Sanghaj, Kína repülőjegy foglalás információk

Szívesen felfedezné a Kelet Gyöngye névvel is gyakran illetett kínai nagyvárost, Sanghajt? Jó volna a békés és varázslatosan szép Örömök Kertjében sétálgatni vagy a világ egyik legmagasabb felhőkarcolójának, a Shanghai Towernek a tetejéről élvezni a panorámát? Foglaljon olcsó repülőjegyet Sanghajba és élvezze az autentikus kínai konyha étkeit az óváros tradicionális családi éttermeiben vagy az éjszakai piac wok-ételbárjaiban!

Turizmus

Sanghaj (Shanghai) Kína legnagyobb ipari városa, a Jangce folyó torkolatvidékén, a Huangpo nevű kis mellékfolyó 2 partján, a Kelet-kínai-tenger középső partszakaszán fekszik. A tartományi jogú város a Távol-Kelet egyik jelentős gazdasági és pénzügyi központja, emellett Kína egyik legfontosabb idegenforgalmi centruma is. Sanghaj napjainkban az egyik legfejlettebb és legnagyobb város Kínában, de a világon is az egyik legnagyobb metropolisznak számít. 2010-ben a világkiállításnak adott otthont. A "Kelet Párizsának" vagy "Kelet Gyöngyének" is nevezik. A mai város területén lévő egykori mocsaras vidéken lévő települések nyomai még az i.e. 4. évezredből valók.

A Huangpu-folyó 2 részre osztja a várost: a Puxira, a nyugati oldalon lévő régi és a Pudongra, a keleti részen épült új városra. Sanghaj éghajlata szubtrópusi monszun, ahol a telek (decembertől februárig) hűvösek, sőt olykor fagyosak és szárazak, míg a nyarak (július és augusztus) forróak, fülledtek és csapadékosak. A tavasz és az ősz mérsékelten meleg, leginkább ilyenkor érdemes felkeresni a várost.

Sanghaj nem csak komoly gazdasági jelentőséggel bír, de minden modern kínai kulturális mozgalomnak is a kiindulóhelye volt. Innen indult útjára a kínai filmgyártás is. A városképet figyelve megállapítható, hogy kevés a régi épület, azok legnagyobb része a 19. században, még inkább a 20-21. században épült. Az 1990-es években gombamód kezdtek kinőni a városban a földből a felhőkarcolók. A Pudong kerület és pénzügyi negyed maga a modern csoda, ahol az égbenyúló felhőkarcolók nyűgöznek le. Napjainkban mintegy 40.000 felhőkarcolót tudhat Sanghaj magáénak, többet, mint New York. 2016 óta a város legmagasabb épülete a 632 m magas Shanghai Tower. Az emblematikussá vált torony kilátójából pazar kilátást élvezhetünk.

Az óvárosban sok látnivaló akad. A központi épületegyüttest, az 1403-ban épült „Városvédő Istenség templomát” (Csenghuang Miao) az óváros észak-keleti részén találjuk. A templom neve az azt körülvevő, százéves épületekkel is tarkított kereskedelmi központ elnevezése is. A közelében egy tó is látható, melynek közepén emeletes pavilon és hozzávezető híd díszeleg. A tó mögött terül el Sanghaj legrégebbi parkja, a békét és nyugalmat sugárzó "Örömök kertje" (Yùyuán). Az óváros észak-nyugati részén áll a Jáde Buddha temploma, melyben egy-egy hatalmas, jádekőből kifaragott ülő és fekvő Buddha szobrot csodálhatunk meg.

A Xuhui kerület olyan, mintha az 1920-as évekbe csöppennénk, amely egyébként egyre szaporodó üzleteivel vásárlóközponttá kezd alakulni. A Nanjing út, a világ egyik legforgalmasabb bevásárlóutcája, ahol csillogó üzletházak, tradicionális selyem- és porcelánüzletek és utcai művészek forgataga vár. Ha pedig minden korszakból szeretnénk látni a legfontosabb kínai történelmi emlékeket, a Sanghaj Múzeumban a helyünk, amely "a múzeum" Kínában és amelynek kiállításain a bronzkortól napjainkig mindent megtalálni.

Ha megéheztünk a városnézés során és autentikus sanghaji élményt keresünk, válasszuk az óváros családi kézben lévő éttermeinek kínálatát, vagy a Yunnan Lu éjszakai piacot, ami a wok hazája. A Francai Negyed elegáns bisztróiban a pán-ázsiai konyha fogásai és friss halételei közül kóstolhatunk, míg a Pudong üzleti negyed kivilágított felhőkarcolói az Art Deco csillogásával és lenyűgöző panorámával csábítják az éhes vendégeket.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrendszerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő  légitársaság -kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Sanghajba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival például az Air China, a Turkish Airlines, az Air France KLM, az Emirates Airlines, a Qatar Airways, a British Airways, a Lufthansa, a SWISS, az Aeroflot, a Finnair, a TAP vagy az Austrian Airlines repülőtársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Sanghajba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Sanghaj nemzetközi repülőtere a Sanghaj-Putungi Nemzetközi Repülőtér (Shanghai Pudong International Airport (IATA: PVG)), mely a várostól 30 km-re található. Innen metróval, busszal, a leggyorsabban pedig a híres mágnesvasúttal, a Maglev vonataival juthatunk be a városközpontba.

Tömegközlekedés

Sanghaj tömegközlekedését kiterjedt villamos, busz, troli, vonat és metróhálózat szolgálja ki. Itt található a világ leggyorsabb (400 km/h) és legdrágább mágnesvasútja, a Maglev.
A város jelentős vasúti csomópont is, több vasúti pályaudvarral. Lévén fontos kereskedelmi kikötő, a hajó- és kompjáratok is a tömegközlekedés részét képezik.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Sanghaj érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Sanghaj
2018-04-12
2018-05-04
138 700 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-06-20
2018-07-03
141 500 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-03-26
2018-04-07
141 500 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-04-24
2018-05-07
141 900 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-04-14
2018-05-04
143 300 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-04-14
2018-05-03
143 300 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-04-12
2018-05-03
143 300 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-05-11
2018-05-27
143 400 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-03-27
2018-04-01
144 000 HUF/fő-től
Budapest
Sanghaj
2018-04-23
2018-05-05
144 500 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: