Tirana, Albánia repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi Albánia fővárosára, Tiranára? Szívesen sétálna a központi téren és fedezné fel sorra a legfőbb történelmi és kulturális látnivalókat? Jó volna belekóstolni a kicsit olaszos, kicsit keleties hangulatvilágba, a mediterránnal ötvözött balkáni életérzésbe és élvezni az albánok híres vendégszeretetét? Vásároljon olcsó repülőjegyet Tiránába és élvezze a Dajti-hegyre felvivő libegőn utazást és a hegycsúcsról nyíló kilátást!

Turizmus

Tirana Albánia fővárosa, egyben az ország legnépesebb városa, mely Albánia központi részén, az Adriai-tengertől 35 km-re, az 1613 m magas Dajti-hegy lábánál, a Lana és a Tirana folyók partján fekszik. Az ország gazdasági, kulturális és politikai központja, egyetemváros, ugyanakkor katolikus és ortodox érseki székhely, hagyományosan muzulmán kulturális központ. Éghajlata nedves szubtrópusi, ahol a nyár száraz és meleg, a tél pedig enyhe.

Területén már a neolitikumból származó emberi megtelepedésre utaló nyomokat is találtak. 1431-ben került török hódoltság alá, de tényleges megalapítása a környék földesurának, Sulejman Mulleti pasának a nevéhez fűződik, aki 1614-ben fektette le a városi lét alapjait: bazárt, mecsetet és török fürdőt építtetett, valamint sikeres perzsiai hadjárata emlékére elnevezte a várost Tehrannak. Köszönhetően annak, hogy jelentős karavánutak metszésében feküdt, egészen a 19. század elejéig háborítatlanul és rohamosan fejlődött: tucatnyi kézműves-manufaktúra telepedett itt le, a városka híres volt kelmegyártó, bőrfeldolgozó, fazekas- és kovácsiparáról, ezüst- és aranyműveseiről. 1925-ben lett az ország fővárosa. Tirana ad otthont Albánia első, 1957-ben alapított felsőoktatási intézményének, a Tiranai Egyetemnek is. A 2000-es években kezdett újra lendületes fejlődésbe a főváros, amikor is az egykori szocialista, szürke tömbházakat a szivárvány színeire kezdték festeni és egyre több zöldfelület is helyet kapott.

Tirana hangulata alapvetően keleties, kicsi olaszos beütéssel, bár a városképet nagyban meghatározzák a posztkommunista épületek is. Kellemesen keveredik benne a mediterrán életérzés a balkáni hangulattal, az albánok pedig híresek vendégszeretetükről. Legnépszerűbb látnivalója a központi elhelyezkedésű Szkander bég tér (Sheshi Skënderbeu) az annak központi helyén álló Szkander bég lovas szoborral. A főteret kormányzati épületek övezik, de e köré csoportosul a legtöbb nevezetesség is. Érdemes megtekinteni az 1789–1821 között épült Et’hem Bey-mecsetet (Xhamia e Et’hem Beut) a világ legkisebb Koránjával, az Opera épületét és a közeli, 1821–1830 között emelt, 35 m magas Óratornyot (Kulla e Sahatit) is. De itt találjuk a Nemzeti Könyvtárat és a Nemzeti Történeti Múzeumot is, melynek homlokzatát 1981-ben készült szocialista-realista mozaikok díszítenek. A főváros keresztény templomai közül kiemelendő az ortodox Szent Prokop-templom és a Ferenc József által építtetett katolikus Szűz Mária-templom. 2001-ben készült el az ország legnagyobb temploma, a római katolikus Szent Pál-templom.

Az Enver Hodzsa Emlékmúzeum piramisszerű épületében ma a Nemzetközi Kulturális Központot találjuk. A főváros jelentősebb gyűjteményét őrzi még a Természettudományi Múzeum és Képzőművészeti Galéria is. De Tiranában, a Dajti-hegy gyomrában kapott helyet Albánia legbiztonságosabb és legnagyobb bunkere is, a Bunk'Art. Az 1978-ban felavatott, 5 szintes, a föld alatt 100 méterrel elhelyezkedő komplexum 106 szobával rendelkezik. Bizonyos részei látogathatóak, benne kiállítási tér is kialakításra került, ahol fegyvereket, egyenruhákat, térképeket és korabeli dokumentumokat vehetünk szemügyre. Nem messze a nagy bunkertől találjuk a libegő, azaz a Teleferiku épületét. Így egy nyári, forró napon a pálmafák mellől akár 15 percnyi libegőzés után kellemesen hűvös hegyvidékre, a Dajti-hegy tetejére juthatunk, télen pedig a mediterrán telet igazi havas, hegyi télre cserélhetjük le percek alatt. A városközponton kívüli részeken érdemes felkeresni az 1816-ban épült Kapllan pasa türbéjét (Tyrbja e Kapllan Pashës) és a Tímárok hídja (Urë e Tabakëve) névre hallgató 18. század kis kőhidat is.

Tiranában számos bár, klub és szórakozóhely várja az esti kikapcsolódásra vágyókat. A Blloku például igen közkedvelt szórakozónegyed, tele éttermekkel, bárokkal és kaszinókkal. Kár lenne kihagyni ugyanakkor az Új piacon (Pazari i Ri) való vásárlást és a Nagy Park (Parku i Madh) árnyas fái alatt tett kellemes sétát is.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Aegean és a Smartwings fapados (diszkont) repülőtársaságok mellett számos légitársaság kínál olcsó repülőjegyet Budapestről Tiranába, mint például az Adria Airways, az Austrian Airlines, az Air France KLM, az Alitalia, a Czech Airlines, a Pegasus Airlines, a Lufthansa vagy a Turkish Airlines légitársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Tiranát a Nene Tereza/Teréz Anya Nemzetközi Repülőtér (Tirana International Airport Nënë Tereza (IATA: TIA)) szolgálja ki, amely a városközponttól 17 km-re északnyugatra található. Innen express buszokkal juthatunk be a főváros központjába.

Tömegközlekedés

Tirana tömegközlekedését autóbuszok biztosítják, a főváros nem rendelkezik vasúti összeköttetéssel.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Tirana érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Tirana
2018-06-02
2018-06-06
58 600 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-06-18
2018-06-24
73 200 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-06-23
2018-06-30
74 900 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-07-04
2018-07-08
74 900 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-07-03
2018-07-10
74 900 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-07-28
2018-08-01
76 900 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-04-26
2018-05-01
77 700 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-07-01
2018-07-08
80 900 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-07-28
2018-08-02
85 500 HUF/fő-től
Budapest
Tirana
2018-07-14
2018-07-21
85 600 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: