Sevilla, Andalúzia, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Sevilla, ahol Don Juan a női szívek tiprását kezdte...a város, ahonnan a Carmen legenda ered...a helyszín, ahol A sevillai borbély opera játszódik. A bikaviadalok és a flamenco tánc bölcsője. Ha a sajátos mór építészeti stílus, a mudejar jegyekben gazdag építészeti csodák, a mediterrán, szűk, macskaköves utcácskák és lenyűgöző szépségű parkok látványa vonzza, az andalúz főváros remek választás. Foglaljon online repülőjegyet Sevillába, élvezze a spanyol tapasokat, borokat és sajtokat, és fedezze fel Spanyolország fesztiváloktól és virágzó éjszakai élettől nyüzsgő városát!

Turizmus

Spanyolország 4. legnagyobb városa, Sevilla, az ország déli részén, a Guadalquivir folyó partján fekszik. Andalúzia és Sevilla tartomány fővárosa, Spanyolország kulturális és pénzügyi központja, egyben egyetemi város. Sevilla Spanyolország tengeri kereskedelmének egyik fontos kapuja: a várost a XIII. Alfonz-csatorna köti össze az Atlanti-óceánnal.

Az andalúz főváros kanyargós, szűk utcáival, a mór építőművészet jegyeit viselő épületeivel, csodás kertjeivel Spanyolország egyik leglátványosabb és Andalúzia leglátogatottabb városának számít. 1992-ben Sevilla adott otthont a Világkiállításnak, ami a város turizmusát nagyban fellendítette.

Sevilla városát a történelem során számos hatás érte: az ókori rómaiak, a nyugat gótok, az arabok, a normannok és a mórok is ott hagyták kézjegyüket. A város a Spanyol Aranykor idején már multikulturális központként funkcionált, amely fontos szerepet játszott a virágzó művészet támogatásában. Lakói a 16.-17. században elsősorban selyemszövéssel és más iparágakkal foglalkoztak, jó 200 évig pedig az Amerikával való kereskedelem jogának kizárólagos birtokosa volt a város, ezáltal hatalmas vagyonra tett szert. A többszázéves mór uralom nyomán kialakult az ún. mudejar stílus, amely a román, a gótikus, majd a reneszánsz épületeken is az iszlám díszítőelemeket használta. Ez a stílus visszaköszön mindenhol Andalúziában.

Sevilla az Alcazar királyi palotával, az Archivo de Indias épületével, valamint a Catedral de Santa María katedrálissal gazdagítja a világörökségi listát. A sevillai székesegyház (Catedral de Santa María) a világ legnagyobb gótikus temploma, egyben Európa 3. legnagyobb temploma és Kolumbusz Kristóf sírhelye.

A középkori spanyol királyok kedvelt rezidenciája, a 7. században épült Alcazar palota a mór építészet egyik remeke, mely a kalifák gazdagságát sugározza: a gyönyörő sétányokkal, parkokkal, szökőkutakkal és pazar belső terekkel díszített palota az egyik legnépszerűbb látványosság Andalúziában. Néhány lakosztályát állítólag a mai napig a királyi család számára tartanak fent benne. A palota történetének egyik leghíresebb látogatója maga Kolumbusz Kristóf volt, akit amerikai felfedező útjáról való visszatérése után itt fogadott a királyi pár.

Sevilla főtere, a Plaza de Espana a világ egyik legkülönlegesebb terének számít: a reneszánsz, mór és spanyol építészeti stílusban épült területet mesterséges kis folyó futja körbe, amely fölött díszes hidak ívelnek át. A téren félkörívben található épületek - ma főleg kormányzati hivatalok - falát díszítő csempéken a spanyol történelem kiemelkedő mozzanatait kísérhetjük figyelemmel. A folyón csónakázási lehetőség is van a látogatók számára. A tér érdekessége még, hogy 2002-ben itt forgatták A Csillagok Háborúja - A Klónok harca epizódjának bizonyos jeleneteit.

Aki a hagyományos bikaviadalokra lenne élőben kíváncsi, az az ország legjellegzetesebb arénájaként számon tartott, 18. századi Plaza de Toros de la Maestranza arénában vehet részt ilyen eseményen. Aki megelégszik egy tárlati bemutatóval is, az a szomszédos múzeumban ismerheti meg a bikaviadalok történetét, tárgyi emlékeit.

Számos további műemlék és történelmi-kulturális látnivaló várja még az érdeklődőket: rengeteg templom és kápolna, múzeumok, római kori vízvezeték romok, a Sevillai Egyetem (Universidad de Sevilla), a Mária Lujza Park (Parque de María Luisa), a Casa de Pilatos palota, a La Giralda muzulmán mecset, vagy épp a Metropol Parasol, ami a világ legnagyob fából készült építménye piaccal, múzeummal, étteremmel. A Torre del Oro, azaz Aranytorony nevű őrtorony az 1200-as évekből maradt fenn, ma múzeum működik benne és remek kilátás nyílik a tetejéről az óceánra, a folyóra és a városra.

Aki a középkori spanyol város hangulatát szeretné megtapasztalni, a Barrio Santa Cruz szűk, macskaköves sikátoraiban sétálva teheti ezt meg, ahol színes, csempézett teraszok, kis terek, tapas bárok és éttermek széles választékát kínálják.

Hasznos repülőjegy vásárlási tippek

Az Air Berlin - a fapados (diszkont) és klasszikus menetrendszerinti járatokat üzemeltető légitársaságok köztes kategóriáját képviselő - légitársaság, a Vueling és a Smartwings fapados légitársaság is kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Sevillába, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival az Air France KLM, a British Airways és a Lufthansa légitársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi légitársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet, ha legalább 2 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Sevillai Nemzetközi Repülőtér (Sevilla International Airport (IATA: SVQ)) kb. 25 percnyi autózásra található a városközponttól. Innen a félóránként induló "Especial Aeropuerto (EA)" busszal 20-30 perc alatt juthatunk be a belvárosba.
A fapados (diszkont) légitársaságok jellemzően a jerezi La Parra Nemzetközi Repülőteret (La Parra International Airport (IATA: XRY)) használják, ami Sevillától 95 km-re fekszik.

Tömegközlekedés

Sevillát 2 vasúti pályaudvar szolgálja ki: a Sevillai Santa Justa (Sevilla Santa Justa Station) és a San Bernardo (Sevilla San Bernardo Station) vasútállomások. A Santa Justa vasútállomás a város keleti szélén helyezkedik el. Ez a pályaudvar a spanyol AVE rapid vonathálózat déli termináljaként is funkcionál. AVE járatokkal 1 óra alatt a csodás, szintén villágörökség listás Córdoba városába, míg kevesebb, mint 3 óra utazással a mesés Madridba juthatunk el.

A 2 fő buszpályaudvara a városnak a folyómenti Plaza de Armas és az egyetemhez közeli Prado de San Sebastián állomások. Busszal az ország bármely nagyobb városába eljuthatunk. A spanyol buszokról közismert, hogy rendkívül pontosak és kényelmesek, a legtöbbjük toalettel és légkondicionálással felszerelt. A buszos utazás az országon belül minimálisan vesz hosszabb időt igénybe, ugyanakkor jóval olcsóbb a vonatozásnál.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Sevilla érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Sevilla
2018-04-23
2018-04-30
66 900 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-05-15
2018-05-20
78 700 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-06-28
2018-07-05
81 100 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-07-01
2018-07-05
86 000 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-03-20
2018-03-22
127 600 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-05-09
2018-05-13
68 800 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-05-31
2018-06-07
71 500 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-03-24
2018-03-31
71 900 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-05-19
2018-05-22
76 800 HUF/fő-től
Budapest
Sevilla
2018-05-31
2018-06-11
77 800 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Halifax Kanadában található város, Új-Skócia (Nova Scotia) tartomány székhelye, forgalmas tengeri kikötő. Az első angol települések egyike volt Kanadában, napjainkban az Atlanti tartományok kereskedelmi és adminisztratív központja, mely a mai napig megőrizte országon belüli haditengerészeti jelentőségét. Foglaljon olcsó repülőjegyet Halifaxba és látogasson el erődítményébe, a Citadellába, valamint a citadella dombján magasodó híres Old Town Clock óratornyhoz is és élvezze a panorámát a városra!

Orán Algéria északnyugati részén, a Földközi-tenger partján fekvő város. Gyönyörű tengerpartját Nizza partvonala ihlette, ahol hosszú, hangulatos kávézókkal, éttermekkel és fagylaltozókkal teli sétány fut, és ami gyönyörű kilátást nyújt a tengerre és Fort Santa Cruz szikláira. Foglaljon olcsó repülőjegyet Oránba és fedezze fel az ország legnagyobb bazárjainak egyikét, a Le Marché de Medina Jedida hangulatos vásárait!

Austin az Amerikai Egyesült Államokban található Texas állam fővárosa, annak középső területén, a Colorado folyó partján. Oktatási, ipari, kulturális, közigazgatási, valamint közismert zenei központ, az "Élőzene fővárosa". Az állam legnagyobb egyetemének, a University of Texas-nak az otthona, Texas állam "Szilikon-völgye". Foglaljon olcsó repülőjegyet Austinba és élvezze a különböző zenei fesztiválok, zenei klubok és westernkocsmák vagy épp a profi és amatőr utcai zenészek nyújtotta szórakozási lehetőségeket, egész évben!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Austin, Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Bukhara, Üzbegisztán repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlottetown, Prince Edward-sziget, Kanada repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Columbus, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Edmonton, Kanada repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fairbanks, Alaszka repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Halifax, Kanada repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Izmir, Törökország repülőjegy foglalás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: