Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Frankfurt nem csak nemzetközi jelentőségű forgalmi csomópont és modern gazdasági központ, de pezsgő nagyváros élettel és jelentős történelmi múlttal is büszkélkedhet. Foglaljon olcsó repülőjegyet Frankfurtba és fedezze fel a modernitás, a múlt és a művészet izgalmas egyvelegét a Majna menti városban!

Turizmus

Németország 5. legnagyobb városa és az Európai Unió egyik legtehetősebb városa Frankfurt (Frankfurt am Main), mely egyben Hessen tartomány legnagyobb városa. Az agglomerációt is figyelembe véve kb. 2,5 millió lakosa van. A város volt egykor a német császár koronázóvárosa is, ma pedig nemcsak Németország, de Európa egyik legfontosabb pénzügyi, közlekedési, kereskedelmi és kulturális központja. Frankfurt már a középkorban is fontos közlekedési csomópont szerepét töltötte be, napjainkban pedig európai jelentőségű közúti, vasúti, légi- és vízi közlekedési csomópont. Itt található az Európai Központi Bank székhelye, Európa egyik legnagyobb tőzsdéje, a Frankfurti Értékpapírtőzsde és a világ legnagyobb határidőstőzsdéje, az EUREX is. Kereskedelmi vásárai több száz éves múltra tekintenek vissza és ma is nemzetközi jelentőségűek. Számos felsőoktatási intézményt is találni itt, melyek közül a legismertebb és legnagyobb az 1914-ben alapított Johann Wolfgang Goethe Egyetem.

Frankfurt az ország dél-nyugati részén, a Rajna nagy jelentőségű mellékfolyóján, a Majna alsó szakaszán fekszik, ami a Duna-Majna csatornán keresztül összeköttetést biztosít az Északi-tenger és a Fekete-tenger, vagyis Északnyugat-Európa és Délkelet-Közép-Európa között. A város több ipari-kereskedelmi kikötővel is rendelkezik. Délen kb. 4800 hektáros erdő övezi, amely Németország legnagyobb kiterjedésű városhatáron belüli erdős területe. Egy 2007-es felmérés szerint életminőség tekintetében Frankfurt a világ ranglista 7. helyén áll.

A frankfurt látnivalók zöme a Majna északi partján található egykori óváros területére esik. Tőle nyugatra a város modern felhőkarcolókkal tűzdelt üzleti negyede, a Westend helyezkedik el, míg a folyó déli partján a múzeumairól híres, falusias jellegű Sachsenhausen városrész húzódik. A középkori hangulatú óváros központja a Római-hegyen elterülő Am Römerberg tér a 14. századi városháza, a Römer épületével, mely valójában egy 9 épületből álló komplexum. Ez a tér adott otthont már a 13. századi nemzetközi kereskedelmi vásároknak is, illetve ez volt minden a város életében jelentős esemény, ünnepség és fesztivál helyszíne is.

A legjelentősebb látnivalók a főtéren a több, mint 600 éves Römerhalle (Römer-csarnok), melyben egykor az arany- és ezüst kereskedők vásárait tartották, valamint a Kaisersaal (Császár-csarnok), ami a német-római császárok koronázási díszlakomáinak helyszíne volt. A Römerberg keleti oldalán 6 hagyományos favázas, a 2. világháború bombatámadásai után újjáépített középkori hangulatú ház, az Ostzeile áll. A tér déli oldalán a gótikus stílusú Alte Nikolaikirche (Régi Miklós templom) épülete magaslik, melynek tornyából rendszeresen kellemes harangjáték hangja szól. Ugyancsak a téren, a Majna-parton láthatjuk a 12. századi román stílussú Saalhof épületét, a német-római császárok egyik palotáját és az ehhez csatlakozó a 15. századi Rententurm (Adó-torony), a 18. századi barokk Bernusbau (Bernus-palota) és a 19. századi Bernitzbau (Bernitz-palota) épületeit.

A Szent Pál-templom (Paulskirche) legfőbb nevezetessége, hogy itt született meg a német demokrácia, hiszen egykor politikai találkozóknak is helyet adott és 1848-ban itt ült össze az első német parlament. Az épület II. világháborúban súlyos károkat szenvedett, ezután alakították át hangversenyteremmé, illetve kiállításokat is tartanak benne. Az óvárost átszelő Majna partján végigsétálva Németország legjobb múzeumai mellett, a múzeumnegyeden keresztül haladunk el, ahol nem csak különlegesen izgalmas múzeumokat és galériákat, de szombatonként a város legnagyobb bolhapiacát is felfedezhetjük.

A 13. századi székesegyházban, a Katedrálisban zajlottak a 18. századi királyi és császári koronázások, bár az épület maga sosem volt püspöki székhely. 95 m magasra nyúló tornyából pazar kilátásban lehet részünk, kolostorában pedig az épület történetével kapcsolatos tárlatot ismerhetjük meg.

Frankfurt első operaháza, az 1880-ban felavatott Régi Operaház reneszánsz épülete sokban emlékeztet a drezdai Semper Operaházra. Hatalmas koncertterme több, mint 2000 ember befogadására képes és ma is Németország egyik legjelentősebb operaháza, ahol számtalan híres művész lépett már fel. A 20. században épült még egy, modern operaház, ami ma többfunkciós komplexumként nemcsak előadásoknak, de konferenciáknak is helyet ad.

Az 1868-ban alapított Palmengarten botanikus kert 50 hektárnyi területén sétálgatva több éghajlat jellemző növényvilágát is megismerhetjük: utazást tehetünk az afrikai szavannáktól kezdve, az üvegházban bemutatott trópusi esőerdőkön át a díszes európai kertekig. Frankfurt egyik legmagasabb felhőkarcolója és kedvelt turista látványossága a 200 m magas Majna-torony, melynek panoráma teraszáról és étterméből pazar kilátást élvezhetünk az egész városra. De ne hagyjuk ki Németország egyik legjelentősebb írójának, Johann Wolfgang Goethe szülőházának a meglátogatását se, mely ma múzeumként működik.

A nagyhírű Zeil bevásárlónegyedben sikkes butikok, befutott divattervezők kis üzletei és többemeletes bevásárlóközpontok kínálatából válogathatunk. Itt áll az építészeti szempontból is jelentős Zeil Galerie, melynek különlegessége a spirális belső rész, amit arra terveztek, hogy tökéletesen helyettesítsék vele a lépcsőt és a liftet. Így Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában nincs lépcsőház vagy lift, az enyhén lejtős, spirál alakú folyosókon lehet feljutni az épület legfelső, 10. emeletéig. A Goethestrassen exkluzív designer üzletekbe és drága butikokba betérve szerezhetünk be különlegességeket. A városnézést és bevásárlást pedig pihenjük ki a barokk Hauptwache - egykori rendőrállomás - épületében működő népszerű belvárosi kávéházban vagy a Fressgass’ sétáló övezet számos éttermének egyikében.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Számos fapados légitársaság - mint például az Air Berlin, az Eurowings és a Wizz Air - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Frankfurtba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, a LOT, a Brussels Airlines, a Czech Airlines, a Tarom, az Alitalia vagy a SWISS légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Frankfurtba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Frankfurti Nemzetközi Repülőtér (Frankfurt Airport/Rhein-Main-Airport (IATA: FRA)) a városközponttól 12 km-re dél-nyugatra fekszik. Személyforgalom tekintetében ez Európa 2., világviszonylatban pedig a 9. legnagyobb repülőtere a London Heathrow után. A személyforgalmat 2 terminál bonyolítja le, melyeket egy vezető nélkül működő mágnesvasút, az ún. SkyLine köti össze. A reptérről gyorsvasúttal vagy busszal 20-30 perc alatt juthatunk a belvárosba.

Tömegközlekedés

Frankfurtban jól fejlett tömegközlekedési hálózat szolgálja ki a várost: autóbusz, gyorsvasút (S-Bahn), valamint metró- és villamosvonalakon zajlik a közösségi közlekedés.
Itt található Németország legnagyobb vasúti pályaudvara: a Frankfurti Főpályaudvar (Frankfurt am Main Hauptbahnhof) európai viszonylatban is az egyik legnagyobb forgalmú vasúti pályaudvar. Érdemes a Majnán vagy a Rajnán haladó egyik hajótúrára is befizetni.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Frankfurt érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Frankfurt
2018-03-07
2018-03-08
20 814 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-03-01
2018-03-08
20 828 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-03-08
2018-03-10
25 581 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-03-17
2018-03-18
26 423 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-02-24
2018-03-02
28 922 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-03-16
2018-03-25
31 352 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-03-14
2018-03-24
32 134 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-03-14
2018-03-26
36 851 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-02-26
2018-02-28
19 289 HUF/fő-től
Budapest
Frankfurt
2018-08-01
2018-08-08
38 848 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: