Palermo, Szicília repülőjegy foglalás információk

Régi álma, hogy megismerje Szicília székhelyét, a mind az épített örökségében, mind a helyiek életvitelében megnyilvánuló különleges, észak-afrikai és dél-európai hangulatot ötvöző Palermót? Fedezze fel a kikötő híres szabadtéri piacait és street food kínálatát vagy másszon fel az Etna vulkán kráteréhez! Foglaljon olcsó repülőjegyet Palermóba és látogassa meg a környék szép és híres nevezetességeit is!

Turizmus

Palermo az olaszországi autonóm régió, Szicília székhelye és legnagyobb városa. A sziget északnyugati részén fekszik, a Tirrén-tenger partján, egy öbölben. Vidékének történelme egészen az őskorig nyúlik vissza, barlangrajzokat, csontmaradványokat és eszközöket is találtak itt a régészek, melyek a mezolitikumi és a paleolitikumi időkből származnak. A 2 kontinens között elhelyezkedő sziget stratégiai elhelyezkedése miatt mindig is a nagyhatalmak első számú célpontja volt.Történelme során sokan harcoltak a területért, egykor jelentős föníciai kereskedelmi kikötőváros volt, de állt a punok, az ókori görögök, a rómaiak, az arabok, a normannok és a Német-római Birodalom fennhatósága alatt is. Napjainkban egy egzotikus, kicsit afrikai hangulatú, kissé talán kaotikusnak mondható, különleges hangulatú város. Egykori tündöklése mára megkopott, a szép látnivalók és a patinás pompa mellett romos részekkel, zsúfoltsággal, szegénységgel, sőt, kifejezett nyomornegyedekkel is találkozni itt.

Palermo építészeti látnivalókban rendkívül gazdag, az európai normann építészet fő központja. Legfigyelemreméltóbb nevezetessége a Palazzo dei Normanni és a Capelle Palatina. Előbbi, a 9. századi arab palota Európa legöregebb királyi palotájának mondható, melyet a 12. században alakították át a normann királyok igényeinek megfelelően. Egykor Szicília normann uralma alatt volt a királyok palotája, napjainkban pedig - 1947 óta - Szicília regionális parlamentjének a székhelye. A palazzo földszintjén található az épület egyik legszebb része, a Capella Palatina, vagyis az udvari kápolna. Lenyűgöző belső terében az arab és a nyugati hatások is megfigyelhetők, itt láthatók a világ legszebbjei közé tartozó, konstantinápolyi művészek által készített mozaikok és római oszlopok.

Több király és császár síremlékét őrzi a monumentális palermói székesegyház, amely egykor muzulmán mecset volt, amit 1135-ben alakították át keresztény templommá. 12. századi állapotából ma már nem sok látszik, itt-ott azért megfigyelhetők az eredeti normann építészeti jegyek. Számtalan bővítés, módosítás, és restaurálás után a 18. századra alakult ki mai formája. Tornyából pazar kilátást élvezhetünk a városra, előtte szépen kialakított kert díszeleg.

A város központjában áll a kívülről talán jelentéktelennek tűnő, belülről azonban annál lenyűgözőbb Matrorana templom. A hivatalos nevén Santa Maria dell'Ammiraglio néven ismert templomban eredeti 12. századi, bizánci aranymozaikokat láthatunk. A Piazza Pretoria 16. századi, szép szökőkútjáról, a Fontana Pretoriáról nevezetes. És Palermoban található Olaszország legnagyobb, egyben a párizsi és a bécsi után Európa 3. legnagyobb operája, a Teatro Massimo.

Érdemes hűsítő sétát tenni a trópusi és szubtrópusi fákkal, növényekkel, kaktuszokkal, kis tavacskákkal és szobrokkal díszített, 30 hektáron elterülő Orto Botanico kertben. A botanikus kert fái között papagájok is láthatók. Egyedi és rendkívül bizarr látványosságai Palermonak a Catacombe dei Cappuccini, vagyis a Kapucinus katakombák. A Via dei Cappuccinin lévő kapucinus kolostor labirintusszerű pincéiben koporsókat, fölöttük pedig (1881-től) falra aggatott, természetesen mumifikálódott, ruhás holttesteket láthatunk. E különös "temetkezési" szokás 8000 szárazmúmiát hagyott hátra.

A városban komoly kultúrája van a piacoknak, ahol vasárnap kivételével mindennap hatalmas választékkal, friss és szép áruval várják a vásárlókat. 3 nagy szabadtéri piaca közül a Vucciria és a Ballaró húspiac kihagyhatatlan élmény.

De nem csak templomairól és építészeti emlékeiről híres a kikötőváros, hanem kiváló ételspecialitásairól is, amit a vendéglőkön túl nagyszerű street food árusok is kínálnak. Kóstoljuk meg a népszerű szicíliai rizsgombócot, az arancinit, amit valamilyen hússal vagy bacon szalonnával töltenek meg. Helyi különlegesség továbbá a pannela (pépesített, sült csicseriborsós lepény), a pizza helyi változata, a sfinzione (paradicsomszósz, sajt, hagyma és szardella vastag, puha tészta-alapon), a különböző, gazdagon megrakott szendvicsek és a ricottás cannoli. Szórakozás szempontjából a legélénkebb esténként a Champagneria városrész, amelynek borozóiban, bárjaiban a helyiek is szívesen töltik az idejüket.

Rövid buszozással elérhetjük a Mondello nevű kis falut, melynek szép, hosszú, 2 szikla közt elterülő homokos partja remek strandolási, vízi sportolási lehetőségeket nyújt. Szicília kétségtelenül egyik legnagyobb attrakciója a 3300 m magas, ma is aktív Etna tűzhányó. A vulkánhoz érdemes egynapos kirándulást tennünk, amelynek 2000 méteres magasságig felvonóval is felmehetünk, majd a további szakaszhoz különböző alternatívák közül válogathatunk: gyalog vagy dzsippel egészen a kráterig is eljuthatunk. Palermóból további szép kirándulási lehetőségek is adódnak, úgy mint Ustica, Cefalú vagy Monreale.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Norwegian és a Vueling fapados (diszkont) repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Palermóba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a Lufthansa, a SWISS vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Palermo Nemzetközi Repülőtér (Palermo International Airport (IATA: PMO)) 32 km-re nyugatra található a városközponttól, Punta Raisiben. Innen vonattal és busszal juthatunk el Palermo belvárosába.

Tömegközlekedés

Palermo tömegközlekedését a városon belül buszok, a városon kívül buszok és vonatok biztosítják. Rendszeres kompjáratok közlekednek ugyanakkor Palermo és számos nagy kikötő közt, mint például Genova, Nápoly, a máltai Valletta vagy Tunisz között.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Palermo érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Palermo
2018-10-03
2018-10-07
29 801 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-09-12
2018-09-16
32 314 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-09-16
2018-09-20
34 584 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-09-19
2018-09-23
34 736 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-08-30
2018-09-02
44 052 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-04-26
2018-04-29
46 653 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-11-03
2018-11-10
55 100 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-06-03
2018-06-10
56 100 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-05-17
2018-05-21
57 000 HUF/fő-től
Budapest
Palermo
2018-05-04
2018-05-23
58 100 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: