Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Régi álma, hogy felfedezze Madagaszkár a világon egyedülálló élővilágát? Szeretne napnyugtakor a Majomkenyérfa Soron sétálni vagy makikat és kaméleonokat megfigyelni valamelyik természetvédelmi területén? Vagy a varázslatos fehér homokos, türkizkék vizű tengerparti srandjai vonzzák? Foglaljon olcsó repülőjegyet a madagaszkári Antananarivoba és ismerje meg a főváros törénelmi látnivalóit is!

Turizmus

Antananarivo az Indiai-óceánban, az Afrikai kontinens délkeleti partjánál lévő szigetország, Madagaszkár fővárosa. A sziget területe 587 041 négyzetkilométer, ezzel a világ 4. legnagyobb szigete. Az országhoz ugyanakkor számos kisebb sziget is tartozik. A sziget annak idején korán levált minden más kontinensről, így növény- és állatvilága teljes elszigeteltségben fejlődött, minek következtében élővilága egyedi, az itt élő fajok 90%-a sehol másutt nem található meg a Földön. Éghajlata trópusi, a hegyvidékeken szubtrópusi. A sziget keleti oldala csapadékos, a nyugati viszonylag száraz. Két évszak különböztethető meg területén: a forró, esős, novembertől áprilisig tartó nyári, és a többi hónapra jellemző hűvösebb, szárazabb évszak.

Madagaszkár központi magasföldjén, a kopár dombok közötti völgyekben teraszos rizstermesztés folyik. Az országban több magashegység is található, a legmagasabb a 2876 m magas Maremokotro. A sziget keleti részén meredek lejtő vezet a parti síkságra, ahol a tengerpartot lagúnák szegélyezik, amelyek jó természetes kikötőként is szolgálnak. Az ország nyugati parti síkságán az eredeti természeti környezet kevésbé bolygatott és kevesebb errefelé a lakosok száma is.

A főváros, Antananarivo kicsit franciás hangulatot áraszt. A történelmi és az új szépen fonódik egybe a városban, a modern épületek között itt-ott virágokkal szegélyezett királyi palota vagy szép, régi templom bújik meg. Ne hagyjuk ki a királynő palotáját és a körötte lévő királyi falu, a 17-18. századi Rova meglátogatását!. A főváros ugyanakkor temetkezési helyeiről és szent ereklyéiről is híres, melynek következtében mintegy 500 éve vonzza a zarándokokat Afrika minden tájáról. Ha pedig kézműves termékeket és fűszereket szeretnénk beszerezni, a Zoma piacon, a világ 2. legnagyobb piacán a helyünk.

Madagaszkáron az UNESCO természeti világörökség részét képezi a Tsingy de Bemaraha Természetvédelmi Terület, valamint az Atsinanana esőerdői gyűjtőnévvel jelzett 6 nemzeti park (Marojejy, Masoala, Ranomafana, Zahamena, Andohahela és Andringitra nemzeti parkok). A kulturális Világörökséget gazdagítja ugyanakkor az Ambohimanga Királydombja, azaz a "Kék Domb". Ambohimanga erődített királyi települést mindössze15 km-re északkeletre találjuk a fővárostól. A fallal körülvett falu több jelentős uralkodó rezidenciájaként és temetkezési helyeként szolgált annak idején, napjainkban pedig a nemzeti identitás szimbólumaként jelentős zarándokhely.

De Madagaszkáron, az északi Morondavától kb. 15 km-re északra találjuk az Afrika 7 csodája közé sorolt Majomkenyérfa Sort (Avenue of the Baobabs) is. A Madagaszkár egyik jelképévé vált utat mintegy 250 méteren át szegélyezik az óriási, akár 800 évet is megélt, 30 m magasra nőtt baobab fák. Gyümölcsük C-vitaminban igen gazdag és rendkívül tápláló, ezért a helyi italok és ételek alapanyaga is. A sugárutat napkeltekor vagy napnyugtakor érdemes leginkább felkeresni, amikor a fák törzsei narancsos színben játszanak és hatalmas árnyékot rajzolnak a tájra.

Ha a természeti látnivalók után pedig tengerparti üdülésre vágyunk, Nosy Be kis szigete a legjobb választás. A "parfümszigeten" találjuk Madagaszkár legszebb fehér homokos, kristálytiszta vizű strandjait és legelegánsabb szállodáit, területét pedig belengi az ültetvényeiről származó ilang-ilang, vanília, citromfű és pacsuli illat. Népszerű úti cél ugyanakkor a Madagaszkár keleti partjainál fekvő Ile Sainte-Marie-szigete is, mely öbleinek csendes, tiszta vizei lehetőséget nyújtanak a búvárkodásra, míg nyáron és kora ősszel a vándorló hosszúszárnyú bálnákat leshetjük meg közelében. Ideális választás tehát Madagaszkár, ha szeretnénk kombinálni a természet és az egyedi vadvilág felfedezését a tengerparti nyaralással.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

A Condor fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Madagaszkárra, Antananarivoba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Turkish Airlines, a Kenya Airways, a South African Airways, az Emirates Airlines, a Lufthansa, az Air Mauritius vagy az AirFrance KLM légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Madagaszkárra, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Madagaszkár legnagyobb nemzetközi repülőtere Antananarivo közelében van: az Ivato Nemzetközi Repülőtér (Ivato International Airport (IATA: TNR)), ami 16 km-re északnyugatra fekszik a fővárostól.

Tömegközlekedés

Madagaszkáron az úthálózatnak csak kis része szilárd burkolatú és a vasúti közlekedés sem túl fejlett, mindössze 2 vasútvonala van, melynek hossza 900 km és a központi fennsíkot köti össze a Toamasinai kikötővel, illetve a keleti parton lévő Manakarával. Ugyanakkor rendszeresek a hajójáratok Mauritius, Réunion és Madagaszkár keleti partja között. A szigeten belül célszerű minibuszokkal (Taxi-Brousses) vagy repülővel utazni, a nagyobb városokban taxik is üzemelnek.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Antananarivo érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Antananarivo
2018-06-09
2018-06-30
260 300 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-02-28
2018-03-04
261 300 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-04-10
2018-05-08
265 500 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-03-23
2018-04-02
269 000 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-10-18
2018-10-27
280 600 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-06-21
2018-07-05
288 400 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-08-22
2018-09-05
319 900 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-09-29
2018-10-13
323 300 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-05-18
2018-06-22
326 500 HUF/fő-től
Budapest
Antananarivo
2018-09-12
2018-09-28
341 500 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: