Rio je Janeiro, Brazília repülőjegy vásárlás információk

A világ egyik legszebb fekvésű városa, Brazília lüktető szíve: ez Rio de Janeiro. Régi álma, hogy a Megváltó Krisztus szobor mellől vagy a Cukorsüveg-hegy tetejéről csodálja Riot és az öblöt? Vagy a Copacabana és az Ipanema strandjain pihenne és élvezné a klubok pezsgő éjszakai életét? Esetleg a világhírű Rioi Karnevál fergeteges parádéja érdekelné élőben? Foglaljon olcsó repülőjegyet Rio de Janeiroba és tanulja el az autentikus szamba tánc fortélyait!

Turizmus

A brazíliai Rio de Janeiro (jelentése: Január folyója) az azonos nevű állam fővárosa, egyben Brazília 3. legnagyobb városa. Ez volt a 19. századig a brazil császárok koronázóvárosa,1960-ig pedig Brazília fővárosa. A 6,5 milliós metropolisz a tágas Guanabara-öböl nyugati partján, a Brazil-felföld buja növényzettel borított lejtőjének lábánál terül el. Röviden Rio-nak is hívják és Latin-Amerika 4. leggazdagabb városa.

Lévén a város a trópusi éghajlati övben fekszik, itt mindig meleg, sőt, forróság és magas páratartalom a jellemző. A legforróbb a január és a február. Az esős viharok is gyakoriak, itt a tél – májustól októberig – a száraz időszak, ez a tipikus "beach időszak" is. Ha viszont a tömeget, az esőt és a tikkasztó páratartalmat is szeretnénk elkerülni, decembertől márciusig érdemes Rioba utazni.

Rioról elsőre mindenkinek a szamba, a világhírű Copacabana, Ipanema és Leblon nevű tengerpartok, az évente megrendezésre kerülő Rioi Karnevál, a hatalmas Megváltó Krisztus-szobor, a világ legnagyobb futball stadionja, a Maracanã és a Cukorsüveg-hegy sziklamagaslata jut az eszébe. A városban található a Föld 3. legnagyobb lakott területen belüli erdeje is, a Tijuca-erdő. Rio kivételes természeti környezetével és szépségével az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel. Itt rendezték meg a 2016-os nyári olimpiai játékokat.

A hegyek Riot 4 részre osztják, ezek a belváros (Centro), a keleti zóna (Zona Oeste), az északi zóna (Zona Norte), és a déli zóna (Zona Sul). A déli zónában találjuk Rio legtöbb látnivalóját, a híres Cukorsüveg-hegyet és a strandokat is. Az északi zónában áll a több, mint 88.000 férőhelyes Maracanã futball stadion, míg a keleti zónában a modern városrészt láthatjuk, sok bevásárlóközponttal és további strandokkal. Rió óvárosi része a Santa Tereza, melynek sétálóutcáján, az Avenida Rio Brancon, olyan házakat és mellékutcákat láthatunk, melyekben megállt az idő. A csillogás és luxus mellett - mint minden metropoliszban - Rioban is megtalálhatók a nyomornegyedek, ezek a bódévárosok, azaz favelák.

Rio de Janero legfőbb szimbóluma és egyik legnagyobb turisztikai vonzereje az őserdőből kiemelkedő 704 m magas gránitszikla, a Corcovado-hegy tetején álló Megváltó Krisztus szobor, mely úgy ábrázolja a kitárt karú Jézust, mintha átölelné a várost. A 40 m magas és 700 tonnás szobor a világ új 7 csodájának egyike: fogaskerekű visz fel, majd 200 lépcsőt kell megmászni a szoborhoz, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul elénk a városra és az egész öbölre.

A város másik jelképe a 400 m magas, tengerbe nyúló morró, a Pão de Acúcar (Cukorsüveg-hegy), amelyre drótkötélpályás függőkabinokban utazva juthatunk fel, így nem csak a hegytetőn, de már az utazás alatt is csodás kilátásban lehet részünk.

A világ egyik leghíresebb szabadstrandja az 5 km hosszú és 100 méter széles homokos Copacabana. Itt nyílt meg 1923-ban a Copacabana Palace Hotel, Dél-Amerika első luxusszállodája, ami aztán meghozta a vízparti szórakozóhely hírnevét. A partszakasz nappal a fürdőzésről és vízi, vízparti sportolásról, éjjel pedig a helyi bárokban való fergeteges szórakozásról szól. Gyerekekkel a Leblon strandját érdemes inkább felkeresni.

Rio belvárosában összpontosul a kulturális élet, itt megtaláljuk mind a történelmi látnivalókat, mind a modern városépítészet elemeit. Ne hagyjuk ki a Real Gabinete Português de Leitura, azaz a város 19. századi gótikus-reneszánsz könyvtárának meglátogatását, ami amellett, hogy gyönyörű, arról is híres, hogy a világ legtöbb portugál dokumentumát őrzi. A 125 m hosszú, 260 lépcsőfokból álló Escadaria Selarón (Selaron lépcső) világhírű, 20 évig készült műalkotás: a brazil zászló színeiből – kék, zöld és sárga – álló csempetöredékekből, valamint kerámiákból és tükrökből lett kirakva.

Ha a trópusi buja őserdőt szeretnénk kényelmes körülmények közt jobban megismerni, látogassunk el a Jardim botanikus kertbe és az állatkertbe. Az O Museu do Indio Botafogo-ban az őshonos kultúrát interaktív módon mutatják be, indián játszóházakkal.

Az 1723. óta rendszeresen megrendezésre kerülő világhírű Karnevált a Passarela do Sambán, egy lakóházakkal határolt hosszú sétányon tartják: ezen vonulnak végig a különböző szambaiskolák az 5 napon át tartó parádén, ahol iskolánként kb. 3-5000 résztvevő vonul fel, napi 10-12 órán át. A bírák az ütősök és a táncosok közötti harmóniát, valamint a tánctudást és a jelmezek dekorativitását egyaránt figyelembe veszik.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

A Condor fapados (diszkont) repülőtársaság kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Rio de Janeiroba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM,  a British Airways, a Turkish Airlines, az Emirates Airlines vagy a Lufthansa légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Rioba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A várost kiszolgáló Rio de Janeiro-Galeão Nemzetközi Repülőtér (Galeão - Antônio Carlos Jobim International Airport (IATA: GIG)) 20 km-re északra található a városközponttól. Innen busszal vagy a 2016-os olimpiára átadott új gyorsvillamosokkal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Rio tömegközlekedését jól kiépített hálózat szolgálja ki, buszokkal, metróval, gyorsvillamossal és komjáratokkal.
A város fő vasúti pályaudvara a Central do Brasil.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Rio De Janeiro érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Rio De Janeiro
2018-12-02
2018-12-19
197 900 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-12-03
2018-12-19
214 000 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-10-25
2018-11-01
214 700 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-10-25
2018-11-02
217 700 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-10-23
2018-10-30
218 400 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-10-18
2018-11-04
218 700 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-11-01
2018-12-01
220 900 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-10-25
2018-10-30
221 400 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-04-03
2018-04-10
224 000 HUF/fő-től
Budapest
Rio De Janeiro
2018-04-11
2018-04-15
225 700 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Linz Ausztria gazdasági központjainak egyike, Felső-Ausztria tartományának székhelye, mely a Duna 2 partján található. Kulturális és ún. jövőorientált kreatív város, amely egyedien megélhető élményeket kínál. Foglaljon olcsó repülőjegyet Linzbe és látogasson el Európa legmodernebb Zeneszínházába vagy az Ars Electronica Centerbe, ahol fantasztikus interaktív élményekben lehet része, miközben a digitális művészet és technológia világába merül alá!

Anchorage Alaszka legnépesebb és legmodernebb városa, pénzügyi, közlekedési és turisztikai csomópontja. Izgalmas múzeumok, virágos parkok, lenyűgözően szép táj és vadvilág várják az ide látogatókat. Foglaljon olcsó repülőjegyet az alaszkai Anchorage kikötőbe és fedezze fel a környező hegyláncokat és élővilágát vagy élvezze a természetben űzhető sportolási lehetőségeket!

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Anchorage, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: