Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Kíváncsi Anglia 2. legnagyobb városára, a lendületes és izgalmas Birminghamre? Szívesen nézelődne az Ékszer-negyed egyedi, kézi készítésű ékszereit kínáló üzleteiben, vagy épp Euróla legnagyobb könyvtárának, a Birmingham Könyvtárnak hipermodern épületét tekintené meg? Esetleg a népszerű tudományos múzeum, a korszerű Thinktank Planetárium interaktív, izgalmas bemutatói érdekelnék? Foglaljon olcsó repülőjegyet Birminghambe és látogasson el a közeli Shakespeare szülővárosba, Stardford-upon-Avon-be is!

Turizmus

Birmingham az Egyesült Királyság 2. legnagyobb városa, Anglia középső részén. Beceneve Brum, ennek megfelelően a birminghamieket viccesen "Brumik"-nak is nevezik. Az egyik legdinamikusabban fejlődő angol város, közel 1,1 millió lakossal. Birmingham lendületes, kulturálisan és etnikailag is színes metropolisz, tele díjnyertes éttermekkel, nívós szórakozóhelyekkel, remek vásárlási lehetőségekkel, és egész évben zajló nemzetközi rendezvényekkel. Egyeteme a világ 100 legnevesebb egyetemi közé tartozik.

Birmingham 1500 évvel ezelőtt még csak egy kis földműves település volt, ami aztán a 12. században nyerte el a városi rangot és ezzel együtt megszerezte a vásártartás jogát, első piaca "Bull Ring" néven vált ismertté. Ez indította el a fejlődés útján, hamarosan a kézművesek és a kereskedők gyűjtőhelye lett. Az Ipari forradalom alatt fokozatosan vált hatalmas ipari központtá, kiépült a vasút és hosszú csatornahálózata. Hírnevét az Angol Ipari Forradalom gépházaként szerezte meg, szerteágazó iparának köszönhetően az "ezer szakma városa"-ként emlegették. Virágkorát az autógyártás beindítása után, a 19. században élte. 1900-ban megépült első saját egyeteme (University of Birmingham), Britannia első ún. „vöröstéglás egyeteme” és megalakult a városi színház. Napjainkban gazdaságának 2 vezérfonala a pénzügy és a turizmus, de a mai napig fontos ipari és gépészeti központ, az Egyesült Királyság exportjának jelentős része Birmingham térségéből származik.

Köszönhetően annak, hogy a város igazi fejlődése az ipari forradalom után következett be, a városképet legfőképp a 18., 19. és 20. századi épületek határozzák meg. A középkorból és a Tudorok korából mindössze néhány épület maradt meg. Legrégebbi épülete a Bullringnél található Szent Martin-templom. Számos épület maradt fenn a Györgyök korából is, mint például a Szent Fülöp katedrális (St Philip's Cathedral), a Szent Pál templom (St Paul's Church), a Soho Ház (Soho House), a J. R. R. Tolkien írót is inspiráló a Perrott's Folly nevű torony, valamint a Városháza épülete. Gyönyörű viktoriánus, vöröstéglából készült középületei például a Bíróság, a Tanácsháza és a Művész Galéria (the Museum & Art Gallery), melyet az ország legjobbjai közé sorolnak. Birmingham egyik leghíresebb utcája a New Street, melynek egyik végén az egy római templomhoz hasonlító Városháza áll. Az épület már a 19. században a város zenei életének központja lett, gyönyörű és világszínvonalú akusztikai adottságokkal rendelkező Szimfonikus Termében ma is a világ legnevesebb előadói lépnek fel. A New Street másik nevezetessége a Tanácsháza a híres “Big Brum” órával. A New Street másik végén a Victoria Square terül el, melyet a város legszebb épületei vesznek körül. Az itt álló szökőkút az egyik legnagyobb Európában, a tér pedig számos rendezvénynek ad rendszeresen otthont.

A város legújabb tere a Centenary Square és a 2013-ban átadott Birminghami Könyvtár, ami Európa legnagyobb könyvtára. Az épület a város modern kori építészetének egyik legszebb darabja: érdekessége a földalatti amfiteátrum és az üveglifttel elérhető, a 7. emeleti tetején lévő “titkos kert”, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Itt őrzik Nagy-Britannia legfontosabb Shakespeare gyűjteményét is. Birmingham egyik leghíresebb városrésze az Ékszer-negyed (Jewelery Quarter), ahol több mint 200 egyedi, kézzel készített ékszert előállító ékszerüzlet és ötvös műhely található, és ahol akár az ékszerkészítés fortélyaiba is bepillantást nyerhetünk. A mai napig innen kerül ki az Angliában készült ékszerek több mint 40%-a. Érdemes meglátogatni az Ékszer-negyed Múzeumot, de a Pen Museumot is, ahol az egykori pennakészítés fortélyaival ismerkedhetünk meg, sőt, még a saját pennánkat is legyárthatjuk.

Izgalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál a belvárostól mindössze 10 percnyi sétára található Thinktank Planetárium, ahol a tudományokat 10 különböző téma köré csoportosítva ismertetik a látogatókkal. Ez a modern tudományos múzeum akár gyerekekkel is remek program lehet, hiszen interaktív és informatív, a tudományos eredményeket pedig szórakoztató és látványos formában mutatja be. De a világ legnagyobb műsorszolgáltatójának, a BBC-nek a helyi irodáit is felkereshetjük az ingyenes BBC Látogatóközpontban. A BBC Birmingham a hét minden napján nyitva áll és nem csak a televíziós és rádiós műsorkészítés történelmét mutatja be, de akár azt is kipróbálhatjuk, mennyire lennénk tehetséges időjárásjelentők. És ha további izgalmas különlegességre vágyunk, szálljunk vízre a csatornák egyikén és csodáljuk meg Birminghamet egy teljesen más szemszögből!

Hogyha pedig a Birmingham közeli látnivalókat is szívesen felfedeznénk, irány a mindössze 22 km-re lévő Stratford-upon-Avon, William Shakespeare szülővárosa és szülőháza, valamint Anne Hathaway háza, és Mary Arden farmja, ami állatokkal és családi programokkal is vár. A kisvárost átszelő Avon folyó partja pedig a lehető legjobb helyszín egy hangulatos vidéki angliai sétára.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - mellett a Vueling és az Eurowings fapados repülőtársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Birmighamba. Ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, a LOT, a SWISS, a Czech Airlines, a Flybe, az Austrian Airlines vagy az Aer Lingus légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Birminghambe, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Birmingham Nemzetközi Repülőtér (Birmingham International Airport (IATA: BHX)) Solihullban, kb. 13 km-re található a belvárostól. Innen vonattal vagy buszokkal juthatunk be a városközpontba.

Tömegközlekedés

Birmingham fontos vasúti közlekedési csomópont. A városon belüli tömegközlekedést buszok, villamosok, elővárosi vonatok és vízitaxik biztosítják.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Birmingham érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Birmingham
2018-03-01
2018-03-04
45 500 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-05-15
2018-05-18
54 200 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-02-23
2018-03-07
63 500 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-03-14
2018-03-18
52 100 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-03-17
2018-03-21
53 000 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-04-02
2018-04-10
58 900 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-04-10
2018-04-17
60 200 HUF/fő-től
Budapest
Birmingham
2018-03-30
2018-04-03
63 400 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: