Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Régi álma, hogy felfedezze az egzotikus karibi szigetország, Kuba fővárosát, az egyedi atmoszférájáról ismert Havannát? Szeretne belekóstolni abba a hangulatba, ahol egyszerre tapasztalható meg a gazdag, gyarmati építészet szépsége és a jelen sajátos lerobbantsága? Foglaljon olcsó repülőjegyet Havannába, élvezze az utcai zenészek, a revük és az éjszakai lokálok nyújtotta pezsgést, ízlelje meg helyben a tradicionálisan készített kubai rumot és az abból készült frissítő koktélokat!

Turizmus

Havanna (teljes neve spanyolul San Cristóbal de La Habana) Kuba fővárosa, mely a Carenas-öbölben fekszik. A karibi szigetvilág egyik legelevenebb és legszínesebb városa. Kb. 2,2 millió lakosával a szigetország legnagyobb városa, az egykori spanyol gyarmati települések egyik legjellegzetesebb példája. Havanna óvárosa az UNESCO a világörökség része, építészeti emlékeivel, különleges, nosztalgikus atmoszférájával és pezsgő éjszakai életével napjainkban egyre nagyobb számban vonzza a külföldi turistákat.

Éghajlata trópusi szavanna, ahol télen, novembertől áprilisig a legalacsonyabb átlaghőmérséklet 22 °C, nyáron, augusztusban a legmagasabb pedig 28 °C. Csapadék leginkább a júniustól októberig tartó időszakban hullik, ez egyben a hurrikán-időszak is, ilyenkor nem javasolt az utazás.

Az 1959-es kubai forradalmat megelőzően Havanna kaszinóival, éjszakai lokáljaival, később szállodáival, fényes éjszakai életével és hedonista légkörével vonzotta látogatóit. Kaszinókat ugyan azóta már nem találunk, bárjai és éjszakai klubjai továbbra is páratlanul gazdag zenei életet kínálnak. Az igazi turistalátványosságokat 3 negyedben találjuk: a La Habana Vieja-ban, azaz az óvárosban, a gyarmati élet egykori központjában, a Centro Habanában, a város központi részén és Vedadoban. Ezeket a kerületeket a tengerparton végighaladó, 7 km hosszú nevezetes tengerparti sétány, a Malecón kapcsolja össze egymással.

Az egykori spanyol hódítók gazdagságát idézik bennünk a pompás nemesi paloták és hercegi portálok, ahogy szemügyre vesszük a jellegzetes hosszú fabalkonokat, a meseszép kopogtatókkal díszített hatalmas faajtókat, az árkádos kerengőket vagy a gazdagon díszített, fakazettás mennyezetű termeket. Havanna ragyogása azóta megkopott, lakónegyedei felújításra szorulnak, utcáit az 50-es és 60-as évek régi amerikai autói uralják, a festék és a vakolat mindenütt kopik és foltokban pereg le, de számos épületet szépen renováltak már. Ugyanakkor a kubai fővárosban mindezen a kopottságon átüt lakóinak rendkívüli barátságossága, mosolygós derűje, ami miatt a világ egyik legvendégszeretőbb városának is tartják.

Havanna egyik leghíresebb épülete az 1929-ben épült El Capitolio, ami a washingtoni Capitolium kisebb méretű másolata. Az egy minisztériumnak otthont adó épületben magasodik a világ legmagasabb, 17 méteres beltéri szobra, amely a köztársaságot szimbolizálja. A havannaiak rendkívül büszkék erre a látványos épületre. A Castillo del Morro gigantikus erődrendszere a kalóztámadások ellen épült és a másik legfőbb látnivaló a városban: a 20-30 méterrel a tenger fölött húzódó, lapos mészkőplató peremén álló erőd építését 1589-ben kezdték el. Egyik előreugró teraszán hengeres törzsű világítótorony áll, amelynek fénye akár 50 km távolságból is látható a tengeren.

A 16. század közepéből származik a lenyűgöző Plaza de Armas (Fegyverek Tere), a Fort Castillo de Real Fuerza erőd és a Los Oficios épülete, valamint Los Mercaderes utcái. A Plaza de Armas tér körül, illetve az innét nyíló utcákban találhatók az óváros legfontosabb épületei és látnivalói, melyeken az elmúlt években átfogó helyreállítási munkálatokat végeztek, a tér közepén pedig hangulatos kis zöld park díszeleg. A Fegyverek Terét körülvevő paloták legimpozánsabb darabja a nyugati oldalon álló Palacio de los Capitales Generales (Főkapitányok Palotája), melynek belső udvarán Kolumbusz szobra is látható. Az egykori katonai parancsnoki rezidencia épületének egy részében ma Városi Múzeum (Museo de la Ciudad) működik, ahol a forradalom kiemelkedő személyeinek emlékeit ismerhetjük meg. A látványos, eklektikus stílusú San Cristóbal katedrálisban (Catedral de san Cristóbal de la Habana) állt Kolumbusz síremléke, ahol hamvait 1898-ig őrizték.

Havannában nyüzsgő éjszakai élet, mozik, színházak, kabarék, revük és éjszakai lokálok sora várja az utazókat, a tereken és az utcákon gyakran élőzenébe botlik az ember. Ugyanakkor minden év júliusában megrendezésre kerül a Havannai Karnevál, amely lényegében egy az egész várost érintő óriási fiesta. A világhírű, csillogó táncrevüben, a Cabaret Tropicanaban ma is Kuba legjobb táncosai lépnek fel látványos show keretében, csillogó fényekkel, jelmezekkel és lüktető ritmussal. Népszerű turista látványosság ugyanakkor az El Floridita étterem és bárja is, amely a harmincas évektől 1960-ig itt élő író, a Nobel-díjas Hemingway egyik törzshelyének számított. Állítólag a Daiquiri koktél innen indult világhódító útjára.

És természetesen nem lehet igazi egy kubai látogatás szivargyár látogatás nélkül! A legrégebbi gyár az 1827-ben alapított Partagas, ahol hagyományosan egy felolvasó szórakoztatja a dolgozókat, miközben azok kézzel sodorják a szivarokat. A gyár látogatható. A főváros másik 2 híres szivargyára a La Corona és a Romeo y Julieta. De ne csak a szivargyárat, a karibi rumot bemutató üzemlátogatást se hagyjuk ki! A Ron Havana Club nevű rum-múzeumban például mojitót és frissen facsart, cukornád sziruppal ízesített frissítőt kínálnak, bárjában pedig egész nap lüktető élőzene szól.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrend szerinti járatokat üzemeltető repülőtársaságok köztes kategóriáját képviselő légitársaság - mellett a Condor és az Eurowings is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Havannába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Aeroflot, az Air France KLM, az Air Canada, a Lufthansa vagy az Iberia légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

Havanna légikikötője a José Martí Nemzetközi Repülőtér (Jose Marti International Airport (IATA: HAV)), a városközpottól délre mintegy 10 km-re. Innen buszokkal juthatunk be a belvárosba.

Tömegközlekedés

Havanna közösségi közlekedését buszok és iránytaxik biztosítják. A fővárosból vonattal és távolsági busszal utazhatunk az ország más részeibe. Használatosak és közkedveltek a turisták körében a „bicitaxik” és a „cocotaxik” is.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Havanna érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Havanna
2018-10-29
2018-11-08
184 700 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-03-15
2018-03-20
192 500 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-03-09
2018-03-24
197 400 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-10-20
2018-11-03
197 800 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-11-08
2018-11-29
197 900 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-10-20
2018-11-09
198 200 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-11-01
2018-11-20
198 300 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-06-06
2018-06-19
198 500 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-02-22
2018-03-09
199 800 HUF/fő-től
Budapest
Havanna
2018-02-23
2018-03-09
199 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: