivel, azaz fokhagymás-olajos tekercsekkel. Leghíresebb utcája a Khreshchatyk utca, amelyet a hétvégente a forgalom elől is elzárnak, így gyalogosan is felfedezhetjük és élvezhetjük annak számos üzletét, kávéházát, éttermeit és a piacot.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos fapados repülőtársaság - mint például a Wizz Air, az Ukraine International Airline, az Air Baltic vagy az Aegean - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Kijevbe, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Austrian Airlines, az Alitalia, a Brussels Airlines, a Czech Airlines, az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa vagy a LOT légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Kijevbe, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Kijevet 2 nemzetközi repülőtér szolgálja ki: a régebbi a város délnyugati részén, a centrumtól kb. 8 km-re található Zsuljani Nemzetközi Repülőtér (Zhuliany International Airport ((EV)), amely a kisebb, regionális járatokat fogadja, ide érkeznek többek között a Wizz Air repülőtársaság budapesti járatai is. Innen buszokkal és metróval juthatunk a városközpontba. A másik a centrumtól 36 km-re délkeletre megépült Boriszpili Nemzetközi Repülőtér (Boryspil International Airport (KBP)), amit a nemzetközi járatok túlnyomó többsége vesz igénybe. Innen busszal juthatunk be a városközpontba.

Tömegközlekedés

Kijev fő tömegközlekedési eszköze a metró, de buszok, trolibuszok és vonatok is szolgálják a közösségi közlekedést. Egyedi közlekedési eszköze az 1905-ben megnyílt sikló, ami a meredek hegyoldalon, a Dnyeper folyó fölött, a város felső része és az alsó negyed között ingázva szállítja utasait.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Kijev érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Kijev
2018-04-07
2018-04-17
36 000 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-03-01
2018-03-05
38 700 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-03-13
2018-03-16
39 000 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-03-12
2018-03-16
39 000 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-04-06
2018-04-16
48 500 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-05-24
2018-05-28
49 700 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-07-16
2018-07-23
33 200 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-07-21
2018-08-05
33 200 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-03-16
2018-03-18
39 500 HUF/fő-től
Budapest
Kijev
2018-03-31
2018-04-06
39 400 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Edmonton Kanadában található, Alberta tartomány székhelye, mely az Északi-Saskatchewan-folyó partján terül el. Híres gyönyörű folyómenti parkrendszeréről, amely mintegy 100 km hosszan nyúlik el, rekreációs- és különféle tematikus útvonalakkal tarkítva. De itt található Észak-Amerika egyik legnagyobb bevásárlóközpontja is, a West Edmonton Mall, így jelentős bevásárlóparadicsom is. Foglaljon olcsó repülőjegyet Edmontonba és élvezze "Kanada fesztiválvárosának" vibráló kulturális életét, színház- és koncertlehetőségeit, rendezvényeit, sport programjait!

Szocsi a Fekete-tenger partján, a Kaukázus mentén fekvő kedvelt üdülőváros, Oroszország "nyári fővárosa", a "Fekete-tenger gyöngyszeme", az "orosz riviéra". 2014-ben a téli olimpiai játékoknak adott otthont, 2018-ban pedig a FIFA Világbajnokság egyik helyszíne. Foglaljon olcsó repülőjegyet Adler Szocsiba és fedezze fel a város látnivalói mellett a környék természeti szépségeit is!

Régi álma, hogy Dél-Egyiptom egyik legnépszerűbb úticélját, Luxort felkeresse? Szeretné a Luxori templom és a Karnaki templomrendszer vörös gránitból faragott fáraó szobrait, a fehér mészkőből vájt hatalmas oszlopait, a falakat borító vésetek képeit és hieroglifáit személyesen is megcsodálni? Vagy a világhírű Királyok Völgyének ókori sírkamráiban és sziklái közt sétálgatna? Foglaljon olcsó repülőjegyet Luxorba és ismerje meg a város régies, arab jellegű, szűk utcácskáit, vályogházait, az elmaradhatatlan piacot és bazársort!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: