Lanzarote, Kanári-szigetek, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Szeretne egy igazán kuriózumnak számító helyen feltöltődni? Ismerje meg a Kanári-szigetek legészakibb szigetét, a vulkánokban gazdag Lanzarote szigetét! Kerüljön igazán közel egy aktív vulkán kráteréhez, vegyen részt csodálatos barlangtúrákon, szörfözzön vagy búvárkodjon az Atlanti-óceánban! Foglaljon olcsó repülőjegyet Lanzarote szigetére és vegyen részt egy izgalmas, tengeralattjárós víz alatti szafarin!

Turizmus

Lanzarote az Atlanti-óceánban fekvő, vulkáni eredetű Kanári-szigetek 7 nagy szigetének egyike, azok közül a legidősebb és a legkeletebbre, legészakabbra fekvő sziget. A Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek egyik karakteres tagjának lakossága kb. 125 ezer fő, 7 községe van, fővárosa Arrecife. Központi tájait közel 300 tűzhányó teszi változatossá, ezért „száz vulkán szigetének” is hívják, felszíne erősen tagolt és itt hullik a szigetek közül a legkevesebb csapadék. A sziget területe 846 km², hossza 60 km, szélessége 12 km. Partvonala 213 km, ebből strandolásra mindössze 16,5 km (homokos 10 km) alkalmas, a többi sziklás. Az egykori vulkánkitörések az egész sziget arculatát meghatározzák, annak nagy részét máig terméketlen, megszilárdult láva borítja, a tengerpartokat pedig többnyire nem fehér vagy sárga homok borítja, hanem jellemzően fekete.

Igazi ínyencségeket és különlegességeket kínáló sziget, ami nem a megszokott pálmafás, homokos strandos, tömegturisták által kedvelt nyaralóhely: vadromantikus, sokszor holdbéli vidékre emlékeztető érintetlen természeti tájak jellemzik, idegenforgalmi kínálatát pedig inkább az egyedibb dolgokra nyitott, környezetbarát aktív turisták méltányolják, akik számára izgalmas program lehet a kerékpározás, vitorlázás, vulkán- vagy barlangtúra és a helyi borokkal bortúrákon való ismerkedés. Érdekesség, hogy a szigeten a fejlesztések és építkezések során is tudatosan megőrizték a természet alkotásait, így például a villanyvezetékek a föld alatt futnak, a különleges építmények pedig teljes összhangban vannak a környező természettel.

Lanzarote szigete az UNESCO nyilvántartása alapján bioszféra-rezervátumnak minősül. Az utolsó vulkánkitörés 1824-ben volt itt. Nemcsak domborzati formái különlegesek, de élővilága is, melyek védelmére hozták létre az 51 km²-es Timanfaya Nemzeti Parkot, mely a sziget egyik legfőbb látványossága. A sziget délnyugati részén elterülő nemzeti park a „Tűzhegyek” (Montañas del Fuego) környékén található, a „holdbéli tájat” a legnagyobb, 1730–1736 közötti vulkáni kitörés-sorozat hozta létre, amikor több, mint 100 vulkán tört ki. A nemzeti park csak szervezetten látogatható! Mindenképpen érdemes a parkot felkeresni, hiszen ennél közelebb aktív vulkánhoz nem igen kerülhetünk: még a látogatóközpont előtt heverő kavicsok is olyannyira felmelegednek a mélyben zajló intenzív folyamatoknak köszönhetően, hogy szinte égetik az ember kezét. A rövid vulkáni körút után jóleshet megpihenni a látogatóközpont éttermében, ahol egy mélybe vájt, kúthoz hasonló építmény szolgál kemenceként, a tetején lévő grillrácson pedig frissen sülnek a különböző húsok, halak és egyéb finomságok.

A másik népszerű nevezetesség a szigeten a Lago Verde, azaz a Zöld Lagúna El Golfo nevű halászfalu közelében. A lagúna egy vulkáni kráter félkör alakú maradványa és fekete, illetve vörös lávakövek veszik körül. Látványos zöld színét a különleges mikroorganizmusoknak, vulkáni ásványoknak és az óceán vizének köszönheti. A Jameos Del Agua és a Cueva de Los Verdes 2 vulkánikus barlang, amelyek részei a föld leghosszabb lávacsatornájának, a Tunnel of Atlantisnak. A barlangok szervezett túra keretében látogathatók, a túra végén pedig különleges fényjátékban is részünk lehet. De van itt különleges kaktuszkert is, a híres művész, Cesar Manrique tervezte különleges "amfiteátrum", a Jardin de Cactus, ahol a világ minden tájáról származó, több mint 1000 kaktusz látható.

A szörfösök paradicsomának a sziget északnyugati része mondható, a legideálisabb Famara környéke, ahol számos szörf-kölcsönző és oktató is várja a sportolni vágyókat. Ha viszont búvárkodni szeretnénk, a déli oldalon találni a legmegfelelőbb merülőhelyeket, mint például a Playa Blanca és Puerto del Carmen környéke. A víz alatt látni itt roncsokat, és üregeket, sőt, az egyik legfurcsább cápafaj, a tenger fenekén békésen pihengető angyalcápák egyedeivel is közelről találkozhatunk.

Vulkáni sziget létére azért akad Lanzarote szigetén is aranyhomokú strand: a Papagayo-fok paradicsomi tengerpartjának 2 kilométerén aranyszínű homok és kék víz csábítja a strandolni vágyókat. Sőt, igazi tengeralattjárón utazva akár tengeri szafarira is befizethetünk, amely során 30 m mélyre merülve csodálhatjuk meg az Atlanti-óceán különleges élővilágát.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Wizz Air fapados (diszkont) repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Lanzarote szigetére, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air Berlin, az Aer Lingus, a British Airways, az Iberia vagy az AirFrance KLM légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Lanzarote szigetének nemzetközi reptere az Aena Nemzetközi Repülőtér (Aena International Airport (ACE)), ami Arrecifétől 5 km-re nyugatra található. Innen buszokkal juthatunk el a sziget különböző településeire, nyaralóhelyeire.

Tömegközlekedés

Lanzarote szigetén belül buszokkal és taxival közlekedhetünk, illetve természetesen számos helyen tudunk autót is bérelni. A szigetek közt hajóval/komppal és repülővel tudunk közlekedni.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Milánó
2018-04-06
2018-04-06
12 538 HUF/fő-től
Budapest
Brüsszel
2018-04-13
2018-04-17
15 005 HUF/fő-től
Budapest
Prága
2018-04-27
2018-04-29
15 124 HUF/fő-től
Budapest
Nürnberg
2018-03-29
2018-04-02
15 180 HUF/fő-től
Budapest
Berlin
2018-04-09
2018-04-14
16 952 HUF/fő-től
Budapest
Korfu
2018-04-12
2018-04-17
17 213 HUF/fő-től
Budapest
Santander
2018-06-04
2018-06-08
19 988 HUF/fő-től
Budapest
Pisa
2018-04-16
2018-04-17
20 555 HUF/fő-től
Budapest
Varsó
2018-06-02
2018-06-03
21 356 HUF/fő-től
Budapest
Velence
2018-03-24
2018-03-28
22 692 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: