Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi rá, milyen egy igazi kínai megaváros? Szívesen barangolna Csungking felhőkarcolói és a belváros dimbes-dombos, lépcsős, kanyargós utcácskáin és bevásárlónegyedeiben? Vagy a Pipasan-hegy parkjából és kilátó pavilonjából csodálná a panorámát? Vásároljon olcsó repülőjegyet Csungkingba és keresse fel a lenyűgöző dazui sziklatemplomot és sziklaszobrokat is!

Turizmus

Csungking (Chongqìng) Kínában, a Jangce-folyó és a Jialing-folyó találkozásánál fekvő, kb. 32 milliós lakosságszámú megaváros. Belvárosa a 2 folyó által határolt dombos félszigeten terül el, melyet a folyókon túl hegyek vesznek körül. A város és környéke tehát hegyes-völgyes, területén számos természeti- és kulturális érték, rendkívül gazdag élővilág található. Fontos kereskedelmi csomópont. Itt töri át a Jangce-folyó a Szecsuáni-medencét övező hegységet, a híres Három-szurdokon keresztül, ennek köszönhetően a Három-szurdokba vezető hajóutak többsége is innen indul. Csungking egyik jellegzetességét a nagy szintkülönbségek és a hegyoldalakon kanyargó lépcsős utcák adják. A régészeti leletek szerint területén már az ó- és újkőkorban is éltek emberek.

Éghajlata szubtrópusi monszun, Kína 3 legforróbb nyarú városainak egyike. A nyár tehát rendkívül meleg (40 °C), a tél enyhe (4 °C). Gyakori a köd, a szemerkélő eső és jellemző a magas páratartalom. Egy évben kb. 100 nap van, amikor a várost köd borítja.

Annak ellenére, hogy ősi kínai település, igazán régi emlékekkel nem igazán büszkélkedhet a város. Attrakciói közé elsősorban a belváros dimbes-dombos, kanyargós utcácskái, sikátorai és hangulatos bevásárlónegyedei tartoznak, ugyanakkor találunk itt viszonylag új építésű múzeumokat, épületeket, emlékműveket és gyönyörű szép parkokat, amik látogatásra érdemesek. A belváros központjában láthatjuk a II. világháborús győzelem emlékére épült Óratornyot. Csodálatos kilátásban lehet részünk a város több pontjáról, mint például a Pipasan-hegy (Naspolya-domb) parkjának Hongxin pavilonjából, mely a belváros legmagasabb pontján (208 m) található.

A Pipasan-hegy lábánál található ugyanakkor a Csungking Múzeum is, ahol több, mint 40 kiállítótermen keresztül ismerkedhetünk a környék 3000 éves történetével a Pa Királyságtól kezdve egészen az Új Kína megteremtéséig. A leghíresebb emlékei a 70-es években talált dinoszaurusz-maradványok. Csungking legfőbb szimbóluma a Ming- és Csing-kori palotaépítészet stílusában elkészült épületegyüttes, az akár 4000 fő befogadására is alkalmas Nagy Népi Gyűlés Csarnoka. A nyugati külvárosban egy modern állatkertet is találunk, ahol olyan különleges élőlényekkel is találkozhatunk, mint az óriáspanda vagy a rendkívül ritka Dél-kínai tigris.

A modern kor előtti Kína életébe a Csungkingtól 14 km-re található ősi faluban, a porcelánművészetéről híres Ce Csi Kou kikötőben nyerhetünk bepillantást. A település 1700 éves múltra tekint vissza, épületeinek többsége Ming- és Csing-kori. Napjainkban kiemelt turistaközpont, ahol több, mint 100 teaház és számtalan művészeti bolt kínálja portékáit. Csungking és környéke gazdag hőforrásokban is. A belvárostól 26 km-re található a Déli Hőforrások parkja (Nan Vencsüan). Érdemes felkeresni továbbá az Északi Hőforrások parkját (Pej Vencsüan) is a Csialing-folyó nyugati partján, a Csinjün-hegy lábánál, a várostól 51 km-re. A park legrégebbi épülete 1426-ból származik: láthatunk itt templomépületeket, ősi fákat, virágoskerteket, halastavakat és hőforrásokat. Összesen 10 melegvizű (37-39 °C-os) hőforrás található a parkban, melyek gyógyvizében akár fürödni is lehet.

Ugyan Csungkingtől kb. 4 órányi buszozással érhető el, megéri az utazás, hiszen lélegzetelállító élményben lehet részünk, ha a Dazu megyében található sziklafaragványokat felkeressük. A megyében mintegy 40 helyszínen találunk sziklába vájt buddhista barlang szentélyt vagy sziklába faragott domborművet. Az összesen mintegy 50.000 szobor és sziklatemplom a kínai sziklaszobrászat kiemelkedő műveit képezik és a 10-13. századból származnak. A dazui sziklafalakba faragott figurák közt a buddhizmus, a taoizmus és a konfucianizmus alakjai egyaránt megtalálhatóak. A sziklatemplom legszebb művei közé tartozik az 5 m magas és 31 m hosszan elnyúló Ezerkarú Buddha szobor. A dazui alkotások jó része az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos repülőtársaság kínál minőségi repülős utazást és olcsó repülőjegyet Budapestről Csungkinbe,  mint például az Air China, a China Southern Airlines, a Xiamen Airlines, az Air France KLM, a Lufthansa, a Finnair, az Aeroflot vagy a Cathay Pacific Airways repülőtársaság is. A felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Csungking Jiangbei Nemzetközi Repülőtér (Chongqing Jiangbei International Airport (IATA: CKG)) kb. 21 km-re északkeletre található a várostól, Lianglu városkában. Innen busszal juthatunk be Csungking városközpontjába.

Tömegközlekedés

Csungking tömegközlekedését buszok, vonatok, Sky Train és metró biztosítják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Csungking érkezéssel oda-vissza útra

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: