Dubrovnik, Dalmácia, Horvátország repülőjegy foglalás információk

Szeretné az "Adria gyöngyeként" is gyakran emlegetett Dubrovnikban tölteni tengerparti nyaralását? Szívesen sétálgatna az óvárost körülvevő hatalmas városfalakon, a középkori óváros szűk utcáin és a panorámát csodálná a közeli domb tetejére közlekedő siklón utazva? Vagy a kikötőhöz közeli Lokrum-sziget arborétuma és idilli szépségű strandjai ejtenék rabul inkább? Foglaljon olcsó repülőjegyet Dubrovnikba és élvezze annak pezsgő színház-, film- és zenei fesztiváljait!

Turizmus

Dubrovnik, régi magyar nevén Raguza az egyik legkedveltebb adriai nyaralóhely és kikötő Horvátországban, az ország legdélibb részén. Az "Adria gyöngye" névvel is illetett város már a 11. században a tengeri kereskedelem egyik központja volt, és a Raguzai Köztársaság székhelyeként hosszú ideig a Velencei Köztársaság riválisa is volt. Virágkora a 15. és 16. századra tehető, amikor Európa legnagyobb városai között foglalt helyet. A fő megélhetési forrása évszázadokig a hajóépítés, a kereskedelem és a halászat volt, napjainkban pedig a turizmus a húzó ágazat. A környéken konyhasót is állítanak elő, ami fontos export cikke. A város 1358-1526-ig a magyar korona tulajdona volt és ma is itt őrzik Szent István király állkapcsát és koponyadarabját, illetve Szent László jobbját. Dubrovnik egyben a horvát művészet és irodalom egyik központja is, sok híres horvát költő, író, festőművész és tudós otthona. Városfallal körülvett óvárosa az UNESCO Világörökség részét képezi.

Dubrovnik a mediterrán és a nedves szubtrópusi éghajlati öv határán fekszik, klímája egész évben kellemes. A nyarak melegek, csak ritkán elviselhetetlenül forróak. Télen sincs hideg, az átlaghőmérséklet 8 °C. A csapadék nagy része november és január között hullik, a hó ritka. Évente több, mint 250 napon át süt a városban a nap. Az idegenforgalmi főszezon júniustól szeptemberig tart, a csúcs a július és augusztus, de a kikötő igazán kellemes ősszel és tavasszal is, ilyenkor a zsúfoltság is jóval kisebb.

A kikötőváros számtalan csodás látnivalót kínál látogatói számára, kolostorok és különböző vallási felekezetek templomai, szép terek sokasága vár itteni sétánk során, és több kuriózummal is találkozhatunk. A közelben találjuk például a világ legrégebbi (1492) arborétumát, a Trsteno Arborétumot. A Testvérkék templomában a világ 3. legrégibb (1317) apothékuma, azaz gyógyszertára működik. Az óvárost vastag, a 13. és a 17. század között felhúzott, 1940 m hosszú és 25 m magas városfal veszi körül, melyhez több erőd is épült és melyen át 2 kapun keresztül lehet közlekedni. A városfalra jegy ellenében fel is mehetünk, így a magasból is felfedezhetjük az óváros látképét. Népszerű látnivaló a Harangtorony, a Főtér, a Sponza-palota, a Rektori-palota, a város védőszentjének tiszteletére felszentelt Szent Balázs-templom és a Szűz Mária katedrális is.

A Raguzai Köztársaság központja volt egykor a hercegi udvar, ami ma múzeumként működik. Lenyűgöző szépségű gótikus-reneszánsz paloták és nyaraló villák sokasága is fennmaradt, ezek némelyikében ma luxus szálló üzemel. Számos múzeum, kiállítás, színházi előadás és kulturális fesztivál színesíti Dubrovnik kulturális életének kínálatát. Nemzetközi filmfesztivál, zenei fesztivál, nyári játékok és színművészeti fesztiválok is rendszeresen megrendezésre kerülnek a kikötővárosban.

A dubrovniki óváros kedvelt fürdőhelye a Porporela. Az egyetlen széles óvárosi utcán, a 300 m hosszú Stradunon vagy Placan, mint főutcán korabeli hangulatú üzletek és kávézók csábítják a vendégeket. A városfaltól 300 m-re keletre elhelyezkedő Lazareti épületegyüttes a Raguzai Köztársaság idején karanténként funkcionált. Híres továbbá a Dubrovniki-öbölben elhelyezkedő Lokrum-sziget is, ahol állítólag hajdan Oroszlánszívű Richárd is kikötött. Ez a kis sziget igazi zöld oázis, ami napjainkban védett természeti park és ahol élvezhetjük az érintetlen természet szépségeit és az idilli, kristálytiszta tengervizű strandokat. A helyiek számára az ellenállás jelképe a 40 m magas sziklaszirtre épült Lovrijenac-erőd, ami Dubrovnik nyugati tengeri bástyája, és amit soha senkinek nem sikerült elfoglalni.

Hasznos repülőjegy vásárlás tippek

Számos fapados légitársaság - mint például a Smartwings, a Norwegian vagy az Eurowings - kínál Budapestről olcsó repülőjegyet Dubrovnikba, ugyanakkor minőségi repülős utazást biztosít járataival a Croatia Airlines, a Turkish Airlines, a Czech Airlines, a British Airways, a Lufthansa, az Austrian Airlines, az Icelander vagy a SWISS repülőtársaság is. Az utóbb felsorolt nagy nemzetközi repülőtársaságok járataira is kifoghatunk Budapestről olcsó repülőjegyet Dubrovnikba, ha legalább 2-3 hónappal előbb lefoglaljuk azt.

Repülőtér információk

A Dubrovniki Nemzetközi Repülőtér (Dubrovnik Airport ((IATA: DBV)) a várostól 20 km-re található. Innen busszal juthatunk a városközpontba.

Tömegközlekedés

Dubrovnik tömegközlekedését autóbuszok szolgálják. Kikötőjéből hajóval és komppal számos hazai és közelebbi nemzetközi kikötőbe is eljuthatunk.

Legjobb repülőjegy ajánlatok Budapest indulással Dubrovnik érkezéssel oda-vissza útra

Budapest
Dubrovnik
2018-09-01
2018-09-08
79 114 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-04-13
2018-04-17
85 000 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-06-22
2018-06-29
85 000 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-05-27
2018-06-04
90 400 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-05-19
2018-05-23
82 000 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-07-27
2018-08-03
84 000 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-06-01
2018-06-07
85 500 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-08-13
2018-08-17
85 600 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-07-01
2018-07-31
89 200 HUF/fő-től
Budapest
Dubrovnik
2018-06-30
2018-07-07
89 600 HUF/fő-től

Vélemények, hozzászólások:

Még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás:
Beküld

További kapcsolódó cikkek:

Szívesen ellátogatna Új-Zéland fővárosába, az ország 2. legnagyobb városába, Wellingtonba? Régi álma, hogy fogaskerekű vasúton utazva ellátogasson a szép panorámával rendelkező Botanikus kertbe, vagy a lenyűgöző kilátást kínáló Mount Victoriára? Foglaljon olcsó repülőjegyet Wellingtonba és élvezze a kávézókkal tarkított, sportolási lehetőségeket kínáló vízparti sétányt, a Waterfrontot!

Cardiff az Egyesült Királyságban található kikötőváros, Wales fővárosa. Az egykori bányászváros napjainkban oktatási, kulturális és sport központ, történelmi látnivalókkal, hatalmas zöld parkokkal, modernül újjáépített kikötői öböllel és kiváló bevásárlóközpontokkal. Foglaljon olcsó repülőjegyet Cardiffba, fedezze fel várkastélyát, Nagy-Britannia legnagyobb arénáját, a Millennium Stadiont és a korszerű Millennium Centre kultórközpont programjait!

Kíváncsi Utah állam fővárosára, a 2002-es téli olimpiai játékok helyszínére, Salt Lake Cityre? Szívesen megismerné közelebbről a mormon vallás központját és ellátogatna a mormon Nagytemplomhoz és a világhírű Mormon Kórusnak helyet adó Tabernacle körkupolás épületéhez? Vagy a helyi Capitolimumot csodálná meg személyesen? Foglaljon olcsó repülőjegyet Salt Lake Citybe és látogasson el a környező síparadicsomokba vagy a Nagy-sóstóhoz is!

Úticélok:

Úticélok Európa
Úticélok Amerika
Úticélok Ázsia
Úticélok Afrika
Úticélok Ausztrália és Óceánia

Aalborg, Dánia repülőjegy foglalás információk

Aarhus, Dánia repülőjegy foglalás információk

Abbotsford, Kanada repülőjegy foglalás információk

Aberdeen, Skócia repülőjegy foglalás információk

Abu-Dhabi, Egyesült Arab Emirátusok repülőjegy foglalás információk

Acapulco, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Adelaide, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Agadir, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Alicante, Costa Blanca, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Almati, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Ammán, Jordánia repülőjegy foglalás információk

Amszterdam repülőjegy foglalás és vásárlás információk

Ankara, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antalya, Törökország repülőjegy foglalás információk

Antananarivo, Madagaszkár repülőjegy foglalás információk

Antigua, Antigua és Barbuda repülőjegy foglalás információk

Antwerpen, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Apia, Szamoa repülőjegy foglalás információk

Aruba, Holland Antillák repülőjegy foglalás információk

Ashgabat, Türkmenisztán repülőjegy foglalás információk

Asszuán, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Asztana, Kazahsztán repülőjegy foglalás információk

Athén, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Atlanta, Usa repülőjegy foglalás információk

Auckland, Új-Zéland repülőjegy vásárlás információk

Avignon, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Baku, Azerbajdzsán repülőjegy vásárlás információk

Baltimore, Maryland, USA repülőjegy foglalás információk

Bangkok, Thaiföld repülőjegy vásárlás információk

Barcelona, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Bari, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Batumi, Grúzia repülőjegy foglalás információk

Bázel, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Bejrút, Libanon repülőjegy foglalás információk

Belém do Pará, Brazília, Dél-Amerika repülőjegy vásárlás információk

Belfast, Írország repülőjegy foglalás információk

Belizeváros, Belize, repülőjegy foglalás információk

Bengaluru (Bangalor), India repülőjegy foglalás információk

Bergamo, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Bergen, Norvégia repülőjegy foglalás információk

Berlin, Németország repülőjegy vásárlás információk

Bilbao, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Birmingham, Anglia repülőjegy foglalás információk

Bogotá, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Bologna, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Bora Bora, Francia Polinézia repülőjegy foglalás információk

Bordeaux, Franciaország repülőjegy foglalás információk

Boston, Massachusetts, Amerika repülőjegy vásárlás információk

Brazíliaváros, Brazília repülőjegy foglalás információk

Bridgetown, Barbados repülőjegy foglalás információk

Brisbane, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Bristol, Anglia repülőjegy vásárlás információk

Brüsszel, Belgium repülőjegy vásárlás információk

Buenos Aires, Argentína repülőjegy vásárlás információk

Bukarest, Románia repülőjegy foglalás információk

Burgasz, Bulgária repülőjegy foglalás információk

Cagliari, Szardínia, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Cairns, Queensland, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Canberra, Ausztrália repülőjegy foglalás információk

Cancun, Mexikó repülőjegy foglalás információk

Cardiff, Wales, Egyesült Királyság repülőjegy foglalás információk

Cartagena, Kolumbia repülőjegy foglalás információk

Casablanca, Marokkó repülőjegy vásárlás információk

Catania, Szicília, Olaszország repülőjegy vásárlás információk

Charleston, Dél-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Charlotte, Észak-Karolina, USA repülőjegy foglalás információk

Chennai (Madrász), India repülőjegy vásárlás információk

Chicago, Illinois, USA repülőjegy vásárlás információk

Chisinau (Kisinyov), Moldova repülőjegy foglalás információk

Christchurch, Új-Zéland repülőjegy foglalás információk

Cincinnati, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Cleveland, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Colombo, Srí Lanka repülőjegy vásárlás információk

Cork, Írország repülőjegy foglalás információk

Csangsa, Kína repülőjegy foglalás információk

Csiangmaj (Chiang Mai), Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Csungking, Kína repülőjegy foglalás információk

Dakar, Szenegál repülőjegy foglalás információk

Dakka, Banglades repülőjegy foglalás információk

Dar es Salaam, Tanzánia repülőjegy foglalás információk

Dayton, Ohio, USA repülőjegy foglalás információk

Delhi, India repülőjegy vásárlás információk

Denpasar, Bali, Indonézia repülőjegy vásárlás információk

Denver, Colorado, USA repülőjegy foglalás információk

Doha, Katar

Dortmund, Németország repülőjegy foglalás információk

Dubai, Egyesült Arab Emirátusok

Dublin – izgalmas úti cél

Durban, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Düsseldorf, Németország repülőjegy foglalás információk

Dzsibuti (Djibouti City) repülőjegy foglalás információk

Edinburgh, Skócia repülőjegy foglalás információk

Eindhoven, Hollandia repülőjegy vásárlás információk

Éjlát (Eilat), Izrael repülőjegy foglalás információk

Esz-Szavíra (Essaouira), Marokkó repülőjegy foglalás információk

Faro, Portugália repülőjegy foglalás információk

Feröer-szigetek, Dánia repülőjegy foglalás információk

Fez, Marokkó repülőjegy foglalás információk

Fidzsi-szigetek, Nadi repülőjegy vásárlás információk

Firenze, Olaszország repülőjegy foglalás információk

Fokváros (Cape Town), Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy vásárlás információk

Fort Lauderdale, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Fort-de-France, Martinique repülőjegy foglalás információk

Fortaleza, Brazília repülőjegy foglalás információk

Frankfurt, Németország repülőjegy foglalás információk

Fuerteventura, Spanyolország repülőjegy foglalás információk

Fukuoka, Japán repülőjegy foglalás információk

Funchal, Madeira, Portugália repülőjegy vásárlás információk

Gdansk, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Genf, Svájc repülőjegy vásárlás információk

Glasgow, Skócia repülőjegy vásárlás információk

Goa, India repülőjegy foglalás információk

Göteborg, Svédország repülőjegy foglalás információk

Hamburg, Németország repülőjegy vásárlás információk

Hangcsou (Hangzhou), Kína repülőjegy foglalás információk

Hannover, Németország repülőjegy foglalás információk

Hanoi, Vietnám repülőjegy foglalás információk

Havanna, Kuba repülőjegy foglalás információk

Helsinki, Finnország repülőjegy vásárlás információk

Ho Si Minh-város (Saigon), Vietnám repülőjegy foglalás információk

Hong Kong repülőjegy vásárlás információk

Honolulu, Hawaii-szigetek repülőjegy vásárlás információk

Houston,Texas, USA repülőjegy foglalás információk

Hszian (Xian), Kína repülőjegy foglalás információk

Hszining, Kína repülőjegy foglalás információk

Hurghada, Egyiptom repülőjegy foglalás információk

Ibiza, Spanyolország repülőjegy vásárlás információk

Iszfahán, Irán repülőjegy foglalás információk

Iszlámábád, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Isztambul, Törökország repülőjegy vásárlás információk

Jacksonville, Florida, USA repülőjegy foglalás információk

Jakarta, Jáva, Indonézia repülőjegy foglalás információk

Jazd, Irán repülőjegy foglalás információk

Johannesburg, Dél-afrikai Köztársaság repülőjegy foglalás információk

Juneau, Alaszka, USA repülőjegy foglalás információk

Kairó, Egyiptom repülőjegy vásárlás információk

Kalkutta (Kolkata), India repülőjegy foglalás információk

Kampala, Uganda repülőjegy foglalás információk

Kaohsziung, Tajvan repülőjegy foglalás információk

Karacsi, Pakisztán repülőjegy foglalás információk

Kárpathos, Görögország repülőjegy foglalás információk

Katmandu, Nepál repülőjegy foglalás információk

Katowice, Lengyelország repülőjegy foglalás információk

Kavala, Görögország repülőjegy foglalás információk

Kijev, Ukrajna repülőjegy foglalás információk

Köln, Németország repülőjegy vásárlás információk

Kolozsvár (Cluj), Románia repülőjegy foglalás információk

Koppenhága, Dánia repülőjegy vásárlás információk

Korfu, Görögország repülőjegy vásárlás információk

Krabi, Thaiföld repülőjegy foglalás információk

Betöltés folyamatban ...
Kövessen minket: