Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Kíváncsi rá, hol élt az 1920-as évek legrettegettebb gengsztere, Al Capone vagy hogy hol született a világhírű író, Ernest Hemnigway? Szívesen sétálna és piknikezne a csodaszép Michigan-tó partján, Chicagoban? Régi álma, hogy felfedezze a jazz szülőföldjét és történelmi zenei klubok koncertjein vegyen részt? Foglaljon olcsó repülőjegyet Chicagoba és ismerje meg az USA 3. legnagyobb városát!

Turizmus

Az Illinois állambeli Chicago - más néven "A szelek városa" vagy "Szeles város" (Windy City) -  kb. 3 milliós lakosságszámával az Amerikai Egyesült Államok 3. legnépesebb városa, Los Angeles és New York után. A metropolisz a Nagy-tavak egyikének, a Michigan-tónak a partján fekszik és 2 hajózható folyó, a Chicago és a Calumet folyók futnak keresztül rajta. Éghajlata nedves kontinentális, így a nyár forró és párás, míg a tél hideg, szeles és csapadékos.

Chicago jelentős világpiaci szereplő, az USA közlekedési hálózatának egyik legfőbb csomópontjaként is funkcionál, egyben a világ 3. legnagyobb kikötője Hong Kong és Szingapúr után.

A város magánegyeteme, Chicagoi Egyetem több, mint 100 éve elismert az oktatás és kutatás területén, és a világ egyik vezető kutatási intézeteként tartják számon. Az egyetem munkatársai és hallgatói közül többen kaptak már Nobel-díjat.

A város hírnevét öregbíti a hírhedt Al Capone, aki az 1920-as években közel 10 éven át gyakorlatilag szinte az egész várost irányítása alá vonta, miután a gengszterháborúkból győztesen keveredett ki. Ebből kifolyólag több világsikerű film is Chicagoban játszódik és az 1920-as és 1930-as évek gengsztereiről szóló filmek, könyvek, illetve más, népszerű show (The Jerry Springer Show, The Oprah Winfrey Show) és sorozat (Vészhelyzet, Egy rém rendes család, A szökés, A férjem védelmében, Jim szerint a világ, stb.) színtere is.

Köszönhetően annak, hogy Chicagóban a fehér, a fekete illetve a spanyol ajkú lakosság közel azonos arányban van jelen, a város az USA egyik legnagyobb etnikai és kulturális olvasztótégelye.

1914 és 1950 között, a nagy fekete-migráció idején több ezer néger települt a városba, akik hozták magukkal zenei hagyományaikat is. Végül Chicago lett az a város, ahol a nevét kapta a jazz zenei stílus, illetve ahonnan aztán világhódító útjára indult. Chicago ma is a jazz világának egyik legmeghatározóbb helyszíne. Itt használták először az elektromos gitárt, emellett számos egyéb zenei stílus szülőhelye is, úgy mint a Chicago blues, a Chicago soul, a Chicago house, az R&B, a Hip-Hop, az alternatív és a rock. A zene szerelmesei számos történelmi múltú klubot kereshetnek fel a Bronzville vagy az Uptown negyedben.

Chicago volt a szülőföldje továbbá a 20. század egyik legmeghatározóbb modernista művészeti irányzatának az Amerikába való áttelepülését követően kialakult New Bauhausnak, melynek alapítója, Moholy-Nagy László élt és alkotott is itt.

Chicago a világ egyik építészeti központja is, itt épült ugyanis a világ 1. felhőkarcolója, melynek hatására indult aztán hódító útjára a magasépítészet. A 442 m magas Sears Tower ma is Chicago egyik szimbóluma.

A város számos múzeummal és kulturális intézménnyel büszkélkedhet, de fantasztikus családi programot nyújthat az óceáni élővilágot bemutató Shedd Aquarium is. A metropoliszt a tópartok és folyók mellett csodás zöldfelületek és parkok teszik élhetőbbé, mint például a híres, állatkerttel is rendelkező Lincoln Park vagy a közeli Chicago Hyde Park. A város több szabadstranddal is rendelkezik, ahol nyaranta rengeteg sportrendezvény közül válogathat az érdeklődő. Mint a legtöbb amerikai nagyvárosban, itt is van Chinatown.

Összességében elmondható, hogy Chicago egy pezsgő metropolisz, aminek a jazz, a blues és a house zene, a színjátszás, a vásárlási lehetőségek, az építészeti és a kulturális attrakciók a legfőbb vonzereje.

Chicagoban járva érdemes megkóstolni az ún. deep dish pizzát, melyet a hagyományostól eltérően mély edényben sütve készítenek el.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Chicagoba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a British Airways, a Lufthansa, a LOT, az American Airlines, a United Airlines, a SWISS, az Air France KLM, a Qatar Airways vagy az Alitalia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Chicagot 2 nemzetközi repülőtér szolgálja ki. Egyrészt az O'Hare Nemzetközi Repülőtér (O'Hare International Airport, IATA: ORD)) 27 km-re a városközponttól észak-nyugatra. Innen 15 perc alatt juthatunk be CTA vonattal a belvárosba. Másrészt a Midway Nemzetközi Repülőtér (Midway International Airport (IATA: MDW)), amely 16 km-re dél-nyugatra található a belvárostól, és ahonnan szintén gyorsan, 10-15 perc alatt elérhetjük vonattal a városközpontot.

Tömegközlekedés

A tömegközlekedés jól kiépített Chicagoban: 160 különböző buszjárat (CTA Bus) 8, színekkel megkülönböztetett felszíni vasútvonal (CTA Train), illetve 11 elővárosi vasút (Metra) vonal szolgálja ki a várost. Nyáron kellemes és olcsó megoldás lehet a vízi taxik használata is, ha a belváros különböző pontjai között közlekednénk.
Fejlett kerékpárútvonallal is kiépített a metropolisz.

A városnéző túrákat megtehetjük akár hajóval, kerékpárral, trolival, busszal vagy gyalogosan. Ez utóbbihoz a túl nagy hőség vagy épp a hideg szél elől kényelmes megoldást nyújthat az ún. Chicago Pedway System 3 szintjének használata, amely a földszinten túl akár földalatti vagy föld feletti átjárókon keresztül is összeköttetést biztosít a belváros épületei között.

Chicago történelmi vasúti közlekedési csomópont is az USA-ban, fő vasútállomása a Union Station. Vonattal kényelmesen és gyorsan utazhatunk tovább akár az államon belüli városokba, akár a nagyobb, Illinois államon túli célállomásokra.
A helyközi buszjáratokat számos busztársaság több pályaudvaron üzemelteti.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Chicago érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Chicago
2018-04-18
2018-04-25
122 100 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-05-29
2018-06-12
122 400 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-04-07
2018-04-30
122 500 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-11-01
2018-11-08
122 700 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-03-06
2018-03-13
123 100 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-04-06
2018-04-30
123 300 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-03-13
2018-03-27
123 500 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-03-01
2018-03-08
123 600 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-05-05
2018-05-12
123 700 HUF/fő-től
Budapest
Chicago
2018-03-15
2018-03-24
123 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: